افزایش  ۲۷.۵ درصدی سپرده‌های بانکی/ایران به دنبال سهم مناسب از بازار ۲۳۰ میلیارد دلاری واردات ترکیه

سپرده‌های بانکی ۲۷.۵ درصد افزایش یافت، کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از کرونا، از بانک صادرات تسهیلات می‌گیرند، ایران به دنبال سهم مناسب از بازار ۲۳۰ میلیارد دلاری واردات ترکیه، بررسی مشکلات ۲۱۰ واحد تولیدی برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز دوشنبه ۱۹ خرداد ماه شبستان به شرح زیر است:

سپرده‌های بانکی ۲۷.۵ درصد افزایش یافت

گزارش بانک مرکزی از وضعیت کل مانده سپرده‌ها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک‌ها و موسسات اعتباری در پایان بهمن ماه سال ۱۳۹۸ حاکی از آن است که مانده کل سپرده‌ها بالغ بر ۲۵۷۸۰.۶ هزار میلیارد ریال شده که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۵۵۵۷.۵ هزار میلیارد ریال (۲۷.۵ درصد) و نسبت به پایان سال قبل معادل ۵۱۰۷.۳ هزار میلیارد ریال (۲۴.۷ درصد) افزایش نشان می‌دهد.

بیشترین مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان تهران با مانده ۱۳۷۳۵.۷ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد معادل ۶۹.۱ هزار میلیارد ریال است.

مانده کل تسهیلات بالغ بر ۱۸۱۲۰.۶ هزار میلیارد ریال است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۳۵۴۶.۷ هزار میلیارد ریال (۲۴.۳ درصد) و نسبت به پایان سال قبل ۳۰۳۰.۴ هزار میلیارد ریال (۲۰.۱ درصد) افزایش داشته است. بیشترین مبلغ تسهیلات مربوط به استان تهران با مانده ۱۱۴۶۹.۶ هزار میلیارد ریال و کم‌ترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۶۶.۷ هزار میلیارد ریال است.

 

کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از کرونا، از بانک صادرات تسهیلات می‌گیرند

«مصطفی ضمیری»  از پرداخت ١٢٠میلیون ریال تسهیلات به ازای هرشاغل کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از کرونا و پرداخت ١٦٠میلیون ریال تسهیلات به ازای هرنیروی کار شاغل در واحدهای تعطیل شده خبر داد و گفت: این بانک با هدف کمک به صاحبان کسب‌وکارهای آسیب‌دیده ناشی از شیوع بیماری کرونا و همچنین حفظ اشتغال و تامین هزینه‌های عملیاتی این واحدها، به معرفی‌شدگان سامانه «کارا» تسهیلات پرداخت می‌کند. بر اساس دستورالعمل‌های بانک مرکزی، اشخاص حقیقی و حقوقی فعال دارای مجوز کسب یا تولید در بخش‌ها و رسته‌های تعیین شده از سوی وزارت‌خانه‌های صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ورزش و جوانان، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، تحقیقات و فناوری اطلاعات، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و راه و شهرسازی که فعالیت‌های آنها در دوره شیوع کرونا با اختلال مواجه شد، مشمول این تسهیلات می‌شوند. این تسهیلات تنها به متقاضیانی تخصیص خواهد یافت که در سامانه «کارا»ی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت‌نام کرده و به بانک معرفی شده باشند.

رییس اداره کل اعتبارات بانک صادرات افزود: این تسهیلات برای شاغلین در واحدهای کسب و کار با تعداد کمتر از ٥٠ نفر به ازای هر شاغل ١٢٠ میلیون ریال در دو مرحله به صاحب مجوز کسب و کار پرداخت می‌شود که ٧٠ درصد آن برای پرداخت دستمزد شاغلین و ٣٠ درصد برای هزینه‌های عملیاتی واحد کسب و کار آسیب‌دیده از کرونا اختصاص خواهد یافت.

ضمیری گفت: این تسهیلات برای کسب و کارهایی که از شیوع این بیماری بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا تعطیل شده‌اند، به ازای هر شاغل ١٦٠ میلیون ریال در نظر گرفته شده که در دو مرحله به فاصله یک ماه پرداخت می‌شود و ٥٠ درصد تسهیلات به منظور پرداخت دستمزد شاغلان و ٥٠ درصد برای هزینه‌های عملیاتی مرتبط با کسب و کار در نظر گرفته شده است.

 

وزارت صنعت و قرارگاه خاتم‌الانبیاء در تعمیق داخلی‌سازی همکاری می‌کنند

وزارت صنعت، معدن و تجارت و قرارگاه خاتم‌الانبیاء در ۱۰ رشته اولویت‌دار در حوزه داخلی‌سازی، سرمایه گذاری در صنایع های‌تک و راه‌اندازی معادن غیرفعال همکاری می‌کنند. همکاری که پایه و اساس آن کاهش ارزبری و استفاده از فناوری‌های نو خواهد بود. چارچوب این همکاری‌ها در جلسه مشترک یکشنبه شب «حسین مدرس خیابانی» سرپرست وزارت صنعت با سردار «سعید محمد اسلامی» فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء در حوزه‌های مختلف صنعتی و معدنی مورد توافق قرار گرفت.

بر این اساس مقرر شد تا معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره ۱۰ رشته اولویت‌دار به منظور تعمیق ساخت داخل، کاهش ارزبری و استفاده از فناوری‌های نو، همکاری‌های مشترکی را با قرارگاه خاتم‌الانبیاء آغاز کند.

انجام سرمایه‌گذاری‌های مشترک بین قرارگاه و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در حوزه صنایع های‌تک (High Tech) و ارائه تعمیرات ماشین‌آلات راهسازی به هپکو توسط قرارگاه از جمله توافقاتی بود که در این نشست مطرح و مقرر شد تا در این بخش‌ها نیز همکاری‌های گسترده‌ای بین دو طرف شکل گیرد.

 

ایران به دنبال سهم مناسب از بازار ۲۳۰ میلیارد دلاری واردات ترکیه

«مهرداد سعادت» درباره باز شدن مرزهای دو کشور بعد از حدود سه ماه و نحوه جبران عقب ماندگی در تجارت بین دو کشور اظهار داشت: در اتاق بازرگانی مشترک تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم که حجم تجارت بین ایران و ترکیه افزایش پیدا کند. ما به هیچ عنوان به ارقامی که در سال گذشته به دست آمد، قانع نیستیم.

وی با بیان اینکه ترکیه در سال ۲۳۰ میلیارد دلار واردات دارد، گفت: با توجه به واردات بالای این کشور، دستیابی به افق تجارت ۳۰ میلیارد دلاری به ترکیه سخت نیست و ما بسیار امیدوار هستیم که به این نقطه برسیم.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه با اشاره به مشکلات و عواملی که از بیرون بر تجارت بین دو کشور سایه انداخته است، افزود: به عنوان نماینده بخش خصوصی، در تلاش هستیم تا حجم تجارت بین دو کشور افزایش یابد و نگاه ما تنها به صادرات یا واردات نیست. خوشبختانه با بخش خصوصی ترکیه مشکلی نداریم و تعاملات خوبی بین ما برقرار است. سعادت پیش بینی کرد که بتوان فاصله ایجاد شده در تجارت بین ایران و ترکیه در ماه‌های گذشته به دلیل شیوع کرونا ظرف مدت سه ماه به طور کامل و ۱۰۰ درصد جبران شود.

 

هر گرم طلای ۱۸ عیار ۷۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان/دلار ۱۶ هزار و ۹۳۴ تومان

امروز (دوشنبه 19 خرداد) هر گرم طلای 18 عیار 712 هزار و 700 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1689 دلار، هر گرم طلای 24 عیار 950 هزار و 200 تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 7 میلیون و 50 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 7 میلیون و 312 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 3 میلیون و 700 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 2 میلیون تومان و سکه یک گرمی یک میلیون و 70 هزار تومان ارزشگذاری و معامله می شود.

 

امروز ( دوشنبه 19 خرداد) در بازار آزاد ارز دلار 16 هزار و 934 تومان،  یورو 18 هزار و 600 تومان، پوند 22 هزار و 439 تومان، درهم امارات 4850 تومان، یوان چین 2511 تومان و لیر ترکیه 2623 تومان معامله می شود.

 

این در حالی است که روز گذشته (یکشنبه 18 خرداد) هر گرم طلای 18 عیار 712 هزار و 200 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1685 دلار و هر گرم طلای 24 عیار 949 هزار و 600 تومان ارزشگذاری شده بود. همچنین سکه بهار آزادی طرح قدیم 7 میلیون و 100 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 7 میلیون و 273 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 3 میلیون و 700 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 2 میلیون تومان و سکه یک گرمی یک میلیون و 90 هزار تومان معامله می شد.

 

بنابراین گزارش روز گذشته (یکشنبه 18 خرداد) در بازار آزاد ارز دلار 16 هزار و 983 تومان، یورو 18 هزار و 600 تومان، پوند 22 هزار و 439 تومان، درهم امارات 4850 تومان، لیر ترکیه 2623 تومان و یوان چین 2511 تومان ارزشگذاری شده بود.

 

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز (دوشنبه ۱۹ خرداد) اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۵ ارز از جمله یورو و پوند افزایش و قیمت ۱۱ ارز کاهش یافت؛ همچنین نرخ دلار و ۱۰ ارز دیگر نیز ثابت ماند.

 

خط قرمز ما حفظ تولید و اشتغال کشور است/مشکلات ۲۱۰ واحد تولیدی بررسی شد

«میثم زالی» شب گذشته (یکشنبه 18 خرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به بررسی وضعیت اشتغال و رفع موانع در این حوزه پرداخت و با بیان اینکه در جلسات کمیته تخصصی و دبیرخانه ستاد، مشکلات ۲۴۰ هزار اشتغال و ۲۱۰ واحد تولیدی بررسی و برای آنها تصمیماتی گرفته شد، گفت: قانونگذار در سال ۹۷ به دولت اجازه داد برای رفع موانع تولید نسبت به تشکیل ستاد تسهیل اقدام کند.

 

دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با بیان اینکه مزیت این ستاد نسبت به کارگروه‌های مشابه حضور پررنگ بخش خصوصی است به ارائه توضیحاتی درباره ۷۸۲ مصوبه رفع موانع تولید پرداخت و افزود: از ابتدای سال ۹۸ در ستاد و کمیته‌های تخصصی و دبیرخانه آن موظف شدیم مشکلات واحد‌های تولیدی در استان‌ها را حل و فصل کنیم و از ظرفیت استانی استفاده کنیم.

 

وی با بیان اینکه توانستیم با تعامل با بانکها، سازمان مالیاتی و تامین اجتماعی مصوباتی صادر کنیم که بالغ بر ۵۵ درصد مصوبات اجرایی شده است، گفت: برای حفظ رونق تولید و جهش تولید باید اصلاح رویه داشته باشیم که اصلاحات از سال قبل شروع شده است تا رویه چندسال قبل در شبکه بانکی اصلاح شود.

 

زالی با تاکید بر اینکه بیشتر مصوبات کارگروه در بخش بانکی است اما ضمانت اجرایی در این باره دیده نشده است، گفت: سال جاری سال جهش تولید است و خط قرمز ما حفظ تولید و اشتغال کشور است و وقتی مصوبه‌ای تصویب می‌شود همه جوانب درنظر گرفته می‌شود و دستگاه‌های اجرایی ملزم به اجرای مصوبه هستند.

 

صادرات یک میلیون تنی سنگ/ باید جلوی خام فروشی گرفته شود

«رضا احمدی» شب گذشته (یکشنبه 18 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در بررسی مشکلات بخش معادن با بیان اینکه اکنون حدود ۱۴ تا ۱۵ میلیون تن سنگ استخراج می‌کنیم، گفت: از این رقم حدود یک میلیون تن صادر می‌شود.

 

رئیس کانون سنگ ایران با بیان اینکه معادن سنگ کشور حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد سنگ باکیفیت دارند، گفت: نداشتن بازار صادرات برای فرآوری و تحریم‌ها موجب شد برخی از کارخانجات، غیر فعال شوند.

 

وی با بیان اینکه واحد‌های فرآوری کشورمان اکثرا ۸۰ درصد باقیمانده این سنگ‌ها را که به درد صادرات نمی‌خورد، استفاده می‌کنند، گفت: باید جلوی خام فروشی گرفته و در راستای فرآوری، سرمایه گذاری شود.

 

رئیس کانون سنگ ایران با اشاره به اینکه ماشین ساز‌های قدری در داخل کشور داریم که فناوری‌های روز را برای فرآوری دارند، تاکید کرد: از نظر فناوری کم نداریم، اما مواد اولیه با کیفیت برای صادرات نداریم./

 

کد خبر 935714

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha