به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، ۴ سال منع فعالیت برای پزشک گرانفروش، کانون های مساجد در ایام کرونا مرکز ثقل تولید مایحتاج مردم شدند، اولویت مجلس یازدهم سر و سامان دادن به معیشت مردم، تصویب آییننامه اجرایی پرداخت تسهیلات مسکن به بازنشستگان از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۱۲ خرداد ماه است.
باید کاری کنیم که مردم به لوازم خانگی تولید داخلی اعتماد کنند
«عبدالمجید اجتهادی» در گفتوگوی تلفنی با برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتوگو در خصوص قاچاق لوازم خانگی و آمار ارائه شده درباره میزان قاچاق لوازم خانگی در کشور اظهار کرد: آماری که ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق ارائه میدهد، حتی کمتر از آمارهایی است که توسط اتحادیهها و انجمنهای صنفی تولید کننده لوازم خانگی ارائه میشود.
وی با اشاره به اینکه بر اساس آمار ارائه شده، نیمی از لوازم خانگی مصرف شده در کشور قاچاق محسوب میشوند، عنوان کرد: در پروندههای ورودی به سازمان تعزیرات، موضوع قاچاق لوازم خانگی جزو سه ردیف نخست است و این نشان از حجم زیاد کالاهای قاچاق لوازم خانگی است که وارد کشور میشود.
مدیر کل پیشگیری و نظارت بر امور قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی بیان کرد: از زمانی که دو شرکت کرهای الجی و سامسونگ به تحریمهای آمریکایی پیوستند و کالاهایشان به صورت قانونی وارد کشور نشده است؛ با توجه به ذائقههایی که در مردم در این سالها نسبت به این کالاها ایجاد شده است، تعداد زیادی خواهان این کالاها هستند.
اجتهادی با اشاره به شیوههای قاچاق کالای لوازم خانگی اظهار کرد: افراد قطعات مختلف لوزام خانگی مانند یخچال را جداگانه وارد کشور کرده و به اسم کار تولیدی آنها را سر هم میکنند. تعدادی تولید کننده نیز تحت نامها و برندهایی این قطعات و لوازم خانگی را سر هم میکنند و حتی میسازند.
وی درباره شیوه مبارزه با قاچاق لوازم خانگی تصریح کرد: تا زمانی که ذائقه و درخواست به سمت کالاهای خارجی است، شاهد قاچاق لوازم خانگی خواهیم بود و باید کاری کنیم تا مردم به لوازم خانگی تولید داخلی اعتماد کنند.
۴ سال منع فعالیت و ۸۰۰ میلیون تومان جریمه برای پزشک گرانفروش
«سیدیاسر رایگانی» از محکومیت ۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریالی یک پزشک متخلف به دلیل گرانفروشی، تقلب و اخذ وجوه مازاد بر تعرفه پزشکی خبر داد و اظهار کرد: با هوشیاری مسئولان بیمارستان و گزارش معاونت دانشگاه علوم پزشکی، تخلف یک پزشک که با صورتحساب غیرواقعی اقدام به گرانفروشی، تقلب و اخذ وجوه مازاد بر تعرفه پزشکی کرده بود؛ به تعزیرات حکومتی گزارش شد.
وی افزود: در بررسی پروندههای درمانی مشخص شد صورتحساب پلاتینهای اعلامی در مقایسه با عکس برداری مواضع عمل جراحی (شانه) تعداد ۴۴ بیمار مغایرت داشته و بر همین اساس پزشک مذکور و مدیرعامل شرکت تامین کننده پلاتینها محکوم شدند.
سخنگوی سازمان تعزیرات خاطرنشان کرد: پزشک متخلف و مدیرعامل این شرکت به پرداخت ۸ میلیارد و ۸۷۴ میلیون ریال جزای نقدی محکوم و همچنین پزشک به ممنوعیت شغل پزشکی به مدت ۴ سال و ممهور کردن پروانه پزشکی به مهر تخلف مرتبه اول و استرداد مبالغ اضافه دریافتی به شاکیان و بیماران به مبلغ ۳۴۴ میلیون تومان محکوم شد.
کانون های فرهنگی و هنری در ایام کرونا مرکز ثقل تولید آنچه که مایحتاج مردم بود، شدند
«حسینعلی حاجی دلیگانی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به نقش کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در کمک به مردمی کردن اقتصاد و تحقق شعار جهش تولید گفت: کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، مساجد و حسینیه ها در روزهایی که کشور گرفتار بحران کرونا بود، مرکز ثقل تولید آنچه که مایحتاج مردم بود، شدند. فعالیت و کارکرد کانون های فرهنگی و هنری مساجد در این مدت بر کسی پوشیده نیست، ما این تلاش ها را ارج می نهیم.
عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این نوع فعالیت کانون ها در این ایام تجربه بسیار خوبی برای آنهاست که بخواهند سایر ظرفیت ها و پتانسیل ها را در این حوزه فعال کنند. کانون ها می توانند در ایام فراغت جوانان و نوجوانان و یا برای گروه های سنی دیگر همانند زنان سرپرست خانوار و زنان خانه دار که در روز 2 یا 3 ساعت وقت اضافه دارند، کارگاه های مهارت آموزی برگزار کنند؛ صنایع دستی و سایر مهارت ها را به آنها یاد دهند تا آنها بتوانند وارد عرصه اشتغال شوند و در فعالیت های تولیدی کشور نیز نقش داشته باشند.
وی ادامه داد: این کانون ها می توانند با راه اندازی کلاس های آموزشی و مهارتی برای جوانان و نوجوانان استعدادها و ظرفیت های آنان را در حوزه های مختلف شناسایی کنند، این استعدادها را به مدارس برای ادامه تحصیل این دانش آموزان در رشته هایی که مهارت دارند و می توانند موفق باشند، معرفی کنند و مدارس نیز با پرورش این استعدادها و هدایت آنها به سمت رشته های دانشگاهی مرتبط گامی را در راستای نیروی متخصص و کارآمد در کشور بردارند.
اولویت مجلس یازدهم سر و سامان دادن به معیشت مردم باشد
«محسن پیرهادی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به مهمترین اولویت های مجلس یازدهم گفت: مجلس یازدهم باید به صورت جامع همه مطالبات را پیگیری کند یعنی نیازهای جامعه را شناسایی و آنها را طبق اسناد بالادستی دنبال کند و برای آنها برنامه داشته باشد.
عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما معتقدیم مجلس باید در حوزه نظارت کارهایش را پیش ببرد. مجلس یازدهم باید خودش را در حوزه نظارت تقویت کند. شاید ما نیاز به قانونی جدید نداشته باشیم. درست است جاهایی از قانون نیاز به اصلاح دارد مثلا در حوزه های اقتصادی و تولیدی قوانین باید اصلاح شوند اما آن چیزی که باید اولویت مجلس یازدهم باشد، بحث نظارت است.
وی افزود: مهمترین بخشی که در بحث نظارت مهم است، اجرایی شدن قانون و قوانین مصوب است و باید در حوزه نظارت آن قدر قوی عمل کنیم که تمامی قوانین مصوب به درستی اجرایی شوند البته باید توجه داشت که در برخی جاها نیز تطبیق قوانین باید صورت گیرد و از موازی کاری و هم پوشانی جلوگیری شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر در شرایط خاصی هستیم؛ به علت تحریم ها و همچنین مسایلی که مربوط به ویروس کرونا و تاثیرگذاری آن بر اقتصاد بوده است ما در بحث های اقتصادی دچار مشکل هستیم. از جمله اقدامات کوتاه مدتی که مجلس باید انجام دهد، اقدام در حوزه تولید، اشتغال و معیشت مردم است.
تصویب آییننامه اجرایی پرداخت تسهیلات مسکن به بازنشستگان
هیات وزیران در جلسه عصر (یکشنبه ۱۲ خرداد) به ریاست حجت الاسلام «حسن روحانی»، رییس جمهوری، گزارش عملیات گسترده اطفاء حریق در منطقه خاییز واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد را مورد بررسی قرار داد.
تصویب آیین نامه اجرایی پرداخت تسهیلات مسکن بازنشستگان
هیات وزیران آییننامه اجرایی بند (ز) تبصره (۱۶) قانون بودجه، موضوع پرداخت تسهیلات مسکن به بازنشستگان را تصویب کرد.
بر این اساس، به منظور تسهیل در تأمین مسکن بازنشستگان صندوقهای کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی از محل منابع حاصل از بازپرداخت اقساط مسکن مهر ۴۰ هزار فقره تسهیلات خرید یا ساخت مسکن با رعایت الگوی مصرف مسکن پرداخت می شود.
سقف فردی تسهیلات پرداختی در کلانشهرها ۵۰۰ میلیون ریال و سایر شهرها و روستاها ۴۰۰ میلیون ریال تعیین میشود. نرخ تسهیلات مذکور در شهر تهران ۹ درصد، مراکز استانها هفت درصد و سایر مناطق شهری و روستایی چهار درصد تعیین میشود.
بازنشستگان کشوری، لشگری و تأمین اجتماعی برای دریافت تسهیلات مذکور باید طی ۱۰ سال گذشته خود و همسرشان فاقد واحد مسکونی بوده و از تسهیلات خرید یا ساخت مسکن استفاده ننموده باشند. سپری شدن حداقل پنج سال از تاریخ بازنشستگی و دریافت مستمری کمتر از سی میلیون ریال در ماه، از دیگر شرایط اخذ این تسهیلات است.
لازم به ذکرست، افراد با سابقه بازنشستگی بالاتر در اولویت پرداخت تسهیلات قرار دارند. ضمنا تسهیلات مزبور صرفاً برای واحدهای کمتر از ۱۵ سال ساخت قابل پرداخت بوده و مدت بازپرداخت اقساط آن ۱۰ سال تعیین میشود.
امام خمینی (ره) برای حکومت به تهران نیامد
آیت الله «محمد یزدی» یکشنبه شب در برنامه «بنیانگذار» شبکه اول سیما، در خصوص رهبری نظام پس از رحلت امام خمینی (س) گفت: نگرانی نسبت به رهبری آینده بود و امام بیشترین خدمت را به نظام کردند که آن نامه را داد. کسانی می گفتند زود است که اقدام کنید ولی امام با قاطعیت این کار را انجام داد.
عضو شورای نگهبان افزود: امام این امتیاز را داشت که گزارشات کسانی که اعتماد داشتند را گوش می دادند و بعد هم اجازه نمی دادند هیچ کس در کار ایشان دخالت کند. کسی گفته بود حاج احمد آقا در کار امام دخالت می کند. من نایب رئیس مجلس بودم و به خدمت امام رسیدم و گفت به آقایان بگویید هیچ کس در کار من دخالت نمی کند و مطلب متعلق به خود من است.
وی تأکید کرد: یکی از قاطعیت های خیلی مهم در اوایل انقلاب دیدار یکی از درباری ها با برخی علمای قم بود که امام صریحا فرموده بود من با هیچ کس دیدار خصوصی ندارم و بهبودی قبول کرد که در جمع بیاید. من دوست داشتم نحوه ملاقات را ببینم. وقتی امام نشست و آن آقا وارد شد، امام سراغ بحث خودشان و صحبت کردن علیه شاه رفتند و انتقادات بسیار شدیدی که سخنرانی تاریخی مهمی شد.
آیت الله یزدی در پاسخ به این سؤال که «اگر نظریه ولایت فقیه مطرح نمی شد، نظریه دیگری برای عوض شدن پهلوی به جایی می رسید؟»، گفت: نظریه دیگری مطرح نبود و از موقعی که امام به نجف تبعید شد، بحث ولایت فقیه را به قلم خودشان مطرح کردند و این دلیل بر این است که هیچ نظریه دیگری مطرح نبوده است. البته نه به این شکلی که در قانون اساسی هست ولی اینکه حکومت حق امام هست و در زمان غیبت امام، فقیه در پیشگاه خدا مسئول است و اگر مردم از او حمایت کردند، حقش هست که حکومت کند.
اطلاعیه ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی (ره) بهمناسبت ۱۴ خرداد
ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی (ره) با صدور اطلاعیهای برنامههای سی و یکمین سالروز ارتحال ایشان را اعلام کرد. متن این اطلاعیه بدین شرح است
مقام معظم رهبری:
«امام، پیشوای ما است؛ امام، در مقابل ما است. بله، جسم امام نیست، امّا سخن امام و راه امام و فکر امام و نفَس امام زنده است؛ با این چشم به امام نگاه کنید و از او بیاموزید»
«دستاندرکاران بزرگداشت امام خمینی (رض) باید زنده نگهداشتن راه، اندیشه و شخصیت امام را یکی از برترین کارها و بزرگترین عبادات بدانند»
بسمه تعالی
ملت شریف و بزرگوار ایران
اجتماع عظیم و میلیونی پیروان حضرت امام خمینی (سلام الله علیه) در مراسم بزرگداشت ۱۴ خرداد در حرم مطهر آن حضرت امسال بنا به توصیه مسئولین بهداشتی کشور و ستاد ملی مبارزه با کرونا برگزار نخواهد شد و از این بابت تولیت آستان حضرت امام و خدمتگزاران به زائرین آن حضرت در ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام از کاروانهای زیارتی و صدها هزار تن دلباختگانی که از سراسر کشور متقاضی شرکت در این همایش بزرگ می باشند و همچنین هزاران میهمان زائری که از کشورهای مجاور و نقاط مختلف جهان قصد مشارکت در این گردهمایی معنوی و با شکوه داشته اند عذرخواهی می نماید.
در سه سال گذشته که ۱۴ خرداد در ماه مبارک رمضان واقع شده بود و فقط مردم شریف تهران و استان های مجاور امکان شرکت در این مراسم راداشتند برای سال جاری برنامه های متنوعی برای حضور گسترده جمعیت های میلیونی از سراسر کشور پیش بینی شده بود و ستاد مرکزی مراسم که نمایندگان قوای مختلف و دستگاه های اجرایی و نهادهای انقلابی کشور در آن عضویت دارند آمادگی لازم را برای برگزاری باشکوه تر از همیشه این مراسم فراهم ساخته بودند، اما اولویت حفظ سلامت زائران و هموطنان عزیز و عمل به توصیه مسئولین بهداشت کشور مانع از توفیق برگزاری مراسم و خدمت رسانی به زائران و میهمانان عزیز در حرم مطهر حضرت امام گردید، البته در استان هایی که وضعیت آنها سفید اعلام شده است زمان و مکان برگزاری مراسم بزرگداشت که با رعایت کامل دستور العملهای بهداشتی خواهد بود از سوی ستادهای استانی اطلاع رسانی می شود./
نظر شما