به گزارش خبرگزاری شبستان در همدان، «حجتالاسلام مهدی اخوان صباغ»، شب گذشته (۲۵ خرداد) در سفر یک روزه خود به همدان در نشست اختصاصی با خبرنگاران گفت: خوشبختانه طی 40 سال گذشته اتفاقات قرآنی ویژهای در سطح کشور رخ داده است.
رئیس سازمان دارالقرآن کشور افزود: آمار برنامههای قرآنی بعد از انقلاب نسبت به آمار این برنامهها در قبل از انقلاب در زمینههای حفظ، قرائت، تلاوت، مسابقات قرآنی، حضور قاریان در مجامع بینالمللی، چاپ و نشر قرآن و اعطای مدرک حفظ قرآن بسیار بینظیر و غیر قابل مقایسه با پیش از انقلاب است.
اخوان صباغ اضافه کرد: اتفاقات خوبی در عرصههای ترویج فرهنگ قرآنی در کشور رخ داده است، علاوه بر آن ظرفیت خوبی که به واسطه موسسات و خانههای قرآن در کشور ایجاد شده نیز ظرفیت بسیار مبارکی است.
رئیس سازمان دارالقرآن کشور با اشاره به اینکه حرکت قرآنی کشور به دست مردم اتفاق میافتد گفت: موسسات قرآنی متولی آموزش و تعلیم امور قرآنی در کشور هستند که خوشبختانه به نحو خوبی این حرکت درحال پیش روی است.
وی ادامه داد: قرار است در نگاهی جامعتر به فضای قرآنی کشور با توجه به شرایط کشور در مقابله با کرونا، برنامههایی به این مجموعه اضافه شود که به عنوان نمونه میتوان به تعریف برنامههای قرآنی در فضای مجازی و فضای هنر و رسانه، تعریف قرآن در فضای تربیت محور به معنای استفاده از آموزههای قرآن برای ایجاد رفتارهای قرآنی و تربیت قرآنی در جامعه اشاره کرد.
اخوان صباغ ابراز کرد: همانگونه که مقام معظم رهبری نیز فرمودهاند، آنچه در امور قرآنی علاوه بر امر ظاهر یا همان آموزشهای قرآن در رشتههای تلاوت، حفظ و ... مهم است، عمل به قرآن و توسعه رفتارهای قرآنی در جامعه است.
توسعه فرهنگ قرآنی، مطلوب جامعه اسلامی است
وی گفت: قطعا، توسعه فرهنگ قرآنی، مطلوب جامعه اسلامی است و به جزء قرآن هیچ دستورالعملی برای زندگی در مسیر مستقیم وجود ندارد، همانگونه که مقام معظم رهبری نیز در سخنرانی خود فرمودهاند، ما میتوانیم از همین آیات قرآن، قاعده و قواعد زندگی را استخراج کنیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه قرآن باید در زندگی ما جاری و ساری باشد گفت: اگر نهادها و دستگاههای حکومتی که متولی امر قرآن و عترت در کشور هستند بتوانند فضای قرآنی را در گفتمان حاکم بر کشور جاری و حاکم کنند میتوان گفت آنها به وظایف خود عمل نمودهاند.
اخوان صباغ عنوان کرد: مقام معظم رهبری چند سالی است که تربیت حفاظ قرآن را به نهادها ابلاغ نمودهاند که دبیرخانه این امر به عهده سازمان اوقاف است، قطعا تربیت 10 میلیون حافظ قرآن نیازمند مجموعهای از برنامههای تحولی است.
وی با اشاره به اینکه تربیت حفاظ قرآن بدون شک در نظام انسان سازی و تعلیم و تربیت موثر است گفت: متأسفانه کم کاریهایی در جهت تحقق این مهم در بودجه، زیر ساختها وجود دارد که باید این مهم تقویت شود، در این بین مجلس شورای اسلامی و دولت، برای رسیدن به مطلوب مقام معظم رهبری و مطلوب جامعه اسلامی تلاش کرده و زیر ساختهای لازم را فراهم نمایند.
رئیس سازمان دارالقرآن کشور با اشاره به اینکه این سازمان نیز به عنوان یکی از اعضا، موظف به اعطای مدرک حفظ به حفاظ قرآن است گفت: تربیت حافظان عمومی و تربیت اساتید حفظ در سازمان دارالقرآن انجام میشود که ظرفیت سازمان تبلیغات برای تحقق این مهم بیشتر از آن ظرفیت موجود است.
وی ادامه داد: در استان همدان هم توفیقات خوبی در حوزه قرآن رقم خورده است، کارشناسان و روئسای قرآنی ادارات تبلیغات اسلامی استان همدان نیز اهتمام ویژهای به برنامههای قرآنی دارند.
اخوان صباغ ادامه داد: در دیدار امروز خود با مجموعه تبلیغات اسلامی استان مقرر شد تا «بومی سازی برنامهها و رسیدن به طرح و برنامههای جدید و نوآورانه در فضای قرآنی استان و حرکت کردن به سمت برنامههای تربیتی و رفتاری قرآنی» در دستور کار قرار گیرد.
از ظرفیت مفسرین و قاریان قرآن در همدان استفاده شود
این مقام مسئول ادامه داد: باید از ظرفیت خوب مفسرین و قاریان قرآن و افرادی که دارای قلم قرآنی هستند بیشتر استفاده شود، از تحقیقات و پژوهشهای موسسات نیز در حد توان حمایت خواهد شد.
وی ادامه داد: 11 هزار موسسه و خانه قرآن در کشور به ثبت رسیده است که از این تعداد 3 هزار موسسه و 8 هزار خانههای قرآن است که بیش از 70 درصد این ظرفیت به عنوان بازوان حرکتی مردمی قرآنی فعال هستند.
اخوان صباغ گفت: قطعا انقلاب برای حرکت در مسیر خود، نیازمند نقشه راهی است که این نقشه نیز توسط مقام معظم رهبری با عنوان بیانیه گام دوم انقلاب مشخص شده است.
وی ضمن تأکید بر اینکه باید با دقت طبق نقشه راه پیش رفت گفت: قطعا یکی از حرکتهای مطلوب ما در این مسیر، حرکت در فضای قرآنی است که این به معنای استفاده از فضای محتوایی و معنایی قرآن برای دست یابی به بیانیه گام دوم است.
رئیس سازمان دارالقرآن کشور با اشاره به اینکه اتفاقات خوبی در این حوزه رقم خورده است گفت: حرکت در گام دوم انقلاب بدون شک سازگار با آموزههای قرآنی است که باید این مهم به گونهای محقق میشد که در این راستا مبانی قرآن بیاینه توسط حجت الاسلام قرائتی استخراج شد.
وی اشاره ای به اقدامات جامعه قرآنی کشور در تحقق بیانیه داشت و عنوان کرد: جزوات و پژوهشهای مختلفی در این زمینه تعریف شده است، تطبیق سبک زندگی قرآنی با بیاینه گام دوم نیز در حال طراحی است و قرآنیان بدون شک میتوانند در استخراج مبانی اقتصادی و سیاسی بیانیه از قرآن نیز، موثر باشند.
اخوان صباغ ادامه داد: در بخش معنویت و کادرسازی برای نظام و انقلاب اسلامی نیز که به صورت خاص جامعه قرآنی مورد خطاب مقام معظم رهبری است، قرآنیان میتواند نقش مهمی را ایفا کنند لذا باید تلاش کرد تا با برنامه ریزیهای دقیق گفتمان بیانیه گام دوم در فضای قرآنی و امیدوارانه نقش داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه ما یکی از منتقدین اصلی بودجههای قرآنی هستیم گفت: بدون شک انجام برنامه و اقدامات قرآنی مدنظر ما با بودجههای عنوان شده قابل تحقق نیست.
اخوان صباغ با اشاره به اینکه قرآنیان در کشور به صورت جهادی و حتی فراتر از جهادی فعالیت میکنند گفت: بودجههای فرهنگی در کشور(بودجههای قرآنی زیر مجموعه بودجههای فرهنگی هستند)، قابل مقایسه با بودجههای دیگر نیست که مسئولین کشور و مجلس باید اهتمام بیشتری نسبت به فعالیتهای فرهنگی در کشور داشته باشند.
اولویت فرهنگ بر اقتصاد
رئیس دارالقرآن کشور ابراز کرد: مقام معظم رهبری در بیانیه خود خطاب به مجلس بازدهم، دو موضوع را به صورت ویژه مدنظر دارند، نخست اقتصاد و دوم فرهنگ، با همه مسائل و مشکلاتی که در فضای اقتصاد و معیشت مردم وجود دارد و یکی از اولویتهای اصلی کشور است اما، اولویت فرهنگی بر اولویت اقتصادی مقدم است.
وی ادامه داد: مسائل و گرههای اقتصادی ما در زیر ساختهای فرهنگی است لذا باید به فضای فرهنگی اهمیت خاصی داده شود، بودجههای فرهنگی باید به صورت خاص تعریف شود اما همه این موارد باید دست به دست یکدیگر داده تا برنامهریزی و فضای مردمی کردن فرهنگ و مردمی کردن تبلیغ همانند مردمی کردن اقتصاد تعریف شود.
اخوان صباغ گفت: زیر ساختهای مردمی شدن فرهنگ به این معنا نیست که نباید بودجهای به این موارد اختصاص یابد بلکه باید در کنار بودجه و اعتبارات مالی، فرهنگ هم مردمی اداره شود.
این مقام مسئول ادامه داد: بودجه ریزی برای برنامهها و حرکتهای فرهنگی و و حرکتها قرآنی کشور که میتواند محتوای تمام حرکات فرهنگی باشد در اولویت مسئولین قرار گیرد.
وی بیان کرد: ما از مجلس یازدهم انتظار داریم که در قانون گذاری بودجه، تجدید نظر کند و از دولت حاضر و دولتهای آینده نیز انتظار میرود از حرکتهای فرهنگی و به صورت خاص حرکتهای فرهنگی خود جوش حمایت کنند که این حرکتها است که به جامعه تشخص میدهد و موجب حرکت و پویایی او میشود.
نظر شما