تحول خوبی در حوزه شرکت های دانش بنیان ایجاد می شود

استاندار خراسان جنوبی گفت: انتظار داریم با توجه به انگیزه موجود در شرکت های دانش بنیان، تا پایان دولت تحول خوبی در حوزه این شرکت ها و شتاب دهنده ها ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند،«محمد صادق معتمدیان» عصر امروز (12 خرداد) در نشست اقتصادی دانش بنیان و جهش تولید با حضور ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، اظهار کرد: کمتر از 14 ماه  از دومین سفر معاون رئیس جمهوری  به خراسان جنوبی می گذرد ولی امروز از ابتدای ورود به بیرجند برنامه فشرده ای در مراکز نوآوری خراسان جنوبی برگزار شده است.

 

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از اقدامات بزرگ و شایسته معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در کشور فرهنگ سازی بود که در بحث گفتمان دانش بنیان شکل گرفت، گفت: این گفتمان سازی بعد از هشت سال کاملا مشهود و امروز در دانشگاه های خراسان جنوبی نیز نمود پیدا کرده است.

 

معتمدیان افزود: تفکرات معاون علمی رئیس جمهور و اقدامات عملی وی، نشات گرفته از تفکرات مقام معظم رهبری است لذا باید  تحقیقات  فناوری به سمت کاربردی شدن پیش برود.

 

وی اضافه کرد: 146 شرکت و هسته فناور در استان خراسان جنوبی فعال هستند که بر اساس هدف گذاری باید به عدد 200 شرکت دانش بنیان برسیم.

 

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات فضای استقرار شرکت های دانش بنیان  از سوی استانداری و از طریق دانشگاه آزاد رفع شد، گفت: با حل این مشکل به روان سازی فعالیت ها کمک می شود.

 

معتمدیان گفت: اقلیم استان خراسان جنوبی در مسیر کانال های بادی است و در منطقه شهرستان سربیشه شرایط بسیار ویژه ای وجود دارد که در کشور منحصر به فرد است، ویژگی مهم بادهای این منطقه، مزیت مستمر و سالانه بودن آن است، بزرگترین نیروگاه بادی  استان کلنگ زنی شد و تا پایان سال فاز اول آن با 50 مگاوات به اتمام می رسد.

 

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه شرکت های وابسته به شستا در شهرستان های مرزی ورود پیدا کرده اند، گفت: در خصوص انرژی خورشیدی از استان هایی هستیم که مزیت داریم و باید بر این مزیت های نسبی متمرکز شویم چراکه  بیش از 300 روز آفتابی در استان داریم.

 

معتمدیان با اشاره به طرح احداث 10 هزار نیروگاه خورشیدی خانگی، گفت: در مناطق روستایی با حضور دکتر نوبخت تفاهم نامه ای امضاء و با یارانه قرض الحسنه 50 کیلووات برق ایجاد می شود.

 

وی تصری کرد: خراسان جنوبی چهارمین قطب معدنی کشور هست که 49ماده معدنی در استان دارد که با عنایت دولت در ساله های اخیر با مطالعات پهنه های امید بخش شناسایی شده، مطالعات استخراج طلا به میزان 20 تن در حوزه فعالیت شرکت های دانش بنیان دو درصد است در حالی که چهارمین استان معدنی هستیم.

 

معتمدیان با اشاره به تبخیر بالا و 4 برابر  آب در برخی مناطق استان خراسان جنوبی، گفت: نیاز به بازنگری سرمایه در حوزه آب داریم.

 

وی افزود: سدهایی  در استان خراسان جنوبی ایجاد شده که به جز منطقه طبس هیچ وقت سرریز نشده است، روش مهار آب ها با توجه به شیب به سمت افغانستان باید به نحوی باشد که امکان مهار 500 میلیون متر مکعب آب وجود داشته باشد.

 

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به احداث 200 سد و بند آبخیزداری در استان، بیان کرد: خوشبختانه با توجه به بارش های بی سابقه اکثر این بندها آبگیری شده اند  و اثرات خود را در احیای قنوات داشته اند.

 

معتمدیان اضافه کرد: برای سیستم های نوین آبیاری اعتبارات خوبی اختصاص داده شد و هزار هکتار گلخانه در استان ایجاد می شود، امید است این گلخانه ها در اختیار مردم قرار  بگیرد چراکه تعهد ایجاد زیرساخت توسط دولت انجام می شود.

 

وی بیان کرد: ایجاد  280 هزار تن درآمد 500 هزار میلیاردی، تولید محصولات صادرات محو و  تولید ثروت برای کشور از موراد کاری جدید است که نیاز به کمک دارد، لذا باید در این خصوص از ظرفیت بسیار خوب دانشگاه ها استفاده  کرد.

 

معتمدیان با بیان اینکه خراسان جنوبی برای مقابله با بیماری کرونا هیچ تجهیزات و امکاناتی نداشت، گفت: ولی 24 شرکت دانش بنیان برای تولید اقلام بهداشتی ورود پیدا کردند و بسیاری از شرکت ها هم در کمتر یک هفته، خط تولید خود را تغییر خط دادند که جزو توانمندی های این استان است.

 

وی تصریح کرد: انتظار داریم با توجه به انگیزه موجود در شرکت های دانش بنیان، تا پایان دولت تحول خوبی در حوزه این شرکت ها و شتاب دهنده ها ایجاد شود. 

کد خبر 934663

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha