وجه نشان دولتی را برای استفاده نیازمندان به صندوق اندوخته نیکان می دهم

پورفرزیب تدریس قرآن پس از گذشت نزدیک به هفت دهه را لذت بخش ترین کارها برای خود خواند و گفت: وجه مادی نشان ملی را که از رییس جمهور دریافت کرده ام برای استفاده نیازمندان به صندوق اندوخته نیکان می دهم.

ابراهیم پورفرزیب (مولایی)، قاری بین المللی و استاد پیشکسوت قرآن با ابراز خرسندی از دریافت نشان درجه یک دولتی از رییس جمهور در آیین تجلیل از برگزیدگان فرهنگستان‌های چهارگانه به خبرنگار شبستان گفت: این نشان برای من به لحاظ شرعی و معنوی از جایگاهی والا برخوردار است و امیدوارم که مقبول ساحت مقدس امام عصر (عج) قرار بگیرد.

وی با بیان این مطلب که من با شسابقه بالغ بر 60 سال تدریس قرآن درپی کسب منفعت مادی از اینگونه نشان ها نیستم، اظهار کرد: تصمیم دارم این نشان را به وجوه نقدی تبدیل کرده و با سپرده گذاری آن در صندوق اندوخته نیکان نیازمندان را از عوایدش بهره مند کنم.

پورفرزیب تصریح کرد: بالغ بر 60 سال است که در پشت رحل قرآن افتخار تدریس و خادمی کتاب الهی را بر عهده دارم و هنوز هم حضور در جلسات قرآنی که صبح جمعه ها از ساعت 6 تا 10 صبح در مسجد حجت البن الحسن (ع) برگزار می شود برای من برترین کارها است.

 

استاد پیشکسوت قرآن ارشاد جوانان از منظر قرآن و مفاهیم غنی آن را رسالت خود خواند و بیان کرد: البته در این راه خلوص نیت هم لازم است که امیدوارم از آن بهره مند باشم گرچه دوری از شهرت طلبی ها و عدم تمایل برای حضور در تشکل ها برای اسم و رسم ثابت کرده که خلوص نیت در کرام را بر همه چیز ترجیح می دهم.

وی با بیان این مطلب که من خود را شایسته نشان درجه یک ملی نمی دانم، ابراز کرد: اگر بخواهم یکی از اقدامات خود را تقدیر کنم آن ترویج و نهادینه کردن تنوع قرائات است چراکه سال های سال قرائت را به شیوه حفص تدریس کردم اما دیدم که قاریان اختلاف قرائات را نمی دانند از این رو به نگارش کتاب هفت جلدی که هر کدام بر یکی از انواع قرائات تمرکز دارد اقدام کردم.


پورفرزیب خاطرنشان کرد: این اقدام با استقبال شایسته ای مواجه شد تا جایی که دانشگاه تهران از من خواست تا کتابی درباره تجوید بنویسم که این کتاب با عنوان "تجوید جامع" تاکنون چندین بار تجدید چاپ شده است.

شایان ذکر است، ابراهیم پورفرزیب، مشهور به «مولایی» که سوم دی ماه در در آیین تجلیل از برگزیدگان فرهنگستان‌های چهارگانه از دکتر احمدی نژاد نشان درجه یک دولتی دریافت کرده است از جمله پیشکسوتان آموزش فنون قرائت و تلاوت قرآن کریم است که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان علوم و فنون تلاوت در زمره معدود استادانی محسوب می‌شود که بر قرائت‌های هفتگانه و روایات چهارده‌گانه تلسط کاملی دارد و کتاب «تهذیب‌القرائة» را در این زمینه به رشته تحریر درآورده است.
استاد مولایی در سال 1306 هجری شمسی در منطقه سنگلج تهران دیده به جهان گشود. دوران ابتدایی را در دبستان عنصری تهران و دوران متوسطه را در دبیرستان ایرانشهر خیابان سعدی تهران گذراند و نزدیکی دبیرستانش با مسجد لاله‌زار تهران، فرصت مناسبی را برای او ایجاد کرد تا از محضر مرحوم آیت‌الله حاج‌شیخ «محمد میرحجازی» معروف به «عرب» بهره‌مند شود.


وی از سال 1327 در جلسات صبح‌های جمعه استاد «احمد نصرا‌لله مازندرانی» شرکت کرد و تحت تعلیم سختگیرانه وی به مراتبی از پختگی در علوم و فنون قرآنی رسید، همچنین در همان سال‌ها در جلسه‌ای در مسجد گلوبندک که مرحوم «ذیرجی» آن را اداره می‌کردند حضور داشته و در کنار آن جلسه‌ای تشکیل داده بوده است. استاد مولایی سال‌های دانشجویی را در رشته ادبیات دانشگاه تهران سپری کرد.
بسیاری از قاریانی که دارای رتبه بین‌المللی هستند به اذعان خودشان در مقطعی شاگردی ایشان را کرده‌اند که از آن میان می‌توان به چهره هایی همچون شهریار پرهیزکار، عباس میرداماد، محمدحسین سبزعلی، عباس امام‌جمعه، حسن رضائیان، محسن بادپا، هادی فروزان و تعداد کثیری از قراء بین‌المللی اشاره کرد.
وی در زمینه علم قرائت نیز نتایج بسیار درخشانی داشته است و برای رفع اشتباه شاگردان و آگاهی درست آن‌ها از اختلاف شیوه قرائت‌ها، اقدام به تألیف کتابی به نام «تهذیب‌القرائة» در دو جلد کرد که این کتاب مورد استفاده قاریان قرار گرفته است. وی در این کتاب اختلاف قرائات را جدول‌بندی کرده تا به آسانی مورد استفاده قرار گیرد، همچنین به خواست دانشگاه تهران کتاب «تجوید جامع» را تالیف کرد که انتشارات سمت آن را چندین بار تجدید چاپ کرده است.


جلد نخست این کتاب به قرائت عاصم نوشته شده است، همچنین استاد به تدریج درباره قرائت‌های دیگر مثل «نافع و ابوعمرو و یعقوب» نیز نوشته و جلد چهارم این مجموعه به قرائت «عاصم و حمزه و کسایی و خلف» اختصاص دارد.
استاد مولایی به گفته بسیاری از کسانی که وی را می‌شناسند هرگز برای تدریس و تشکیل جلسات قرآن از کسی وجهی دریافت نکرده و معیشت خود را از راه کارگاه سنگبری و استحصال معدن می‌گذراند.
وی در سال‌های دهه 50 صندوق اندوخته نیکان را با مبلغ یکصد هزار تومان قرضی راه‌اندازی کرد که هم اکنون موجودی آن به برکت رفع نیاز مستمندان و محتاجان هم‌اکنون به مبالغ هنگفتی تبدیل شده است.
پایان پیام/
 

کد خبر 93630

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha