به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام و المسلمین «حسین مومنی» شامگاه چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت به مناسبت ماه مبارک رمضان در مهدیه تهران به سخنرانی پرداخته و گفت: انسان نیاز به ناصح دارد که برای دریافت آن باید ظرفیت داشته باشد.
وی افزود: امکان دوباره حیات برای انسان منتفی است اما استفاده از تجربه دیگران در قالب نصیحت نوعی حیات مجدد برای ما است، والدین و افراد با تجربه انسان را نصیحت میکنند، استفاده از تجربه دیگران برای انسان موثر است.
حجتالاسلام و المسلمین مومنی با بیان اینکه فرزندان فکر نکنند وقتی بزرگ میشوند نیاز به مراقبت ندارند، عنوان کرد: توصیه مستقیم اثر نمیکند والدین هیچ وقت فرزندان را رودرو را نصیحت نکنید برای اثر بهتر نامه بنویسید پیامک بدهید؛ جوانها سعی کنند نصحیتپذیر باشند زیرا ما در هر سنی به نصحیت و موعظه والدین نیاز داریم.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه نحوه و ادبیات موعظه و نصیحت از سوی بزرگترها در انتقال مطلب موثر است، اظهار کرد: به هنگام نصیحت و موعظه حتما با محبت و عاطفه رفتار کنید.
وی درباره حکمت ۳۸ نهجالبلاغه که در آن امیرمومنان به فرزند خود امام حسن(ع) نصحیت میکنند، گفت: حضرت میفرماید بالاترین غنا و ثروت عقل است این عقل برای خود لشکر دارد در مقابل آن جهل هم لشکر دارد، بدترین فقر حماقت است که معلول جهل است، باید همواره عقل خود را پرورش دهید.
حجتالاسلام و المسلمین مومنی با بیان اینکه شیطان همواره لشکر جهل را تقویت میکند، ابراز کرد: امروز تصاویر مستهجن که در فضای مجازی قرار داده میشود به شدت بر کاهش عقل انسان اثر دارد.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: گناهانی مانند دروغ، غیبت و عجب همچون ویروس لشکر جهل را تقویت میکند، عجب برای انسان تنهایی به ارمغان میآورد مردم کسی را که عجب دارد دوست ندارند. انسان نباید خود را بالاتر از دیگران ببیند.
وی افزود: زمانی که انسان خود را بالاتر از دیگران بببیند همواره دچار رنجش میشود و از مردم کنارهگیری میکند، بدترین تنهایی عجب و خودپسندی است.
حجتالاسلام و المسلمین مومنی با بیان اینکه گرامیترین ارزش خانوادگی اخلاق نیک است، عنوان کرد: خوشاخلاقی انسان رزق و آرامش را در منزل زیاد میکند انسان بداخلاق در دنیا و آخرت خیر نمیبیند.
استاد حوزه علمیه افزود: والدین برای فرزندان خود خوشاخلاقی را به ارث بگذارید، بهترین ارزش خانوادگی خوش اخلاقی است.
نظر شما