نیم قرن بی‌توجهی به وضعیت اسفناک کشتارگاه لار

اسدی گفت: کشتارگاه دام شهر لار به شدت وضعیت اسفناکی از لحاظ بهداشتی، ساختاری و آلایندگی زیست‌محیطی دارد و نیازمند جدی به رسیدگی فوری است.

«سروش اسدی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در لارستان، وضعیت کشتارگاه دام شهر لار را اسفناک توصیف کرد و گفت: این کشتارگاه به شدت وضعیت اسفناکی از لحاظ بهداشتی، ساختاری و آلایندگی زیست‌محیطی دارد و نیازمند جدی به رسیدگی فوری است.

 

رئیس اداره دامپزشکی لارستان با بیان اینکه از سال ۴۲ که کشتارگاه شهر لار تأسیس شده تا به امروز، هیچ‌گونه تغییر و بهسازی در آن انجام نشده است، افزود: این کشتارگاه از کمترین امکانات همچون جرثقیل بی‌بهره است و پوست گاو بر روی زمین جدا می‌شود که می‌تواند باعث آلودگی ثانویه گوشت شود.

 

وی با تأکید بر ایجاد سالن پیش‌سرد در کشتارگاه برای نگهداری لاشه گوشت پیش از توزیع، ادامه داد: در حال حاضر گوشت حیوان ذبح شده، بدون طی کردن دوره پیش‌سرد در بین مردم توزیع می‌شود که این مهم می‌تواند خطر ابتلا به «تب کریمه کنگو» را بسیار بالا ببرد.

 

اسدی با ابراز تأسف از عدم وجود سردخانه صفر تا چهار درجه در کشتارگاه، تصریح کرد: متأسفانه شهرداری لار زیر بار مسئولیت بهسازی کشتارگاه نمی‌رود.

 

وی با ابراز نارضایتی از وضعیت نامناسب خودرو حمل گوشت کشتارگاه، بیان کرد: در صورت تعطیلی کشتارگاه موجود، امکان بازرسی اولیه توسط کارشناسان دامپزشکی مستقر در کشتارگاه از لاشه گوشت‌ها از بین می‌رود و کشتار غیرمجاز دام توسط مردم در خانه‌ها افزایش می‌یابد که این موضوع می‌تواند وضعیت را بدتر کند؛ لذا تعطیلی کشتارگاه نه‌تنها مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه می‌تواند زمینه‌ساز بحران‌های جدی‌تری در فرایند توزیع فرآورده خام دامی شود.

 

رئیس اداره دامپزشکی لارستان با بیان اینکه ۸۰۰ نوع بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد، گفت: بیماری‌های انگلی، یرقان، انواع تب و غیره در محیط کشتارگاه قابل شناسایی و کنترل است.

 

این مقام مسئول با درخواست از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای ساخت کشتارگاه در شهر لار، عنوان کرد: اداره دامپزشکی لارستان آمادگی صددرصدی برای مشاوره و همکاری برای صدور مجوز را دارد.

 

اسدی گفت: در کنار کشتارگاه، می‌توان صنایع جانبی و وابسته همچون دباغی پوست، چرم‌سازی، تولید کفش، تولید پودر گوشت برای خوراک دام، فروش دمبلان و غیره را ایجاد کرد که می‌تواند توجیه اقتصادی داشته باشد.

 

وی در پایان با اشاره به ۵ نامه‌نگاری با شهرداری لار، ۲ اقدام از طریق مراجع قضایی و رایزنی با فرمانداری لارستان طی یک سال گذشته برای بهبود وضعیت کنونی کشتارگاه دام‌های سبک و سنگین شهر لار، خاطر نشان کرد: تأمین گوشت یک شهر بر اساس قانون بر عهده شهرداری‌ها است و جهاد کشاورزی وظیفه‌ی صدور پروانه‌ی بهره‌برداری و واگذاری زمین و دامپزشکی وظیفه‌ی صدور پروانه‌ی بهداشتی را بر عهده دارند.

کد خبر 933957

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha