به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام و المسلمین «سیدمحمدباقر علوی تهرانی» درباره مساله نفس به صورت مجازی طی سخنانی گفت: اسلام با ایمان فرق میکند، وقتی عربهای بادیه نشین به پیامبر(ص) گفتند ما ایمان آوردیم حضرت فرمودند شما ایمان نیاوردید بگویید ما اسلام آوردهایم.
حجتالاسلام و المسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه برای یک ساختمان باید پی محکم ساخت سپس بر روی آن بنای مستحکم ایجاد کرد، گفت: برای درست شدن زیرساخت، باید ایمان داشت؛ جایگاه ایمان هم قلب است.
وی با بیان اینکه ایمان، حقیقتی است که ۶ رکن دارد، عنوان کرد: صبر، یقین، رضا، تسلیم، توکل و تفویض اجزاء تشکیل دهنده ایمان هستند.
استاد حوزه علمیه با استناد به روایتی از پیامبر (ص) گفت: به زیادی نماز، روزه، حج، زکات، انفاق و سر و صداى عبادات شبانه مردم نگاه نکنید، بلکه آنها را به راستگویى و اداى امانت آزمایش کنید.
حجتالاسلام و المسلمین علوی تهرانی با تاکید بر اینکه جایگاه ایمان در قلب است، عنوان کرد: طبق آیه ۴ سوره احزاب خداوند در حقیقت هر انسانی یک قلب بیشتر قرار نداده است، این قلب یا جایگاه خداست و رحمانی است، یا تحت تصرف نفس است و نمیگذارد ایمان شکل بگیرد؛ نمیتوان گفت بخشی از قلب، در تصرف نفس است و بخشی دیگر از آن خدا است.
وی با بیان اینکه هر گاه ایمان در قلب مستقر نگردد، چند چیز اتفاق میافتد، گفت: غفلت از یاد خدا یکی از این اتفاقات است، در سوره کهف آیه ۲۸ خداوند میفرماید «و از کسانی که قلبشان را از یاد خود غافل ساختیم اطاعت مکن، همانها که از هوای نفس پیروی کردند، و کارهایشان افراطی است».
استاد حوزه علمیه افزود: از دیگر اتفاقات عدم استقرار ایمان در قلب انکار قیامت است، خداوند درباره این مساله در سوره طه آیه ۱۶ میفرمایند «پس مبادا کسی که به آن قیامت ایمان ندارد و از هوسهای خویش پیروی میکند، تو را از توجه به آن بازدارد؛ که هلاک خواهی شد».
حجتالاسلام و المسلمین علوی تهرانی ادامه داد: از دیگر اتفاقات نبود ایمان در قلب انکار قرآن است، خداوند در سوره قصص آیه ۵۰ میفرمایند «اگر تو را اجابت نکردند، بدان که آنان تنها از هوسهای خود پیروی میکنند»، هر کسی به این ٣ مسأله باور ندارد یا تردید دارد، یعنی قلب او ایمان ندارد، و دچار هوای نفس شده است.
وی با بیان اینکه اگر ایمان در قلب شکل نگیرد، انسان عاقبت به خیر نمیشود، بنابراین باید دنبال مهار نفس بود، گفت: برای مهار نفس باید پذیرفت که نفس، دشمن اما تغییرپذیر است، برای تهذیب نفس عزم اراده قوی لازم است؛ باید به آثار مطلوب تهذیب نفس و آثار زیانبار ترک تهذیب نفس توجه کرد.
نظر شما