به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «حسن روحانی» امروز (پنجشنبه ۸ خرداد) در آیین رونمایی از 4 پروژه زیرساختی حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به ارزش دو هزار و 280 میلیارد تومان، گفت: بسیار خوشحالم که در کاروان افتتاح های توسعه ای و زیرساختی هر پنجشنبه امروز به مقصد اقتصاد دیجیتال رسیدیم و با توجه به اینکه بخش بزرگی از اقتصاد کشور به نحوی دیجیتال است باید توجه داشته باشیم که امروز اقتصاد دیجیتال، فضای بزرگ و مهمی برای کشور است.
رئیس جمهوری با اشاره به اهمیت فضای مجازی و اینترنت در ارائه خدمات به مردم در حوزه های مختلف از جمله کشاورزی، سلامت و بهداشت و حوزه های مختلف ارائه خدمات به مردم، گفت: در فضای اقتصاد دیجیتال و استفاده از فضای مجازی و اینترنت برای ارائه خدمات کارها سریع تر دقیق تر و همچنین کم هزینه تر انجام می شود و این مدل اطمینان بخش تری است.
روحانی افزود: در همین ایام سخت شیوع ویروس کرونا و بیماری کویید 19، فرصت نمود و بروز فناوری اطلاعات برای مردم بیشتر شد و بسیاری از کارها و ارائه خدمات با استفاده از فناوری اطلاعات و فضای مجازی انجام شد.
رئیس جمهوری با بیان اینکه در سیاست هم فناوری اطلاعات در روند سیاسی نقش آفرین است، گفت: در تبلیغات انتخابات و اطلاع رسانی به مردم و حتی حضور و مشارکت مردم در انتخابات، فناوری اطلاعات نقش مهمی ایفا می کند و موضوع شفافیت و مبارزه با فساد از مسائل بسیار مهمی است که از طریق فضای مجازی و سیستم الکترونیکی می توان حریف آن شد و با شیوه های سنتی نمی شود.
روحانی تاکید کرد: اگر می خواهیم در اقتصاد با کشورهای دیگر رقابت کنیم هم چاره ای نداریم جز اینکه این فضا را توسعه دهیم.
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز پیش از سخنان رئیس جمهور در آیین افتتاح پروژههای پیشران اقتصاد دیجتال کشور ضمن ارایه گزارشی از اقدامات انجام شده در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با هدف رشد و توسعه اقتصاد دیجیتال و حمایت از استارتآپهای خسارت دیده از کرونا، گفت: اقتصاد دیجیتال میتواند بهترین جایگزین برای اقتصاد نفتی و برونرفت از مشکلات باشد.
متن سخنان رئیس جمهوری در این مراسم به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
بسیار خوشحالم که در کاروان "هر پنجشنبه یک افتتاح بزرگ"، امروز به اقتصاد دیجیتال رسیدیم. البته بخش بزرگی از اقتصاد کشور به نحوی دیجیتال است، اما اقتصاد دیجیتال به آن مفهومی که امروز در دنیا مطرح است، فضا و فرصت بسیار مهمی برای مردم عزیز کشورمان است.
اقتصاد سنتی اینجا به اقتصاد نفتی تعبیر شد. میخواهم فراتر بگویم، اصولاً اقتصاد سنتی در حال تغییر و تحول به اقتصاد دیجیتال است. یعنی کشاورزی هم تحولی بزرگ در اقتصاد دیجیتال خواهد داشت. اگر بخشی از خدماتی را که در اختیار مردم قرار میدهیم، خدمات فضا پایه در نظر بگیریم، اینکه شرایط آب سدها و رودخانههای کشور چگونه است، خشکسالی چه وضعی دارد، حوادث غیرمترقبه چگونه است، اینها میتواند به شکل دیجیتال در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
یک کشاورز میتواند از خانه خودش با موبایل در هر کجا، شرایط محیطی کسب و کار خودش را ببیند، برنامهریزی کند، اصلاً ببیند اگر بخواهد از محل خانه تا مزرعهاش که 5 الی 10 کیلومتر است، حرکت کند، چه شرایط و وضعیتی دارد؟
همانطوری که مردم عزیز ایران میدانند امروز در مسأله دامداری آزاد که دامها در صحرا و مراتع حرکت میکنند، بخش بزرگی از این حرکت از طریق دیجیتال کنترل میشود. طرف با امکاناتی که در اختیار دارد، نشسته هم گوسفندها و گاوهای خودش را میبیند کجا هستند، کجا میچرند، جای مناسبی است یا جای غیرمناسب و چگونه به آنها هشدار بدهد. پس اساساً تحول کشورمان و همه جهان به سمت اقتصاد دیجیتال است.
در یکی از کشورهای پیشرفته به بازدید از یک کارخانه ماشینسازی رفته بودم. این سالن بسیار عظیم و بزرگی که این همه ماشین در طول روز تولید میکرد 3، 4 طبقه بود و در همه طبقات هم کار میکرد. در این سالن فردی وجود نداشت، یک تعداد مهندس در اتاقکی بودند و هدایت میکردند.
هدایت اینترنتی و دیجیتالی در اختیار آنها بود و رباتها همه کار میکردند، یعنی با هوش مصنوعی ساخت ماشین اداره میشد. اینجا، هم خودرو ارزانتر تمام میشود و هم سریعتر و هم دقیقتر ساخته میشود. یعنی ربات مثل کارگر نیست که خسته شود یک جا جوش کمتر بزند، یک جا جوش بیشتر بزند، یک جا یادش برود پیچاش را محکم کند. اینها یک مدلی است که اطمینانبخشتر است برای اینکه کار دقیقتر انجام بگیرد. در صنعت و کشاورزی هم خدمات به طریق اولی اینچنین است.
در این ایام کرونا که روزهای سختی برای مردم بود، فرصت فناوری اطلاعات و نمود و بروز آن برای مردم بیشتر شد. اینکه توانستیم به 77 میلیون نفر از طریق بانکها وام دهیم، بدون اینکه نیاز باشد کسی به بانک مراجعه کند، همه اینها از طریق سیستم الکترونیک و دیجیتال انجام میگرفت و در واقع این فناوری اطلاعات و موبایلهای هوشمند بود که کمک کرد و همه دست به دست هم داد تا مردم خیلی راحت توانستند خدماتی که میخواهند دریافت کنند.
یا در ایام کرونا، ایامی بود که توصیه میشد مردم کمتر به فروشگاه مراجعه کنند و کمتر برای خرید به خیابان بروند و میتوانستند از طریق همین فضای مجازی جنسی که میخواهند سفارش دهند و آن جنس از طریق پست در اختیار آنها قرار بگیرد و این مسأله مهمی است و تحرک پست کشور و همچنین شرکتهای دیجیتالی میتواند یک حرکت بسیار بزرگی را در جامعه بوجود بیاورد و این حرکت بزرگ را در همه زمینهها میبینیم.
الان در بخش سلامت که این بخش تا حد زیادی الکترونیک شده و الان پروندههای الکترونیکی سلامت داریم، در همین غربالگری توانست کمک زیادی را انجام دهد. نیازی نبود به خانه افراد مراجعه کنند و به جای آن به پرونده الکترونیکی افراد مراجعه میکردند و بر مبنای آن با مردم تماس تلفنی و یا تماس اینترنتی برقرار میکردند و شاهد این بودیم که در موضوع مقابله با کرونا این فناوری چقدر دولت و نظام درمانی کشور را یاری و کمک کرد.
یا در بخش آموزش و پرورش و دانشگاهها، بسیاری از تحصیلات نوجوانها و جوانها بخاطر کرونا متوقف شد اما یک بخش بزرگی از همین طریق جبران شد.
اگر این زیرساختها نبود و اگر این لایههای مختلف خدمات نبود، چگونه میتوانستیم این کار را انجام دهیم. همین کاری که الان انجام میدهیم، صحبت میکنیم و بسیاری از عزیزان از طریق همین فضای مجزای با جلسهای که در اینجا داریم در تماساند و یا مطالب را گوش میکنند.
حتی در سیاست به غیر از بحث کرونا و نیازمندیها، فناوری اطلاعات در روند سیاسی کشور نقشآفرین است. در تبلیغات انتخاباتی کم کم دیوارها از چسباندن عکسها و کارگرهایی که بیایند شب تا صبح پوستر بچسبانند و یک عده هم بکنند و یک عده دیگر بچسبانند، اینها خلاص شدند و همه تبلیغات به فضای مجازی و اینترنتی منتقل شد.
نظر شما