به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «سید محمد صادق الحسینی» شب گذشته (چهارشنبه 7 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره نحوه عملکرد مجلس یازدهم و بایدها و نبایدهای آن به ویژه در حوزه اقتصادی به ارائه توضیحاتی پرداخت و با بیان اینکه مجلس در ایران از مشکل بسیار ساختاری رنج میبرد، گفت: این مشکل سبب شده است که نتواند نقش خود را به خوبی ایفا کند.
کارشناس اقتصادی در توضیح این مشکل گفت: این مشکل ساختاری این است که نمایندگان، محصول انتخابات محلی هستند یعنی انتخابات محلی را برای یک مجلس ملی برگزار میکنیم و این موجب میشود ارزش شرکت نماینده در یک مراسم ختم در شهرستان حوزه انتخابیه خود از عضو حزب بودن و در یک فرآیند حزبی، بالا آمدن، با اهمیتتر میشود و در رأی او تأثیرگذارتر است. این موضوع موجب میشود تحزب شکل نگیرد.
وی با بیان اینکه ایران دارای بالاترین تعداد حزب است اما در واقع هیچ حزب فراگیری نداریم، در توضیح بیشتر در این زمینه گفت: انتخابات ما ملی و کوچک است و چون تحزب شکل نمیگیرد، تأمین مالی انتخابات هیچ وقت شفاف نمیشود.
صادق الحسینی تصریح کرد: این نبود شفافیت موجب میشود کسانی به مجلس راه یابند که وامدار عدهای هستند و این موضوع، مشکلاتی را ایجاد میکند و نماینده به جای انجام نقش نظارتی خود، وارد حاشیه میشود.
وی در ادامه نسبت به رانتهایی که دولت به بهانههای مختلف اختصاص میدهد، انتقاد کرد و گفت: این رانتها جذب مصرف کننده واقعی نمیشود و این بازتوزیع رانتها به درستی انجام نمیشود. هزار هزار میلیارد تومان حجم یارانههای انرژی است و انواع رانتها در جامعه تزریق میشود، اما این رانتها نصیب دهکهای بالا میشود و این موضوعات موجب میشود عدالت در جامعه حاکم نشود.
صادق الحسینی با اشاره به اینکه کشور ما در دهههای متمادی، تورمهای بالا داشته و این به علت ساختار غلط بودجه و یارانههای پنهان است، گفت: در دورههایی که دولت، درآمدهای ارزی گسترده داشته نرخ ارز را سرکوب کرده است و این کار موجب میشود واردکننده کالاهای خارجی با قیمت ارزان، کالا به کشور وارد کند و تولیدکننده داخلی نابود شود و مجلس یازدهم نباید اجازه دهد نرخ ارز در شرایط تورمی، سرکوب شود./
نظر شما