تربیت دینی فرزندان باید به صورت قطره ای و تدریجی باشد

مشاور و کارشناس خانواده با بیان اینکه ملاک تربیت دینی در خانواده باید مبنی بر تقوای الهی باشد، گفت: تربیت دینی فرزندان در خانواده باید به صورت قطره ای و تدریجی باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام حسین دهنوی، کارشناس مذهبی و خانواده، شب گذشته (3دی) در نخستین همایش "قرآن و خانواده" و در جمع مدیران و اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد مشهد، اظهار داشت: نخستین مرحله تربیتی و پرورش، حس مذهبی و دینی برای فرزندان از سن 3سالگی شروع می شود.

 

وی با بیان اینکه ملاک عمل زندگی های خود را بر اساس آموزه های دینی و قرآنی قرار دهید، افزود: برای جاری شدن و ماندگاری تعالیم قرآنی و دین در خانواده ها نیازمند مدیریت مناسب این تعالیم هستیم چرا که تامل، دقت و بنا نهادن زندگی بر اساس آموزه ها و آیات قرآن کریم موجب سعادت می شود.

 

حجت الاسلام دهنوی با اشاره به این مطلب که که همه موارد تربیتی که امروزه مورد تایید بسیاری از روانشناسان است 1400سال پیش توسط ائمه(ع) بیان شده است، خاطرنشان ساخت: تربیت دینی فرزندان در خانواده به صورت قطره ای و تدریجی از سن 3 سالگی شروع و تا 7سالگی ادامه داشته باشد.

 

وی در ادامه با بیان اینکه 80 درصد رفتار های کودکان تا سن 7سالگی منطقی است چرا که کودکان تا این سن سرور هستند، اذعان داشت: از جمله رفتار های غلط والدین در القای رفتار های مذهبی و دینی در امر تربیت قرار دادن فرزندان تحت آموزش های رسمی است.

 

کارشناس برنامه گلبرگ شبکه سوم سیما با اشاره به این مطلب که بسیاری از فرزندانی که در دوران کودکی تحت آموزش های رسمی قرار گرفته اند در دوران بزرگسالی و آینده افراد صالحی نمی شوند،تصریح کرد: متاسفانه ازدیگر شیوه های غلط تربیتی رایج در بین خانواده های متدین عبادت اجباری و شرطی فرزندان است.

 

حجت السلام دهنوی افزود: تربیت شرطی فرزندان در بزرگسالی نیز ادامه می یابدو فرزندان در بزرگسالی در قبال انجام هر فعالیتی از والدین خود انتظار هدیه و تشویق دارند.

 

وی همچنین به مسئله تک فرزندی و فرزندان تک جنسیتی در خانواده ها اشاره کرد و افزود: چنین فرزندانی درمراحل مختلف زندگی خود دارای مشکلات بسیاری می شوند و این افراد در آینده تبدیل به افراد زود رنج، حساس، نداشتن قدرت نه گفتن و ناتوان در برابر دفاع از حق خویش می شوند.

 

حجت الاسلام دهنوی به راههای مقابله با عصابانیت در کانون خانواده اشاره کرد و گفت: ذکر صلوات، شمارش 1تا 10، فرمان های آرامش دهنده وتغییر موقعیت از جمله راههای مقابله با عصابانیت در کانون خانواده است.

 

نخستین همایش" قران و خانواده" با محوریت ویژگی های محیط تربیتی خانواده از منظر آموزه های دینی و با هدف آشنایی خانواده ها و مربیان با شیوه های نوین تربیتی و با حضورحجت الاسلام دهنوی و مدیران و اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد مشهد برگزار شد.

 

گفتنی است، این همایش با همکاری دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی، کانون تخصصی قرآن و فرهنگسرای خانواده برگزار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 93587

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha