به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه ۱۳ خرداد ماه شبستان به شرح زیر است:
قرعهکشی فروش فوقالعاده محصولات سایپا در ۱۸ خردادماه
«سید جواد سلیمانی» درباره اجرای طرح فروش فوقالعاده خودرو، گفت: ثبتنام و انتخاب محصولات در این طرح تا ۱۴ خردادماه به صورت ۲۴ساعته ادامه خواهد داشت و پس از آن سایت برای انطباق اطلاعات ارایه شده توسط متقاضیان با سایر نهادها بسته خواهد شد.
وی با بیان اینکه صحتسنجی و راستیآزمایی اطلاعات و بررسی محدودیتهای اعمال شده برای کاهش واسطهگری و ایجاد نظام توزیع عادلانه، در فاصله روز پانزدهم تا هجدهم خردادماه انجام خواهد شد، افزود: متقاضیانی که حائز شرایط باشند و اطلاعات ارائه شده آنها با بانک اطلاعاتی سایر دستگاههای حاکمیتی همخوانی داشته باشد در قرعهکشی روز ۱۸ خردادماه حضور خواهند داشت.
مدیرعامل گروه سایپا اظهارداشت: قرعهکشی برای تخصیص ۱۰ هزار دستگاه از ۷ مدل خودرو گروه خودروسازی سایپا با حضور نمایندگانِ وزارت صنعت، معدن و تجارت، دادستانی کل کشور و دادستانی تهران، سازمان بازرسی کل کشور، مرکز ملی رقابت و سایر نهادهای نظارتی و نیز با پوشش تصویری رسانه ملی برگزار خواهد شد.
تولید و عرضه بنزین در پالایشگاه ستاره خلیج فارس زیر نظر وزارت نفت انجام میشود
با توجه به مصاحبه اخیر سعید محمد فرمانده قرارگاه خاتم در جمع خبرنگاران و ارائه توضیح در خصوص پروژههای مشارکتی این مجموعه با دولت، در برخی از خبرگزاریها صحبتهای ایشان به اشتباه منعکس شد که روابط عمومی قرارگاه اصلاحیهای صادر کرد.
مدیر روابط عمومی قرارگاه گفت: پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس گرچه در جریان تحریمهای همهجانبه استکبار، توسط تلاشگران قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) احداث شده است اما عرضه بنزین تولیدی این پالایشگاه زیر نظر مجموعه وزارت نفت صورت میگیرد.
مجید ترابی افزود: مجموع تولید روزانه بنزین در کشور حدود ۱۰۵ میلیون لیتر است که این پالایشگاه توانسته با تولید روزانه حدود ۴۰ میلیون لیتر بنزین علاوه بر ایجاد خودکفایی در تولید این محصول استراتژیک، کشور را به صادر کننده بنزین تبدیل کند.
وی اظهار داشت: یکی از پروژههای دیگری که قرارگاه خاتم به عنوان سرمایهگذار به آن ورود کرده است پالایشگاه آناهیتای کرمانشاه است که رسانهها به اشتباه آن را فاز بعدی پالایشگاه ستاره خلیج فارس عنوان کردهاند و این در حالی است که این دو پالایشگاه ارتباطی با یکدیگر ندارند و بهرهبردار نهایی همه آنها وزارت نفت است.
آغاز رسمی معاملات سهام عدالت در بورس
مدیر عملیات بازار سهام با صدور اطلاعیهای جزییات معاملات سهام در شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت که از روز جاری آغاز میشود را اعلام کرد. در اطلاعیه مدیر عملیات بازار سهام آمده است که به استناد مصوبه هئیت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، از امروز سه شنبه ۱۳ خرداد ماه ۹۹ تا ۲۱ خرداد ماه ۹۹ امکان خرید سهام در شرکت های سرمایه پذیر سهام عدالت به شرح ذیل فراهم است.
- آندسته از کارگزارنی که بر اساس اختیارات محوله به کمیته پایش ریسک بازار به موجب بند ۴-۴ پانصد و هشتاد و هفتمین صورتجلسه ۱۴ مرداد ماه ۹۸ هیات مدیره، به تشخیص کمیته یاد شده به عنوان کارگزاری پر ریسک تشخیص داده شوند، مجاز به ارائه خدمت به عنوان کارگزار عامل فروش در خصوص مشمولین سهام عدالت نیستند.
- انجام معاملات در شرکت های سرمایه پذیر سهام عدالت طی جلسه معاملاتی روزانه به صورت عادی و بلوک در نماد مربوطه با هماهنگی با ناظر بازار قابل انجام است.
- کمترین قیمت معامله بلوک میتواند حداکثر یک درصد پایینتر از قیمت پایانی نماد معاملاتی عادی (خرد) در لحظه معامله بلوک آن سهات بلوک به درخواست کارگزار و پس از انجام بررسی، توسط بورس قابل تایید است.
- در صورت تجمیع سفارشات و اجرای شرایط واگذاری به صورت بلوک، کارگزار میتواند هر ۳۰ دقیقه در ساعات معاملاتی بازار اقدام به واگذاری بلوک به شرح بند۳ نماید.
- زمان شروع معامله پس از پایان جلسه معاملاتی در بازار ۴ هر روز از ساعت ۱۲:۴۵ الی ۱۴:۰۰ و بدون مرحله سفارش گیری است.
- انجام معامله پس از پایان جلسه معاملاتی (از ساعت ۱۲:۴۵ الی ۱۴:۰۰ )تنها در قیمت پایانی نماد اصلی در روز انجام معامله امکانپذیر است.
- خرید برای کلیه سرمایه گذاران اعم از حقیقی، حقوقی امکانپذیر است.
- ضروری است کارگزاران نسبت به ورود سفارش تنها با اعتبار روز اقدام کنند.
«محمدرضا کلامی» اعلام کرد: با دستور سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت و تصمیمات اتخاذ شده از سوی ستاد تنظیم بازار، صنعت مرغداری از حاشیه زیان خارج شد. بررسی ها نشان می دهد با تدابیر اندیشیده شده صنعت مرغداری به سود معقولی رسیده است.
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت در خصوص دلایل شکلگیری بحران در ماههای ابتدایی سال در صنعت مرغداری گفت: افزایش میزان جوجه ریزی مازاد بر تقاضای بازار، سبب شد قیمتها به کمتر از قیمت مصوب یا به عبارت دیگر قیمت تمام شده برسد؛ به عبارت دیگر افزایش میزان جوجهریزی بالاتر از عدد مصوب کارگروه تنظیم بازار( یعنی 125 میلیون قطعه) توسط حدود 24 هزار مرغداری مجاز و بیش از 6 هزار مرغداری غیرمجاز در بهمن ماه سال 98 که مرغ آن در فروردین ماه به بازار عرضه می شود در شکلگیری این وضعیت موثر بود چرا که حجم جوجهریزی با هدف بهرهمندی از افزایش تقاضا در ماه مبارک رمضان به 141 میلیون قطعه رسید.
کلامی گفت: شرایط بازار ماه های نخست امسال، به دلیل شیوع کرونا متفاوت تر از سال های پیش بود و بسته شدن رستورانها، هتلها و غذاخوریها زمینه کاهش شدید مصرف مرغ را ایجاد کرد.
وی درباره تغییرات قیمتی رخ داده در سطح بازار گفت: قیمت جوجه یک روزه در شرایط کنونی اصلاح شده و طبق گزارشهای رسیده قیمت جوجه یک روزه از 11 هزار و 809 ریال در فروردین ماه سال جاری به بالاتر از دو هزار تومان رسیده که نوید جوجهریزی مناسب را به سیاست گذار می دهد.
به گفته کلامی سقف جوجهریزی برای دو ماه اردیبهشت و خرداد 105 میلیون قطعه تعیین شده است.
وی در جواب این پرسش که آیا تدابیری برای تامین نهادههای وارداتی صنعت دام و طیور اتخاذ شده است؛ گفت: هم اکنون با همکاری بانک مرکزی و تامین ارز مورد نیاز، حجم واردات ذرت با رشد روبرو شده است.
وی با اشاره به میزان واردات این نهاده مورد استفاده در صنعت دام و طیور افزود: از ابتدای امسال تا ابتدای خرداد ماه یک میلیون و 900 هزار تن ذرت وارد کشور شده که در مقایسه با یک میلیون و پانصد هزار تن وارداتی در سال 98 افزایشی 26 درصدی را نشان میدهد.
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت گفت: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، تشکلهای موضوعی صنعت مرغداری و وزارت جهاد کشاورزی متعهد شدند که با تعدیل میزان جوجهریزی، قیمتهای بازار بالاتر از قیمت مصوب سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان نباشد.
رعایت اهلیت در واگذاری پهنههای معدنی/ طراحی سامانه صدور مجوزهای معدنی به منظور ارتقای شفافیت
«حسین مدرس خیابانی» در نشستی با اعضای هیات مدیره خانه معدن، با تشریح سیاستهای معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جهش تولید گفت: اگر قرار است به اقتصاد ایران، برچسب اقتصاد تکمحصولی زده شود، بهتر است که این برچسب به نام معدن و صنایع معدنی باشد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن با اشاره به بهرهبرداری از 200 طرح صنعتی و معدنی تا شهریور 1400 گفت: بخش عمدهای از این طرحها در حوزههای معدن و صنایع معدنی قرار داشته و تا پایان سال جهش تولید، بخش عمدهای از آنها راهاندازی میشوند.
مدرس خیابانی افزود: از سال 98 که اقتصاد ایران به نوعی از درآمدهای نفتی جدا شده، درآمدهای ارزی معدن و صنایع معدنی کمک زیادی به تامین نیازهای ارزی کشور نموده و در حال حاضر، علیرغم شرایط سخت تحریمی، طرحهای توسعهای عظیمی در این بخش در حال راهاندازی است.
وی با تاکید بر اینکه فعالسازی معادن کوچک و غیرفعال یکی از سیاستهای اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه معدن و صنایع معدنی گفت: بر این اساس نسبت تعداد معادن غیرفعال به کل معادن به تفکیک هر استان اعلام شده و در اختیار استانداران قرار میگیرد.
مدرس خیابانی با اشاره به ظرفیتهای عظیم معدنی کشور گفت: هدفگذاری صادرات محصولات معدنی در سال جاری معادل 10.5 میلیارد دلار خواهد بود و البته سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت، حرکت به سمت حلقههای با ارزش افزوده بالاتر و تقویت صادرات در کل زنجیره فولاد است.
آخرین وضعیت سود مصوبه شرکتهای سهام عدالت برای سال ۹۷
طرح سهام عدالت در حالی از سال ۱۳۸۵ تاکنون در حال اجرا است که بر اساس آن از محل سود سهام تخصیص یافته به مشمولان، اقساط این سهام طی مدت ۱۰ سال تسویه شده است. بر این اساس از سال ۹۶ و با پایان یافتن مهلت تسویه اقساط سهام عدالت، سود این سهام بهصورت نقدی به مشمولان در حال پرداخت است.
در این راستا نگاهی به مجامع برگزار شده شرکتهای حاضر در پرتفوی سهام عدالت که ۴۹ شرکت را شامل میشود، نشان میدهد برای سال مالی ۹۷ در مجموع ۴۷ هزار و ۳۴۵میلیارد ریال سود برای پرداخت به مشمولان در سالجاری مصوب شده است؛ که بررسی میزان سود تقسیمی میان دارندگان سهام عدالت به تفکیک شرکت عبارتست از: سیمان دشتستان ۱۶ میلیارد ریال، سرمایهگذاری رنا ۲ میلیارد ریال، مخابرات ایران ۴۸۰۰ میلیارد ریال، نیرو ترانس ۲۳ میلیارد ریال، پتروشیمی بوعلی سینا ۶۰۰میلیارد ریال، پتروشیمی فجر ۱۱۷۰ میلیارد ریال، پتروشیمی ارومیه ۵میلیارد ریال، فولاد خوزستان ۳۲۵۶میلیارد ریال، پارس سوییچ ۱۱۴ میلیارد ریال، پتروشیمی تبریز ۴ میلیارد ریال، پتروشیمی جم ۲۳۰۴ میلیارد ریال، شرکت چادرملو ۲۲۸۹میلیارد ریال، پتروشیمی مارون ۵۶۴۰ میلیارد ریال، گل گهر ۲۱۲۵ میلیارد ریال، سیمان داراب ۴۵میلیارد ریال، پتروشیمی بندر امام ۱۵۰۰میلیارد ریال، پالایش نفت بندرعباس ۱۵۱۸ میلیارد ریال، فولاد آلیاژی ایران ۲۶۸ میلیارد ریال، مهندسی حمل و نقل پتروشیمی یک میلیارد ریال، بیمه دانا ۱۶ میلیارد ریال، ملی صنایع مس ایران ۳۳۲۴ میلیارد ریال، فولاد مبارکه اصفهان ۵۶۶۱ میلیارد ریال، پالایش نفت شیراز یک میلیارد ریال، پالایش نفت تهران ۱۴۵۶ میلیارد ریال، پالایش نفت اصفهان ۱۲۰۰ میلیارد ریال، مپنا ۴۶۰ میلیارد ریال، پالایش نفت لاوان ۲۱۷ میلیارد ریال، شهر صنعتی کاوه ۴۶ میلیارد ریال، پالایش نفت تبریز ۲۳۳ میلیارد ریال، ایران خودرو یک میلیارد ریال، سابیر ۲ میلیارد ریال، خدمات مهندسی برق - مشانیر ۲ میلیارد ریال، صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۸۶۰۰ میلیارد ریال، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ۳۹۳ میلیارد ریال و سرمایهگذاری توسعه صمعتی ایران ۴۹ میلیارد ریال.
جلوگیری از اعطای مبالغی علاوه بر کارمزد قانونی به کارگزاران بیمه
«مهرداد رضایی»، مدیرکل نظارت بر شبکه خدمات بیمهای بیمه مرکزی در بخشنامهای برای مدیران عامل شرکتهای بیمه بر ممنوعیت انعقاد هرگونه تفاهمنامه با کارگزاران رسمی بیمه مبنی بر اعطای اختیارات غیرمجاز و پرداختهای غیرقانونی و خارج از چارچوب آییننامههای مربوطه تاکید کرد.
در این بخشنامه آمده است: حسب بررسیهای به عمل آمده مشخص شده است برخی از شرکتهای بیمه با انعقاد تفاهمنامههای غیرمتعارف فیمابین با کارگزاران رسمی بیمه، اقدام به اعطای وظایف و اختیاراتی خارج از چارچوبهای قانونی با آنها مینمایند و همچنین مبالغی افزون بر میزان کارمزد قانونی متعلقه، پرداخت میکنند.
در ادامه این بخشنامه تصریح شده است: از آنجا که انعقاد و اجرای اینگونه تفاهمنامهها مغایر با قوانین و مقررات جاری است و موجبات اختلال در سلامت بازار بیمه کشور را فراهم میکند، خواهشمند است دستور فرمایید ضمن تاکید بر رعایت مراتب فوق، موضوع طی بخشنامهای به تمامی واحدهای ستادی، شعب و نمایندگان تابعه آن شرکت اعلام و نسخهای از آن را نیز به این اداره کل ارسال کنند.
در این بخشنامه تاکید شده که در صورت عدم رعایت مراتب فوقالذکر، بیمه مرکزی اقدامات نظارتی لازم را به عمل خواهد آورد./
نظر شما