منصور ایمانی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در گفتگو با خبرنگار شبستان، حوزه های علمیه را یکی از مراکز آموزشی تاثیر گذار در جامعه عنوان و تصریح کرد: حوزه های علمیه قم، محل تعلیم و تربیت علمای بزرگ اسلام هستند.
وی برگزاری کرسی های آزاداندیشی را به عنوان شیوه ای نوین در تفهیم عقاید عنوان و تاکید کرد: این کرسی ها باید در حوزه های علمیه هم جایگاه خاصی داشته باشد.
ایمانی خاطرنشان کرد: با وجود برتری شیوه تعلیم و تربیت در حوزه های علمیه، شیوه های نوین تدریس معارف دین باید با توجه به اقتضائات زمان، تغییر و تحول هایی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه حوزه های علمیه باید خود را به فناوری های نوین و فضای سایبر نزدیک کرده و به عنوان مولد و جریان ساز در جامعه فعالیت کند، افزود: پاسخ های روز برای نسل جدید در بخش علوم انسانی و علوم اسلامی از اقدامات تاثیرگذار است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، با انتقاد از نحوه آموزش و تدریس در مراکز آموزش عالی، گفت: در دانشگاه های ما بیشتر از آنکه به امر تدریس و تربیت اشاره شود به مدرک گرایی و نمره گرایی پرداخت می شود.
باید از پوسته سنتی پاسخ ها خارج شویم
ایمانی با اشاره به اینکه مسائل روز جامعه باید به صورت درست مورد تدریس قرار گیرد، تاکید کرد: تصویر کردن مفاهیم قرآن به صورت ملموس از شاخصه های اصلی در امر تدریس معارف دین است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، با اشاره به اینکه باید از پوسته سنتی پاسخ ها خارج شویم، اظهار کرد: پاسخ های روز موجب جذب جوانان به مفاهیم دینی و قرآنی است.
وی با اشاره به اینکه روش خاص تبادل نظر بین استاد و شاگردان در ارائه آموزه های دینی نوین موثر است، تصریح کرد: شبهات بسیاری در ذهن های دانش آموزان وجود دارد و شیوه نوین تدریس باعث خارج شدن این شبهات شده و در رفتار مذهبی آنان تأثیرگذار است.
ایمانی با بیان اینکه آموزش های نوین از طریق ابزار هنری در ارتقای معرفت دینی موثر و مطلوب است، اذعان کرد: برپایی اردوهای تربیتی، معرفتی و اخلاقی و برگزاری جشنواره ها در رشته های مختلف در راستای آموزش معارف اسلامی حائز اهمیت است.
پایان پیام/
نظر شما