لغو مراسم حج تمتع از سوی عربستان

عربستان سعودی در نظر دارد برای نخستین بار، برگزاری مراسم حج را به علت همه‌گیری جهانی ویروس کرونا و رسیدن تعداد مبتلایان در این کشور به بیش از ۱۰۰ هزار نفر، لغو کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه فایننشال تایمز روز جمعه در گزارشی نوشت که عربستان سعودی در حال بررسی لغو حج تمتع امسال به دلیل شیوع کرونا است؛ اقدامی که از زمان تشکیل این کشور در سال ۱۹۳۲ بی‌سابقه بوده است.

به نوشته این روزنامه، یک مقام ارشد سعودی در وزارت حج و عمره این کشور گفت: این موضوع به صورت دقیق مطالعه شده و سناریوهای مختلف در حال بررسی است و تصمیم رسمی در این باره تا یک هفته دیگر اعلام خواهد شد.

این مقام سعودی با بیان اینکه یک گزینه اجازه برگزاری حج توسط شمار کمی از زائران محلی تحت تدابیر بهداشتی سخت‌گیرانه است و گزینه دیگر لغو کامل موسم حج است، افزود: همه گزینه‌ها روی میز است اما اولویت اصلی حفظ سلامت و امنیت زائران است.

خبرگزاری رویترز نیز این هفته گزارش داد که پس از افزایش آمار مبتلایان به کرونا در عربستان به بیش از ۱۰۰ هزار نفر، دولت سعودی در حج امسال برای جلوگیری از شیوع کرونا احتمالاً شمار معدودی از حجاج را بپذیرد.

بر اساس این گزارش، دو منبع آگاه گفتند که دولت سعودی امسال در نظر دارد تنها شمار اندکی را به عنوان امری نمادین برای حج بپذیرد و محدودیت‌هایی مانند محدویت سنی و معاینه‌های بیشتر پزشکی را اعمال کند.

در همین ارتباط یک منبع آگاه دیگر به رویترز گفت: با این محدودیت‌ها احتمالاً از هر کشور ۲۰ درصد سهمیه زائران پذیرفته می‌شود.

این در حالی است که پیش‌تر رسانه‌ها اعلام کرده بودند تاثیر بحران کرونا بر مراسم حج در دو شکل تمتع و عمره است؛ شیوع کرونا برگزاری مراسم حج عمره را در عربستان متوقف کرد و برگزاری حج عمره را نیز در سایه‌ای از ابهام فرو برد؛ سیر صعودی شمار مبتلایان به کرونا در عربستان در روز‌های اخیر سبب شده تا برگزاری مراسم حج در آستانه فرا رسیدن موسم آن همچنان مبهم باشد.

شماری از کشور‌ها مانند مالزی و اندونزی و سنگاپور اعلام کردند سفر حج شهروندان خود را در سال جاری لغو می‌کنند.

بنابراین گزارش سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت پیش از این در گفت و گویی اعلام کرده بود به طور قطع در صورت عادی شدن شرایط، نخستین کاروان زائران حج تمتع 99، ششم تیر ماه امسال برای انجام مناسک حج راهی سرزمین وحی خواهند شد که ابتدا در مدینه منوره اسکان می‌یابند؛ زمان بازگشت نخستین کاروان نیز 15 مرداد ماه خواهد بود.

این مراسم که سالانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را راهی عربستان می‌کند، درآمدی معادل ۱۲ میلیارد دلار برای این کشور دارد؛ ناگفته نماند که ارز آوری این مراسم برای عربستان به حدی مهم است که در برنامه‌های محمد بن‌سلمان، جایگاه ویژه‌ای برای افزایش ظرفیت برگزاری آن در نظر گرفته شده است؛ در چشم انداز ۲۰۳۰ بن‌سلمان، شمار زائران حج عمره و تمتع به ۳۰ میلیون و درآمد حاصل از آن نیز به رقمی بالای ۱۳ میلیارد دلار افزایش می‌یابد.

البته بحران کرونا تاکنون ضربات مهلکی بر ساختار اقتصادی این کشور زده و سبب توقف پروژه‌های بزرگ، افزایش مالیات بر ارزش افزوده، کاهش ذخایر مالی خارجی و البته قطع یارانه دولتی در عربستان سعودی شده است.

 

کد خبر 938229

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha