واکنش قالیباف به اظهارات ترامپ در مورد «توافق» با ایران/برقراری عدالت مهمترین اولویت مجلس یازدهم باشد

درس‌هایی از خرداد، کارنامه درخشان کانون های مساجد در اجرای طرح «راهکار»، مجلس یازدهم بیشتر از آنچه می گوید در عمل به کار ببرد، برقراری عدالت مهمترین اولویت مجلس یازدهم باشد، واکنش قالیباف به اظهارات ترامپ برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، درس‌هایی از خرداد، کارنامه درخشان کانون های مساجد در اجرای طرح «راهکار»، مجلس یازدهم بیشتر از آنچه می گوید در عمل به کار ببرد، برقراری عدالت مهمترین اولویت مجلس یازدهم باشد، واکنش قالیباف به اظهارات ترامپ از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه ۱۷ خرداد ماه است.

درس‌هایی از خرداد

«علی ربیعی»، سخنگوی دولت  در یادداشتی نوشت: خــرداد در تــــاریخ معـــاصر پــــس از انقلاب، ماهی پر از حادثه و رویداد است و سهمی قطورتر از روزشمارهای دیگر سال دارد. رحلت امام و ثبات انقلاب با انتخاب اجماعی نخبگان و جامعه در امر رهبری شایسته، دوم خرداد و تأکید بر نظریه امام (ره) درباره رأی ملت، مقاومت و فتح خرمشهر، شهادت چمران و درگذشت شریعتی، خشونت‌های ۳۰ خرداد و... پرونده خرداد و ترکیبی از وقایع آن می‌تواند الگویی پیش روی ما قرار دهد.

 

۱- انتخابات دوم خرداد ماه سال ۱۳۷۶ با انتخاب آقای خاتمی و مشارکت بالای مردم، بدون تردید یک روز تاریخی در بروز تحولات ارزشی بین نسلی بود. به نظر من، اولین نمود واضح تحولات کمی و کیفی جمعیت نشان داده شد. (نگاه کنید به کتاب جامعه شناسی تحولات ارزشی؛ رفتارشناسی مردم در انتخابات؛ علی ربیعی، انتشارات فرهنگ و اندیشه) به نظر من مهم‌ترین پیام ماه خرداد در ترکیبی از اتفاق دوم و ۱۵ خرداد و آغاز به کار مجلس اول در ۷ خرداد ۱۳۵۹، با نظریه کانونی امام خمینی تجلی پیدا می‌کند: «میزان رأی ملت است». خرداد به ما نشان می‌دهد که امروز برخی از نظریات شاذ که از گوشه و کنار شنیده می‌شود که نظریه یکدستی با هر میزان مشارکتی را مباح و راه سعادت جامعه را در آن می‌داند محکوم به شکست است. مشی امام و دیدگاه رهبری نیز تاکنون برخلاف این نظریه بوده است. اتفاقاً یکدست‌سازی به هر قیمتی یعنی تکرار نشدن سوم خردادها. ما نیازمند یک مردمسالاری بزرگ با اجماع و مشارکت ۸۰ درصدی هستیم. ما جامعه‌ای عادی نیستیم.

 

کشوری که با تنش‌های منطقه‌ای، توطئه‌های بین‌المللی و عملیات روانی بر جامعه‌اش روبه‌روست و پر از تنوع‌های قومی، فرهنگی و اجتماعی و حتی طبقاتی است نیازمند «مردم در صحنه» بودن همیشگی است. جمهوریتی بدون پایه‌های همه تنوع‌ها در جمهور لرزان خواهد بود. اتفاقاً تصادفی نبود که منافقین تروریست بیش از هر گروه دیگر سوز و گدازهای شیطانی را علیه همه انتخاب‌های با مشارکت بالا سر دادند. آنها با مقایسه قبل و بعد دوم خرداد ۷۶ به این نتیجه رسیدند که یک بار دیگر آن چه که رجوی «فتنه ضد استکباری خمینی» می‌نامید در پیکره سیاسی خاتمی تکرار شد و از جمله فضاسازی ضد ایرانی را از آسمان ایران دور کرد.

 

کارنامه کانون های مساجد در اجرای طرح «راهکار» درخشان بود

حجت الاسلام «حسن نوروزی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به نقش کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در مردمی کردن اقتصاد و شعار جهش تولید گفت: مساجد و کانون های فرهنگی و هنری فعال در مساجد کشور در طرح «راهکار» که مقام معظم رهبری فرمودند، کارنامه ای درخشانی را از خود به جای گذاشتند. اگر مساجد از همین تجربه خود برای سایر امور نیز استفاده کنند، قطعا ما می توانیم جلوتر از هر زمان دیگری در پی گیری بسیاری از امور حرکت کنیم.

 

نماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: هیئت امنای مساجد و کانون های فرهنگی و هنری باید بدون اینکه دخالتی در اقتصاد داشته باشند، نسبت به فعال کردن گروه های مردمی در اقتصاد پیش قدم شوند. ما در دو دهه گذشته ضرر کرده ایم چرا که فقط مساجد را پایگاه عبادات و دعا قرار دادیم. باید این ضرر را جبران کنیم.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر و با توجه به نامگذاری سال 99 به نام جهش تولید بهترین موقعیت برای ورود مساجد به این مبحث است. مساجد و کانون های فرهنگی و هنری باید ظرفیت و استعدادهای جوانان و قشرهای مختلف مردم را به آنها مراجعه می کنند، شناسایی کنند و آنها را به حاکمیت معرفی کنند. از ظرفیت های صندوق های قرض الحسنه برای راه اندازی کسب و کارهای کوچک استفاده کنند و با فراهم آوردن زمینه های تسهیلات کم بهره به جوانان، زنان خانه دار، زنان سرپرست خانوار و افراد خلاق که بضاعت مالی ندارند، به آنها انگیزه برای حضور در کارهای تولیدی را بدهند.

 

مجلس یازدهم بیشتر از آنچه می گوید در عمل به کار ببرد

آیت الله «حسن عالمی» در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد آغاز به کار مجلس جدید گفت: به اعتقاد من اگر مجلس به صورت واقعی و نه شعارگونه به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب که در مراسم افتتاحیه مجلس شورای اسلامی دوره یازدهم بیان شده است به درستی توجه کنند و آنها را مد نظر قرار دهند، حتما به وظایف خود به خوبی عمل کرده است.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: خیر جامعه در این است که به فرمایشات رهبر انقلاب عمل شود و واقعا استعداد و مقدورات و داشته های کشور باید مد نظر قرار گیرد و این بالاترین ثروتی است که امروز کشور ما دارد. نیروی جوان کشور است که استعدادهای فراوانی را در خود دارد و می تواند در جهت حل مشکلات کشور و تامین نیازهای جامعه از آن استفاده کرد.

 

وی گفت: اگر به رکن استفاده از نیروی جوان توجه شود، مجلس شورای اسلامی توانسته است وظایف خود را عمل کند. رهنمودهای رهبر معظم انقلاب که در گذشته ارایه شده  نیز بر زمین مانده است، باید این رهنمودها دنبال شود و اجرایی شود.

 

وی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب چند سال قبل مسئله اصل 44 قانون اساسی را مطرح کردند و با تاکید بر آن خواستند تا این اصل اجرا شود اما تاکنون به خوبی به آن عمل نشده و مجلس یازدهم می تواند این امر را ارزیابی کند و ببیند چه میزان از این اصل زمین مانده و هر آنچه بر زمین مانده است را اجرایی کند.

 

کانون های مساجد با تمرکز بر روی فرهنگ جهاد در راستای جهش تولید در کشور گام بردارند

حجت الاسلام «حسن شجاعی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به نقش کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در مردمی کردن اقتصاد و تحقق شعار جهش تولید گفت: یکی از مشکلات و آفات کشور ما جدایی حوزه های مختلف تخصصی از همدیگر است یعنی اگر می خواهیم کار فرهنگی انجام دهیم، کار اقتصادی را از آن جدا می کنیم و از این حوزه باز می مانیم یا اگر می خواهیم کار اقتصادی انجام دهیم از آثار زیان بار فرهنگی آن غافل می شویم.

 

نماینده مردم ابهر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: برای حل این معضل ساختاری باید فکر اساسی شود. ما هم در نگرش ها در این رابطه مشکل داریم و هم ساختارهایمان مبتنی بر تفکیک حوزه های تخصصی طراحی و چیده شده است و این باعث بسیاری از مشکلات می شود.

 

وی تصریح کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد یکی از پایگاه های فرهنگی و دینی کشور هستند که به شدت می توانند در این راستا راهگشا باشند. یکی از سرفصل های کانون ها در مساجد باید این باشد که در زمینه فرهنگ اقتصادی فعال شوند. ما توقع کار اقتصادی از کانون ها نداریم اما این توقع را داریم و این را وظیفه کانون ها می دانیم که در این جهت یعنی در رابطه با کار فرهنگی اقتصادی با محوریت مساجد وارد عرصه شوند.

 

وی تصریح کرد: کانون ها باید با تمرکز بر روی فرهنگ جهاد و فرهنگ اقتصادی وارد کار شوند چرا که در آموزه های دینی ما همواره بر روی فعالیت و کار و تلاش تاکید شده است. متاسفانه ما ایرانی ها به گونه ای تربیت شده ایم که خیلی اهل کار نیستیم و به بی تحرکی در برخی امور عادت کردیم، این در حالی است که فرهنگ اسلامی و ایرانی فرهنگ کار و تلاش است. اگر کانون ها و فعالان فرهنگی با محوریت مساجد بر روی فرهنگ اقتصادی متمرکز شوند، می توانند آن سهمی را که در جهش تولید و اقتصاد مقاومتی می توانند داشته باشند، ایفا کنند.

 

برقراری عدالت مهمترین اولویت مجلس یازدهم باشد

«کمال علیپور» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به مهمترین اولویت های مجلس یازدهم گفت: مهمترین اولویت های مجلس یازدهم را مقام معظم رهبری در پیام خودشان به این مجلس مشخص کردند. برقراری عدالت در تمامی موضوعات یکی از مهمترین اولویت های مجلس یازدهم باشد. ما با موضوع عدالت مقداری فاصله گرفته ایم و این بحث در تمامی ابعاد اجرایی نشده است.

 

نماینده مردم قائم شهر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: فلسفه وجودی انقلاب اسلامی و یکی از اهداف اش کم کردن فاصله ها در جامعه بود. وقتی تهران رشد کند، اصفهان رشد کند اما سیستان و بلوچستان و فلان استان محروم مورد توجه قرار نگیرد و یا فردی 60 میلیون حقوق در ماه دریافت کند اما کارگری که از صبح زحمت می کشد یک میلیون تومان حقوق بگیرد قطعا با فلسفه وجودی انقلاب اسلامی فاصله بسیار دارد و ضربه این بی عدالتی را فقط مردم می خورند.

 

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در رابطه با بحث عدالت تلنگر جدی به مجلس یازدهم زدند و این باید چراغ راه مجلس یازدهم باشد یعنی نگاه عدالت طلبانه در مجلس یازدهم با نگاه انقلابی و جهادی نمایندگان مورد پیگیری قرار گیرد.

 

نماینده مردم قائم شهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: موضوع دیگری که باید توسط مجلس یازدهم مورد پیگیری قرار گیرد، بحث نابسامان نظارت است. 41 سال از عمر انقلاب اسلامی می گذرد، یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی آغاز شده است اما ما هنوز درگیر طرح های بی جهت و تلنبار شدن قانون گذاری در کشور هستیم. نظارت کمرنگ شده است و عزم جدی ای برای آن وجود ندارد.

 

واکنش قالیباف به اظهارات ترامپ در مورد «توافق» با ایران

«محمدباقر قالیباف»، رییس مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توییتر با اشاره به توییت اخیر ترامپ در مورد توافق با ایران نوشت: «فَلا تَهِنُوا وَ تَدْعُوا إِلَی السَّلْمِ وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ وَ اللَّهُ مَعَکُمْ وَ لَنْ یَتِرَکُمْ أَعْمالَکُمْ» مبادا در مبارزه کوتاهی کنید و به کافران پیشنهاد سازش دهید. شما بالاترید چون خدا با شماست و مطمئن باشید نتیجۀ اعمالتان (مقاومت) را بی‌کم‌وکاست به شما می‌دهد./

https://cdn.isna.ir/d/2020/06/06/3/61651027.jpg

افزایش ذخایر اورانیوم ۴.۵ درصدی ایران به بیش از ۱۳۰۰ کیلوگرم

«کاظم غریب‌آبادی»، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین با اشاره به گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد راستی‌آزمایی اجرای برجام، افزود: در رابطه با تحولات فنی هسته‌ای، این گزارش به پیشرفت‌های زیر اشاره می‌کند:

•  عبور تولید آب سنگین ایران از مرز ۱۳۰ تن و رسیدن به ۱۳۲.۶ تن؛
•  استفاده از ماشین های جدید از جمله غنی سازی با ماشین های آی.آر۴، آی.آر ۵، آی.آر ۶، آی.آر.اس، آی.آر.اس ۶، و آی.آر.۲.ام در خطوط تحقیق و توسعه؛
•  غنی سازی اورانیوم تا سطح ۴.۵ درصد و فراتر از حد تعیین شده در برجام؛
•  تولید ۱۵۷۱.۶ کیلوگرم اورانیوم غنی شده که ۵۵۰.۷ کیلوگرم بیشتر از گزارش ماه مارس بوده و ۱۳۵۶.۵ کیلوگرم آن نیز اورانیوم با غنای ۴.۵ درصد می باشد.
سفیر و نماینده دائم کشورمان همچنین با اشاره به اجرای فعالیت های راستی آزمایی برجام در ایران توسط آژانس، گفت، از جمله محورهایی که در این رابطه در این گزارش مورد اشاره قرار گرفته اند:
•  تداوم اجرای فعالیت های راستی آزمایی و نظارت در شرایط ویژه ناشی از کرونا و همکاری مناسب ایران در این زمینه؛
•  تداوم اجرای موقت و داوطلبانه پروتکل الحاقی از سوی ایران و ادامه راستی زمایی اظهارنامه های پروتکل توسط آژانس؛
•  تداوم راستی آزمایی عدم انحراف مواد هسته ای اظهار شده در ایران از سوی آژانس؛ و
•  این که آژانس از روز اجرای برجام، به راستی‌آزمایی و نظارت در خصوص تعهدات هسته ای در ایران تحت برجام پرداخته است./

 

کد خبر 935510

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha