«اسحاق خسروپناه» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: طول دیوار ساحلی مورد نیاز برای نقاط شناسایی شده این شهرستان ۹ کیلومتر است که انجام آن نیاز به تخصیص اعتبارات لازم دارد.
مدیر امور منابع آب شیروان بیان داشت: تاکنون اجرای عملیات دیوار ساحلی روستای دوآب در بخش مرکزی شیروان به پیمانکار سپرده شده و تجهیز کارگاه نیز صورت گرفته که با اعتبار سه میلیارد ریال در طول ۳۰۰ متر اجرا می شود.
خسروپناه عنوان کرد: در دیدگاه سازه های کنترل سیلاب، با ساماندهی رودخانه و احداث ساختمانهای کنتـرل سـیلاب نظیـر سـدهای مخزنی، سـدهای تاخیری، ایجاد خاکریزهای طولی ساحلی و دیوارهای سیل بند، اصلاح مسـیر و مقطـع رودخانه، حفـر سـیلاب روهـای کمکـی، احـداث ایستگاههای پمپاژ و اقداماتی موسوم به آبخیزداری حوزه آبریز، امکان مهار نسبی سیلابهای مخرب میسر می شود.
وی با بیان اینکه دیواره ساحلی از سازههای بسیار پرقدرت است که در شهرهای در معرض خطر سیل اقدام به احداث آن میشود، گفت: افـزایش خسـارت های جـانی و مـالی ناشی از سیلابهای مخرب طی سه دهه گذشته علیرغم پیشرفت علوم و تکنولوژی در زمینه تجهیزات الکترونیک و سیستمهای سریع و هوشمند، این واقعیت را برای محققین آشکار نموده که امکان کنترل قطعی خسارت های ناشی از سیلاب امری غیـرممکن و بعضـا غیـرقابل وصول است.
خسروپناه گفت: در شهرستان شیروان هزار و ۶۵ کیلومتر رودخانه، مسیل و آبراه وجود دارد که از این میزان ۳۳۹ کیلومتر در مسیل های مهم و حساس قرار گرفته است که یا آب دارد و یا در حوزه مسکونی قرار دارد.
مدیر امور منابع آب شیروان خاطرنشان کرد: ۱۴ نقطه این شهرستان برای ایجاد دیوار ساحلی شناسایی شده است که در سال آبی جاری نسبت به اجرای عملیات آن اقدام خواهد شد.
خسروپناه افزود: از ۳۳۹ کیلومتر از مسیل های مهم و حساس رودخانههای این شهرستان، تاکنون برای ۱۸۲ کیلومتر مطالعات تعیین حد بستر و حریم انجام شده و از این میزان ۱۳۸ کیلومتر نشانه گذاری شده است.
مساحت کل حوضه آبریز دشت شیروان – فاروج، پنج هزار و ۹۰۰ کیلومتر مربع است که هزار و ۳۶۰ کیلومتر آن را دشت و مابقی را ارتفاعات منطقه تشکیل می دهد.
نظر شما