به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، سید حسین علوی، مدیرکل کتابخانه های عمومی گلستان در نشست شورای فرهنگ عمومی استان با بیان اینکه استان گلستان با میانگین مطالعه قرآن و ادعیه 12 دقیقه و 14 ثانیه ای رتبه 14 کشوری را داراست، گفت: این میانگین در کشور 12 دقیقه و 7 ثانیه است و استان گلستان از میانگین کشوری بالاتر است.
وی افزود: در حال حاضر سه درصد از مردم استان عضو کتابخانه های عمومی هستند در حالی که در افق 1404 باید 35 درصد مردم استان عضو کتابخانه ها باشند.
علوی تصریح کرد: در حال حاضر به ازای هر گلستانی یک و دو دهم متر مربع و در مجموع 50 هزار متر فضای کتابخانه ای موجود است در حالیکه این میزان باید به 360 هزار متر برسد.
وی ادامه داد: در بخش کتاب و کتابخوانی کارهای زیادی انجام شده اما باید با همت و کار مضاعف و جهادی موضوع خطر نبود کتاب را جدی بگیریم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گلستان گفت: سرانه کلی مطالعه در کشور 71 دقیقه و 21 ثانیه و سرانه استان 59 دقیقه و 12 ثانیه است.
وی افزود: میزان سرانه مطالعه تا بحال صرفا کتاب های غیر درسی بود اما در حال حاضر پنج شاخص ابلاغ شده است.
علوی ادامه داد: سرانه کتب غیر درسی میانگین مطالعه کشور 16 دقیقه و در استان این میانگین11دقیقه و 38 ثانیه است که با این میزان رتبه 25 کشور را کسب کرده ایم.
وی گفت: میانگین مطالعه در فضای مجازی در کشور 2 دقیقه و 29 ثانیه و در استان یک دقیقه و 17 ثانیه است و رتبه 29 کشوری را کسب کرده ایم.
علوی اظهار داشت: در شاخص قرآن و ادعیه میانگین کشوری 12 دقیقه وهفت ثانیه و میانگین استانی 12 دقیقه و 14 ثانیه است و رتبه 14 کشور را داریم، در شاخص روزنامه میانگین کشوری 39 دقیقه و 27 ثانیه و میانگین استانی 30 دقیقه و 29 ثانیه و رتبه 24 کشوری را دار هستیم و در شاخص نشریات نیز میانگین کشوری شش دقیقه و 29 ثانیه و میانگین استانی چهار دقیقه و هفت ثانیه است که رتبه 26 کشور را دارا هستیم.
وی تصریح کرد: از مهم ترین اقدامات نهاد کتابخانه های استان ایجاد سایت www.golestanbook.com برای جستجوی کتاب های کتابخانه های استان، راه اندازی شبکه اجتماعی دوستداران کتاب، تولید کتاب های دیجیتال و فراخوان مقاله بوده است.
علوی با اشاره به سند چشم انداز افق 1404 گفت: باید در افق 1404 به ازای هر یکصد گلستانی هشت متر فضای کتابخانه ای و به ازای هر نفر شهروند گلستانی حداقل 1.5 جلد کتاب یعنی بالای سه میلیون نسخه کتاب داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما