به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه ۲۷ خرداد ماه شبستان به شرح زیر است:
شمار نمادهای تابلوی توافقی فرابورس به عدد ۵ رسید
شرکت قند تربت حیدریه به استناد ماده ۳۶ قانوان احکام دائمی برنامههای توسعه کشور و موافقت کمیته درج شرکت فرابورس ایران به عنوان چهارمین نماد معاملاتی در فهرست اوراق بهادار تابلوی توافقی بازار سوم فرابورس ایران درج شد.
این شرکت که با شماره ۱۱۴۴۰ و در تاریخ ۱۹ تیر سال ۹۵ نزد سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت شده، با نماد معاملاتی "قتربت" در گروه قندو شکر، زیرگروه تولید شکر به عنوان چهارمین نماد معاملاتی در بازار توافقی فرابورس درج شده است.
همچنین شرکت سرمایهگذاری امین توان آفرینساز به استناد ماده مذکور در حالی عنوان پنجمین نماد معاملاتی تابلوی توافقی بازار سوم فرابورس را به نام خود ثبت کرده است که این شرکت هم با شماره ثبت ۱۱۶۸۲ در تاریخ ۱۳ آذر سال گذشته نزد سازمان بورس ثبت شده و حالا با نماد معاملاتی "وامین" در گروه سرمایهگذاریها و زیرگروه سایر واسطهگریهای مالی روی تابلوی بازار توافقی فرابورس نشسته است.
این گزارش میافزاید: شرکت سرمایهگذاری افتخار سهام به عنوان نخستین نماد معاملای از تاریخ ۳۱ اردیبهشت امسال در فهرست اوراق بهادار تابلوی توافقی بازار سوم فرابورس ایران درج شده است؛ و شرکت سرمایهگذاری لقمان با نماد معاملاتی "ولقمان" و شرکت اقتصادی نگین گردشگری ایرانیان با نماد معاملاتی "گنگین" نیز عنوان دومین و سومین نماد معاملاتی ثبت شده در این تابلو را به نام خود ثبت کردهاند.
گفتی است بازار توافقی در راستای انسجامبخشی به شرکتهای جدید مشمول ماده ۳۶ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور تشکیل شده است. در این تابلو سهام شرکتهای جدیدالورود یعنی سهام شرکتهایی که به تازگی بر اساس قانون مذکور در فرابورس ایران قابل معامله میشوند، اما پیش از آن در بورس یا فرابورس پذیرش نشده و در نتیجه سابقه لغو پذیرش ندارند، به صورت توافقی معامله میشوند.
استارتاپها به کمک نفت میآیند
وزارت نفت برای شناسایی و ارزیابی استارتآپها و دانشبنیانها برای مشارکت در بهبود عملکرد بخشهای مختلف صنعت نفت متناسب با پیشرفت فناوری فراخوان داد. در این فراخوان تاکید شده که نظر به گسترش سهم شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها در بهبود عملکرد صنایع مختلف متناسب با پیشرفت فناوری و تأکید وزیر نفت بر لزوم حمایت از استارتاپهای این حوزه، شرکتهای فعال در حوزههای مختلف تا دهم تیرماه ۹۹ فرصت دارند شرح مختصری از فعالیتها و سوابق خود را برای همکاری بیشتر و حمایت از فعالیتهایشان متناسب با سازگاری آنها با برنامههای این وزارتخانه و شرکتهای زیرمجموعه به سامانه ارتباط با وزیر نفت ارسال کنند.
حوزه یادشده شامل کاهش/ کنترل مصرف سوخت های مایع و گاز طبیعی، بهینهسازی مصرف خانگی، تجاری و اداری سوخت از جمله گاز طبیعی، تشخیص فعالیتهای مورد نیاز و توسعه فناوریهای مرتبط، تحلیل رفتار مشتریان/ مصرف کنندگان سوخت، تولید مواد اولیه وارداتی مصرفی پالایشگاهها و پتروشیمیها همچون کاتالیستها، هوشمندسازی شبکه گاز طبیعی، محافظت از خطوط لوله و فرآوردههای نفتی در برابر مخاطرات (قاچاق، آسیبهای محیطی، سرقت...) ، مهندسی ارزش، حفاظت محیط زیست در فعالیتهای صنعتی و مقابله با قاچاق است.
آغاز تدوین استراتژی شمولیت مالی و فناوری دیجیتال
«عباس معمارنژاد» که در جلسه هم اندیشی با مدیران عامل و اعضای هیات مدیره بانک ها سخن می گفت با اعلام این خبر، هدف از تدوین این استراتژی را، اهمیت موضوع شمولیت مالی به معنای دسترسی سریع، آسان و کم هزینه آحاد جامعه به محصولات و خدمات مالی شامل خدمات بانکی، بیمهای و بازار سرمایه و تاثیر فناوری دیجیتال در پیادهسازی آن عنوان کرد.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد با بیان این مطلب تاکید کرد: تاثیر گسترش شمولیت مالی در سطح کشور بر رشد اقتصادی (از طریق تجهیز پساندازهای خُرد)، ثبات مالی (از طریق اعطای تسهیلات به بنگاههای کوچک و متوسط و کاهش ریسک نکول) و کاهش فقر و نابرابری) از طریق ارائه خدمات مالی و منافع مربوطه به آحاد جامعه در اقصی نقاط کشور) اهمیت توجه به این موضوع را دو چندان کرده است.
معمارنژاد تصریح کرد: باید با تدوین استراتژی شمولیت مالی، نظام بانکی، بیمه ای و بورس را جهت ارائه خدمات مالی به تمام مردم و در تمام نقاط کشور مجهز نمود. وی با بیان اینکه، امروز مهم ترین فناوری، در اختیار ارائه کنندگان محصولات و خدمات مالی، فناوری دیجیتال است، اظهار داشت: استفاده از فناوری دیجیتال، تعیین مدل کسب و کار و طراحی محصولات مبتنی بر تجربه مشتری و گسترش سواد مالی به ویژه برای افراد با سطح تحصیلات و مهارت کمتر، از جمله سیاست هایی است که در این راستا باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون امور بانکی بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد ادامه داد: استفاده از محصولات و خدمات مالی برای آحاد جامعه نظیر امکانِ داشتن انواع حساب بانکی و استفاده از تسهیلات و اعتبارات خُرد، خدمات بیمهای عمر و سرمایه گذاری و غیرعمر و مشارکت در بازار سرمایه و خرید و فروش سهام از طریق دسترسی آسان به سامانه های هوشمند برای احراز هویت دیجیتالی و خدمات مبتنی بر موبایل و جایگزینی بانکداری و بیمهگری مبتنی بر شعبه با بانکداری و بیمهگری دیجیتال و هوشمندسازی بورس و معاملات مربوطه امکانپذیر است.
هر گرم طلای ۱۸ عیار ۷۴۰ هزار و ۲۰۰ تومان/دلار ۱۷ هزار و ۸۸۰ تومان
امروز (سه شنبه 27 خرداد) هر گرم طلای 18 عیار 740 هزار و 200 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1730 دلار، هر گرم طلای 24 عیار 986 هزار و 900 تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 7 میلیون و 350 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 7 میلیون و 657 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 3 میلیون و 780 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 2 میلیون و 40 هزار تومان و سکه یک گرمی یک میلیون و 90 هزار تومان ارزشگذاری و معامله می شود.
امروز (سه شنبه 27 خرداد) در بازار آزاد ارز دلار 17 هزار و 880 تومان، یورو 19 هزار و 883 تومان، پوند 23 هزار تومان، درهم امارات 5018 تومان، یوان چین 2596 تومان و لیر ترکیه 2677 تومان ارزشگذاری و معامله می شود.
این در حالی است که روز گذشته (دوشنبه 26 خرداد) هر گرم طلای 18 عیار 741 هزار و 800 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1728 دلار، هر گرم طلای 24 عیار 989 هزار تومان ارزشگذاری شده بود. روز گذشته سکه بهار آزادی طرح قدیم 7 میلیون و 350 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 7 میلیون و 630 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 3 میلیون و 770 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 2 میلیون و 30 هزار تومان و سکه یک گرمی یک میلیون و 90 هزار تومان معامله می شد.
روز گذشته (دوشنبه 26 خرداد) در بازار آزاد ارز دلار 17 هزار و 760 تومان، یورو 19 هزار و 760 تومان، پوند 22 هزار و 552 تومان، درهم امارات 4924 تومان، یوان چین 2549 تومان و لیر ترکیه 2645 تومان ارزشگذاری شده بود.
بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز (سه شنبه ۲۷ خرداد) اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۷ ارز از جمله یورو و پوند افزایش و قیمت ۹ ارز کاهش یافت؛ همچنین نرخ دلار و ۱۰ ارز دیگر نیز ثابت ماند.
«کاظم خاوازی» شب گذشته (دوشنبه 26 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه 135 میلیون هکتار وسعت جنگل های کشور است، گفت: 90 درصد آتش سوزی های امسال سطحی بوده و به تنه و سرشاخه درختان برخورد نکرده است. از ابتدای سال تا 24 خرداد حدود 800 مورد آتش سوزی درجنگل های و مراتع اتفاق افتاد که فقط 6 مورد به آتش سوزی غیر قابل کنترل تبدیل شد. حدود 7 هزار هکتار دچار حریق شده که 5 هزار هکتار آن مراتع بوده است.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشاورزان پیشرو در بخش زراعت 3 تا 5 برابر در بخش باغبانی 8 تا 9 برابر در دام 2 برابر و در شیلات یک و نیم برابر میانگین تولید دیگر کشاورزان رکورد می زنند و برنامه داریم که کشاورزان از کشاورزان پیشرو برای افزایش تولید و کسب درآمد بیشتر الگو برداری کنند.
وی بابیان اینکه براساس آمار مرکز آمار و بانک مرکزی رشد بخش کشاورزی درسال 98 به ترتیب 3 و 8/8 دهم درصد بوده است اضافه کرد: در سال 92 کل تولید بخش کشاورزی 97 میلیون تن بود که اکنون به 124 میلیون تن افزایش یافته است و در پایان سال به 128 میلیون تن خواهد رسید.
وی گفت: در بخش زراعت تولید 68 میلیون تنی در سال 92 به 83 و 7 دهم میلیون تن در سال 98 افزایش یافت و این میزان تا پایان سال به 86 و نیم میلیون تن می رسد. در باغبانی از 16 میلیون تن در سال 92 به 23 میلیون تن تولید رسیده ایم و این رقم تا پایان سال 24 و 8 دهم میلیون تن خواهد شد.
خاوازی افزود: در بخش دام و طیور در سال 92 میزان تولید 12 میلیون تن بود که سال گذشته به 15و 6 دهم میلیون تن رسید و تا پایان سال به 16 میلیون تن افزایش می یابد. در سال 92 میزان تولید در بخش آبزیان 885 هزار تن بود که اکنون به 1/2 دهم میلیون تن رسیده است و در پایان سال به 1/3دهم میلیون تن خواهد رسید. براساس موافقت نامه روسای سه قوه قیمت گذاری، ثبت سفارش و ترخیص نهاده های دامی برعهده وزارت صمت است و وزارت جهاد کشاورزی وظیفه حفظ ذخایر راهبردی کشور را دارد.
وی گفت: همه تلاش وزارت کشاورزی این است که نهاده های وارد شده با ارز 4 هزار و 200 تومانی براساس نرخ مصوب به دست مصرف کننده برسد. اکنون سامانه ای در این زمینه به ویژه برای کنترل گوشت مرغ در بازار وجود دارد اما در 2 هفته آینده سامانه های جدیدی برای کنترل بازار راه اندازی می شود و نظام توزیع در یکی دو هفته آینده متحول خواهد شد./
نظر شما