خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: بیشتر محلات قدیمی شهر تهران به ویژه در جنوب این شهر مساجد یدارند که نشان دهنده فراوانی مومنان است. محله آب منگل از جمله آنها است.
از کنار مغازه بستنی فروشی پرآوازه «اکبر مشتی» از خیابان ری که رد شوید محله آب منگل شروع می شود و پس از سپری کردن یکی دو کیلومتر و بیمارستان قدیمی سوم شعبان، می رسید به دفتر آیت الله العظمی گرامی قمی که البته بیشتر ساعات روز تعطیل است. درست در کنار این دفتر، مسجد الزهرا (س) قرار دارد.
این مسجد دارای حیاطی بزرگ، سه اتاق برای دفتر امام جماعت، هیئت امنا و پایگاه بسیج و شبستانی بزرگ در دو بخش خواهران و برادران است که البته با یک چادر سبز و سفید رنگ از هم جدا شده اند. حیاط این مسجد پر است از درختان سرسبز و گل های رنگارنگ که طراوات خاصی به این خانه خدا بخشیده و حال دل آدم را خوب می کند.
درست در کنار دیوار حائل میان دو بخش زنان و مردان، چندین میز و صندلی چیده اند تا افراد مُسن بتوانند با حضور در مسجد الزهرا (س) نماز را با جماعت اقامه کنند. در هر نوبت به ویژه شب ها دست کم ۴۰۰ نفر در نماز جماعت این مسجد شرکت می کنند.
دو گروه بار اصلی اجرای برنامه ها و طرح های مسجد الزهرا (س) را بر عهده دارند: طلاب حوزه علمیه علم الهدی و بسیجیان پایگاه مقاومت. حوزه علمیه علم الهدی در سال 1368 و به یاد آیت الله سید محمد علم الهدی که دو دهه امام جماعت مسجد الزهرا (س) بود و به همت پسرش، حجت الاسلام والمسلمین سید هادی علم الهدی تاسیس شد. این حوزه که ساختمان آن جزو رقبات این مسجد است اکنون 170 طلبه در سطوح اول تا سوم دارد و در کنار تمام فعالیت های آموزشی و فوق برنامه، این طلاب به صورت داوطلبانه در اجرای برنامه های مختلف مسجد الزهرا (س) مشارکت دارند. همین موضوع نیز سبب شده مراسم عمامه گذاری طلاب حوزه علم الهدی همه ساله در شب میلاد حضرت زهرا (س) و در شبستان این خانه خدا برگزار شود.
طلاب این حوزه با همراهی پایگاه مقاومت بسیج مسجد الزهرا (س) در مناسبت های مختلف ویژه برنامه هایی برگزار می کنند که برگزاری کارگاه های آموزش کارآفرینی، سبک زندگی اسلامی و مهارت های تربیت نفس از جمله این برنامه ها طی چند سال اخیر بوده است.
این دو گروه همچنین هر گاه مشکلی یا بحرانی برای جمعی از هموطنانمان پیش می آید در کنار هم ایستاده و برای حل گرفتاری ها متحد و همدل می شوند. برای نمونه وقتی سیلاب در فروردین ماه 1398 چند استان کشور را درنوردید و در کنار از دست دادن تنی از چند از ایرانیان، آسیب های مالی زیادی نیز به باور آورد، گروه جهادی متشکل از طلاب این حوزه و بسیجیان مسجد الزهرا (س) عازم مناطق سیل زده شدند تا از سویی به رفع آسیب ها کمک کنند و از سوی دیگر با برگزاری ویژه برنامه هایی، موجب ارتقای روحیه و انگیزه سیل زدگان شوند. همچنین نمازگزاران این مسجد 55 میلیون تومان به صورت نقدی و سه محموله شامل کمک های غیر نقدی نیز تقدیم آسیب دیدگان از سیلاب ها کردند.
پایگاه مقاومت بسیج مسجد الزهرا (س) از آغاز شیوع ویروس کرونا در مقابله با این ویروس منحوس فعالیت های زیادی انجام داده که ضد عفونی کردن محلات آب منگل و زیبا، توزیع 1400 بسته بهداشتی و تولید آب میوه های طبیعی و توزیع آن میان مدافعان سلامت از جمله آنها است. تهیه و توزیع 650 بسته ارزاق میان محرومان در سه نوبت از فعالیت های دیگر اهالی مسجد الزهرا (س) در دوره شیوع ویروس کرونا بوده است.
بسیجیان مسجد الزهرا (س) آنقدر در کار خود به ویژه در تامین امنیت محله آب منگل و مقابله با مفسدان و اشرار جدی هستند که جمعی از اراذل در شهریورماه 1395 به «حمید خشتی»، فرمانده پایگاه مقاومت بسیج این مسجد حمله کرده و صدمات زیادی به وی وارد آوردند. از قرار معلوم پاتوق این افراد، بوستان کوچک نزدیک این خانه خدا بود که در آنجا اقدام به خرید و فروش مواد مخدر نیز می کردند که اعضای این پایگاه با اطلاع از این گونه اقدامات، اقدام به برپایی ایست و بازرسی و مقابله با این مفسدان کردند که نتیجه آن، درگیر شدن این اراذل با آقای خشتی شد.
این پایگاه در تربیت نسل جوان نیز بسیار موفق است و همه ساله طرح «همنشین شایسته» را در فصل تابستان اجرا می کند که شامل برگزاری کلاس های آموزش قرآن، نهج البلاغه، احکام شرعی، زبان های عربی و انگلیسی و رایانه و همچنین برگزاری اردوهای زیارتی و سیاحتی است. طلاب حوزه علمیه علم الهدی جزو گروه تربیتی و آموزشی پایگاه مقاومت بسیج مسجد الزهرا (س) و سرمربیان حلقه های صالحین این پایگاه هستند.
آیت الله سید محمد علم الهدی در زمان امامتش در مسجد الزهرا (س) سنگبنای مجموعه خیریه ای را بنا نهاد که بعدها «صندوق قرض الحسنه حضرت زهرا (س)» نام گرفت. این صندوق هر ماه به بیش از 150 نفر وامی به مبلغ پانصد هزار تا یک میلیون تومان پرداخت می کند. در دوره شیوع ویروس کرونا نیز اعلام کرد که برای چند ماه دریافت اقساط وام هایش را به تعویق انداخته است.
مسجد الزهرا (س) در سال ۱۳۷۰، موسسه تهیه جهیزیه برای نوعروسان نیازمند را در تهران، خیابان شهید سعیدی، تاسیس کرد که هر ماه به سه نوعروس نیازمند جهیزیه هدیه می کند. این موسسه از بزرگ ترین مراکز تهیه جهیزیه در شهر تهران است که البته شعبه ای نیز در شمال تهران دارد. فصل همدلی به بهترین شکل در این موسسه معنا پیدا کرده است.
سخن پایانی اینکه مسجد الزهرا (س) حکایت همراهی بسیجیان با طلاب و همدلی خیران با نمازگزاران در تربیت دین محور نسل جوان و کمک مومنانه به نیازمندان به ویژه نوعروسان بی بضاعت و کارگران ازکارافتاده است.
نظر شما