فاطمه ایرانی؛ اولین دریافت کننده شناسنامه در ایران

بر اساس مصوبه هیئت وزیران در ۲۰ آذر ماه ۱۲۹۷ خورشیدی، مقررات تشکیل اداره سجل احوال در وزارت کشور تهیه شد و نخستین شناسنامه برای دختری به نام فاطمه ایرانی در ۳ دی همان سال صادر شد.

خبرگزاری شبستان// خراسان جنوبی


در گذشته ثبت امور مربوط به ولادت و ازدواج در ایران بصورت سنتی بیشتر با مراجعه به روحانیان، ریش سفیدان محله یا بزرگان قوم انجام می‌گرفت. ثبت احوال به شیوه کنونی با پیروی از کشورهای اروپایی در ایران رواج یافت.


بر اساس مصوبه هیئت وزیران در 20 آذر ماه 1297 خورشیدی، مقررات تشکیل اداره سجل احوال در وزارت کشور تهیه شد و نخستین شناسنامه برای دختری بنام فاطمه ایرانی در 3 دی همان سال صادر شد.


از سال 1304 شمسی، بر اساس قانون، دریافت شناسنامه برای تمامی شهروندان ایرانی در مناطقی که در آنها اداره سجل احوال دایر بود الزامی شد.


اداره کل احصائیه و سجل احوال بر اساس مصوبه 20 خرداد 1307 با وظایف مستقل و به عنوانی نهادی وابسته به وزارت کشور کار خود را آغاز کرد. با بازنگری وظایف و آئین نامه‌های مربوط به این نهاد، نام آن در سال 1319 به اداره کل آمار و ثبت احوال تغییر یافت.


آخرین بار در سال 1355 با تعریف وظایف و ساختار جدید، این نهاد به نام کنونی یعنی سازمان ثبت احوال کشور تغییر نام داد. بعد از انقلاب ایران (1357)، برخی وظایف و آئین نامه‌های این سازمان در سال 1363 مورد بازنگری مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.


سازمان ثبت احوال وظیفه گردآوری چهار دسته اطلاعات اصلی جمعیتی" ثبت تولد (ولادت)، مرگ، ازدواج و طلاق" را برعهده دارد. بر اساس مصوبه سال 1363 مجلس شورای اسلامی، این سازمان وظیفه ثبت تولد و صدور شناسنامه برای نوزادان، ثبت مرگ وصدور گواهی وفات، تعویض شناسنامه، ثبت ازدواج و طلاق و نقل تحولات، صدور گواهی ولادت برای شهروندان خارجه، تنظیم دفاتر ثبت کل وقایع و نام خانوادگی، تهیه آمارهای جمعیتی را عهده دار است.


علاوه بر موارد فوق صدور کارت شناسایی ملی همراه با شماره ملی و کد پستی 10 رقمی برای افراد بالای 15 سال ایران از دیگر وظایف این سازمان است.


امیرعلی وفاطمه انتخاب اول مردم خراسان جنوبی برای فرزندانشان
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی از افزایش پنج درصدی ولادت ها در استان خبر داد و گفت: نام امیرعلی در پسران و فاطمه در دختران در صدر نام‌های کودکان تازه متولد شده در استان است.


علی پورحسین، به مناسبت روز ملی ثبت احوال در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند اظهار داشت: بیشترین نام‌های انتخاب شده برای پسران به ترتیب امیرعلی، ابوالفضل، امیرحسین، امیرمحمد، علی، مهدی، محمد مهدی و محمد بوده است.


وی افزود: فراوان‌ترین نام‌های انتخاب شده برای دختران نیز در این مدت به ترتیب فاطمه، فاطمه‌زهرا، زهرا، ستایش، زینب، نازنین زهرا، ریحانه و کوثر بوده است.


16 هزار شناسنامه مکانیزه در خراسان جنوبی صادر شد

مدیر کل ثبت احوال خراسان جنوبی از صدور 16 هزار و 812 فقره شناسنامه مکانیزه از ابتدای اجرای این طرح تاکنون در استان خبر داد.


علی پورحسین اظهارداشت: طرح صدور شناسنامه مکانیزه از تیر ماه 89 در استان آغاز شده است.


وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح هنوز به صورت فراخوان عمومی انجام نشده است، بیان کرد: صدور شناسنامه برای نوزادان متولد شده و افرادی که شناسنامه آنها درچارنقص، مفقود و یا می خواهند نام و یا نام خانوادگی خود را تغییر دهند به صورت مکانیزه انجام می شود.


افزایش 5 درصدی ولادت در استان
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی به آمار ولادت در استان اشاره کرد و افزود: در هشت ماهه نخست امسال 9 هزار و 514 واقعه ولادت در استان به ثبت رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 5.37 درصد افزایش یافته است.


وی با بیان اینکه پنج هزار و 743 واقعه ولادت در مناطق شهری صورت گرفته است، تصریح کرد: سه هزار و 771 واقعه ولادت نیز در مناطق روستایی بوده که نسبت به سال قبل 5.39 درصد افزایش داشته است.


پورحسین بیان کرد: به طور متوسط در هر روز 38.7 واقعه ولادت در استان به ثبت رسیده است.


وی اظهارکرد: در برابر هر 100 واقعه ولادت دختر در استان 105 پسر متولد شده است.


ثبت بیش از 2 هزار فوت در استان
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی به ثبت 2 هزار و 307 فوت در استان طی هشت ماهه گذشته اشاره کرد و افزود: آمار وفات در استان 1.50 درصد در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.


وی تصریح کرد: هزار و 58 مورد فوتی ها در مناطق شهری و هزار و 249 مورد در مناطق روستایی استان بوده است.


ازدواج در خراسان جنوبی 6 درصد افزایش یافت

مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی از ثبت 6 هزار و 714 فقره ازدواج در هشت ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 6.45 درصد افزایش یافته است.


علی پورحسین با اشاره به اینکه سه هزار و 869 فقره ازدواج شهری در این مدت در استان به ثبت رسیده است، اظهارداشت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل 14.33 درصد افزایش داشته است.


وی ازدواج های روستایی استان در هشت ماهه نخست امسال را 2 هزار و 845 فقره عنوان کرد و گفت: ازدواج های روستایی 2.67 درصد کاهش داشته است.

 

هر 13 ازدواج استان منجر به یک طلاق شد

 

مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی تصریح کرد: به ازای هر 13 ازدواج در استان یک طلاق به ثبت رسیده است.


وی تعداد طلاق های شهری را 348 فقره با 3.88 درصد افزایش اعلام کرد و گفت: طلاق های روستایی 158 فقره بوده که 5.95 درصد کاهش داشته است.


پورحسین بیان داشت: بیشترین طلاق مردان استان در سن 25 تا 29 سال به ثبت رسیده است.


وی بیشترین طلاق های ثبتی زنان استان را در رنج سنی 20 تا 24 سال عنوان کرد و افزود: بیشترین طلاق های استان با 11.26 درصد مربوط به زوجین هم سن بوده است.


مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی عنوان کرد: در 53.75 درصد طلاق های انجام شده اختلاف سنی زوجین بین صفر تا پنج سال بوده است.


پورحسین با اشاره به اینکه در 52.17 درصد طلاق های صورت گرفته در استان طول زندگی مشتر ک زوجین کمتر از چهار سال بوده است، بیان داشت: از این میزان 13.44 درصد طلاق ها ثبتی کمتر از یکسال زندگی مشترک، 16 درصد یک تا دوسال، 11.66 درصد دو تا سه سال، 11.7 درصد سه تا چهار سال زندگی مشترک داشته اند.


پایان پیام/

کد خبر 93261

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha