به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، آیین انعقاد قرارداد ساخت پردیس سینمایی شهر یزد ۲۰ خردادماه با حضور عبدالحمید قرهداغی، معاون اداری مالی حوزه هنری کشور و جمالالدین عزیزی، شهردار یزد برگزار شد.
این پردیس سینمایی در زمینی به مساحت دو هزار و ۱۸۳ متر با زیربنای شش هزار متر مربع در پنج طبقه با سرمایهگذاری ۲۶۰ میلیارد ریال با مشارکت حوزه هنری و شهرداری یزد در مدت ۱۸ تا ۲۴ ماه در بلوار بسیج واقع در بافت تاریخی شهر جهانی یزد ساخته خواهد شد.
در این مراسم که محمد ملکثابت معاون حقوقی حوزه هنری کشور، سیدمصطفی حسینی، مدیرعامل مؤسسه بهمن سبز، کوچکزاده رئیس حوزه هنری یزد، فاطمی مدیر کل میراث فرهنگی استان، عباسی و عامری اعضای شورای اسلامی شهر یزد، جمعی از مسئولان و اصحاب رسانه حضور داشتند، قرارداد احداث این مجموعه توسط معاون اداری مالی حوزه هنری و شهردار یزد امضا شد.
پردیس سینمایی شهر یزد یک الگوی خوب در سطح کشور خواهد بود
معاون اداری مالی حوزه هنری با اشاره به حُسن نظر رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر یزد در زمینه احداث پردیس سینمایی گفت: با توجه به استقبال اعضای شورای شهر و مسئولان استان و تأکید ویژه رئیس حوزه هنری کشور ساخت این مجموعه در دستور کار قرار گرفت.
عبدالحمید قرهداغی افزود: قرار بود این قرارداد اواخر سال ۹۸ منعقد شود که با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا به امروز موکول شد.
وی ضمن قدردانی از شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر یزد ادامه داد: اراده مصمم و اصرار اعضای شورا و مسئولان شهر یزد موجب شد حوزه هنری الان در این شهر اقدام به ساخت سینما کند، چرا که با توجه به بازسازی و توسعه فضاهای سینمایی متعدد در سطح کشور، یزد در اولویت نبود.
معاون اداری مالی حوزه هنری خاطرنشان کرد: هرچند پردیس سینمایی عنوان کلی این مجموعه است، اما در واقع به یک پایگاه فرهنگی هنری تبدیل خواهد شد.
قرهداغی افزود: این مجموعه با پنج سالن چند منظوره در بافت تاریخی شهر یزد یک الگوی خوب در سطح کشور خواهد بود تا سایر مراکز استانی دارای بافت تاریخی هم به این سمت حرکت کنند و این مشارکتها توسعه پیدا کند.
وی با اشاره به فعالیت جهادی مدیرعامل و همکاران مؤسسه بهمن سبز در عرصه سینماسازی گفت: در چهار ماه اخیر که به دلیل شیوع ویروس کرونا، سینماها تعطیل شده حتی یک روز هم کار بازسازی و مرمت سینماهای حوزه هنری تعطیل نشده و امیدواریم با بهبود شرایط در آینده نزدیک ۴۸ سالن در مناطق مختلف کشور افتتاح شود.
قرهداغی اظهار امیدواری کرد هرچه سریعتر عملیات ساخت پردیس سینمایی شهر یزد آغاز شود و زودتر از زمان معین به بهرهبرداری برسد.
وی در پایان، یزد را یک شهر فرهنگی، هنری، تاریخی و مذهبی توصیف کرد و گفت: جا دارد حوزه هنری در این شهر با مشارکت سایر بخشها اقدامات بزرگتری انجام دهد.
افزایش ۵۰ درصدی فضای سینماهای حوزه هنری در یک سال گذشته
معاون حقوقی حوزه هنری هم با ابراز خرسندی از انعقاد این قرارداد گفت: احداث پردیس سینمایی یکی از مطالبات جدی و دیرینه حوزه هنری در یزد بود که به همت شورای اسلامی شهر و شهرداری یزد با مشارکت حوزه هنری محقق شد.
محمد ملکثابت با اشاره به آغاز نهضت سینماسازی در حوزه هنری از دو سال گذشته، افزود: خوشبختانه طی یک سال گذشته حدود ۵۰ درصد فضای سینمایی کشور که در اختیار حوزه هنری بوده افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه این پردیس سینمایی در بخش محروم از فضای فرهنگی شهر یزد ساخته میشود، گفت: امیدواریم این مجموعه با همت، پیگیری و همراهی مسئولان زودتر از موعد تعیین شده به بهرهبرداری برسد.
پردیس سینمایی علاوه بر کاربرد فرهنگی، تکمیل کننده حلقههای گردشگری شهر یزد است
شهردار یزد هم با اشاره به نزدیک بودن سومین سالگرد ثبت جهانی شهر یزد، یکی از مهمترین وظایف مرتبط با این ثبت جهانی را ایجاد زمینه حضور هر چه بیشتر گردشگران در این شهر دانست و گفت: لازمه حضور گردشگر، جذابیتهای گردشگری است و باید با ایجاد فضاهای متنوع، مدت زمان حضور گردشگر در شهر را افزایش دهیم.
جمالالدین عزیزی یکی از دلایل اصلی اجرای این پروژه به خصوص در بافت سنتی را ایجاد توقفگاههای خوب و مناسب در مسیر گردشگران بیان کرد و افزود: وجود آب انبار رستم گیو، پارک مهر، هتل بخش خصوصی و کتابخانه مرکزی یزد در کنار این مجموعه، پردیس سینمایی را به یک مجموعه گردشگری مناسب تبدیل میکند و علاوه بر کاربرد فرهنگی و سینمایی، میتواند تکمیل کننده حلقههای گردشگری شهر یزد باشد که این عوامل میتواند ساخت پردیس سینمایی در این بافت را توجیهپذیر کند.
وی ضمن تشکر از مسئولان حوزه هنری کشور و استان به خاطر تقبل سرمایهگذرای در شهر یزد گفت: امیدواریم این طرح بتواند در بازه زمانی فعالیت شورای اسلامی شهر به بهرهبرداری برسد یا سال آینده در سالگرد ثبت جهانی یزد حداقل بخشی از این پروژه را افتتاح کنیم.
عزیزی خاطرنشان کرد: شهرداری همه توان و ظرفیت خود را برای پیشبرد و انجام این پروژه به کار خواهد گرفت و کمک میکند تا این طرح با کیفیت مناسب و رعایت همه نکات مورد نظر میراث فرهنگی و پایگاه میراث جهانی اجرا شود و این حرکت نیز میتواند علاوه بر کارکرد فرهنگی به یک الگوی موفق در زمینه ساخت و ساز تبدیل شود.
به گفته رئیس حوزه هنری یزد، در آینده نزدیک کلنگ آغاز ساخت این مجموعه با حضور مسئولان استانی و کشوری به زمین زده خواهد شد.
کهن شهر یزد یکی از نخستین شهرهای خشتی دنیا با بیش از ۷۰۰ هکتار بافت قدیمی، تیرماه ۱۳۹۶ به عنوان اولین شهر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
نظر شما