به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «علیرضا بصیری»، امروز (سه شنبه 13 خرداد) از آغاز برداشت آنغوزه تلخ در نی ریز خبر داد و به خبرنگاران گفت: برداشت آنغوزه از نیمه اول خرداد آغاز شده و تا اواخر شهریور ادامه خواهد داشت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز افزود: به دلیل بارندگی های فراوان و رطوبت بالا، یک بیماری قارچی در سطح آنغوزه شهرستان شیوع پیدا کرده است که پیش بینی می شود در سال جاری 50 درصد کاهش عملکرد داشته باشیم.
وی اضافه کرد: شهرستان نی ریز از قطب های تولید آنغوزه تلخ کشور است که از دیرباز رویشگاه این گیاه به صورت خودرو بوده و در حال حاضر 400 هزار هکتار مجوز کاشت از سوی اداره منابع طبیعی صادر شده که در یکصد هزار هکتار آن کشت انجام شده است.
بصیری عنوان کرد: همچنین920 هکتار، زمین کشاورزی در این شهرستان به کشت آنغوزه دیم اختصاص یافته که 20 هکتار آن مثمر است.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا و مشکلات صادرات این محصول تصریح کرد: هر کیلو شیرابه آنغوزه تلخ، سال قبل 400 هزار تومان در بازار به فروش می رسید که امسال به 250هزار تومان کاهش یافته است.
بصیری ادامه داد: دوره باردهی این گیاه هر هفت سال یکبار بوده و برای افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها، بهرهبرداری از منطقه «دهچاه» نی ریز برای اولین بار در کشور اقدام به پرورش نشای آنغوزه کرد و پس از 2 سال نشا را به زمین منتقل کرده که با این روش دوره باردهی 2 سال کاهش یافته و سودآوری بیشتری را در پی خواهد داشت.
وی اعلام کرد: هر غده آنغوزه در طول برداشت به طور متوسط 18 مرتبه به صورت عرضی برش می خورد و در مجموع 80 تا 150 گرم شیرابه از آن به دست می آید که علاوه بر مصارف داخلی به کشورهای هندوستان، پاکستان، حوزه خلیج فارس، آمریکا، انگلستان و ژاپن صادر میشود.
گفتنی است، گیاه آنغوزه، گونه ای نادر و رویشگاه آن منحصرا ایران و افغانستان است که شیرابه آن مصارف دارویی، صنعتی و خانگی دارد و فردی به نام «کامفر»، ۳۴۰ سال پیش با کمک اهالی لارستان اقدام به استخراج شیرابه آن به روش تیغ زنی سنتی کرد.
نظر شما