به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، معاون امور بقاع و اماکن متبرکه سازمان اوقاف کشور، در همایش ویژه هیئت امنا، خدام، مدیران داخلی و مراکز فرهنگی قرآنی و حسابداران بقاع متبرکه استان کرمان، گفت: در ایران 10هزار و 691 امامزاده وجود دارد که در هشت هزار و 51 نقطه کشور آرمیده اند.
حجت الاسلام محمد غلامی به دوران های حضور امامزادگان در ایران اشاره کرد و افزود: امامزادگان در چهار مقطع تاریخی از دیار خود به ایران عزیمت کرده و ایران، مأمن آنها بوده است.
وی اولین حضور امامزادگان در ایران را مربوط به پس از حادثه کربلا دانست و تصریح کرد: دومین دوره حضور امامزادگان در ایران مربوط به دوران امامت امام رضا(ع)با حضور ایشان در سرزمین مرو است.
وی اضافه کرد: در دوران حکومت بنی عباس بسیاری از امامزادگان در سرزمین خود دست به قیام زدند اما به دلیل نداشتن یار و پشتیبان با شکست مواجه شدند بنابراین آنان سرزمین ایران را مأمنی برای حضور خود برگزیدند و در غرب و در منطقه طبرستان حکومت تشکیل دادند بنابراین این مقطع بیش از مقاطع دیگر در حضور امامزادگاه در ایران اهمیت دارد.
معاون امور بقاع و اماکن متبرکه سازمان اوقاف کشور، در ادامه سخنانش به تاریخچه بقعه سازی در ایران اشاره کرد و اولین مرحله از ساخت بقعه و بارگاه در مقابل امامزادگان در ایران را از زمان حکومت علویان دانست.
وی به استمرار بقعه سازی در دوره سلجوقیان و پس از آن در دوره ایلخانان به نحوه دیگر که می توان از آن ساخت حرم امام رضا(ع) را نام برد، تصریح کرد: در دوران صفویه علاوه بر اینکه بقعه سازی ادامه داشت بقاع قبلی نیز که به مرور زمان در حال تخریب بودند مرمت و بهسازی شدند تا اینکه در دوران قاجاریه به اماکن مذهبی توجه مضاعفی شد.
حجت الاسلام غلامی با ذکر اینکه امامزادگان سفیران نور هستند و سرمایه معنوی کم نظیری برای ملت ایران به شمار می روند، خدمت گذاری به بقاع متبرکه را باعث مودت دانست و گفت: توجه به خاندان پیامبر و خدمت به آنان در واقع توصیه خداوند به پیامبر است که خداوند متعال از پیامبر اکرم خواست که این امر را از مردم بخواهد.
وی با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب اسلامی در زمینه تبدیل شدن بقاع متبرکه به قطب های فرهنگی، اظهار داشت: اگر این امر تحقق یابد جوانان جامعه می توانند از آنچه که دنیای غرب آنها را به نیستی بکشاند، مصون شوند.
حجت الاسلام غلامی با اشاره به در اختیار داشتن تکنولوژی پیشرفته و آسان در اختیار جوانان و نوجوانان، گفت: از طریق این ابزار می توان کارهای تعالی بخش را آموزش داد و هم می توان جوانان را به پایین سطح ممکن به سقوط کشاند.
وی اظهار داشت: دشمن با در اختیار داشتن تکنولوژی پیشرفته و امروزی قصد ندارد جوانان این مرز و بوم را به آموزش و تکامل برساند بلکه می خواهد جوانان را از خاندان پیامبر و مکتب قرآن دور کند تا بتواند خواسته های خود را بر جامعه تحمیل کند.
معاون امور بقاع و اماکن متبرکه سازمان اوقاف کشور، ادامه داد: بقاع متبرکه از نظر بعد فرهنگی می تواند بهاری را ایجاد کند که جوانان را از هر جرقه ضد دینی که قصد دارد آنان را از مسیر اسلام منحرف و دور کند، مصون سازد.
وی وظیفه امروز هیئت امنا و دست اندرکاران فعال بقاع را سنگین عنوان کرد و گفت: اعضای هیئت امنا، ادارات، مدیران و اداره کل اوقاف استان در چارچوب اذن و اختیار نماینده ولی فقیه تفویض می کنند به آن مقدار اجازه دخل و تصرف در بحث موقوفات و بقاع متبرکه را دارند.
پایان پیام/
نظر شما