به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، موزهها یکی از مهمترین رکنهای توسعه پایدارهستند. موزه ها مکانی برای تبادلات، تعاملات، توسعه، تفاهم، صلح و همکاری بین عموم مردم هستند؛ ۱۸ ماه مِی مصادف با ۲۸ یا ۲۹ اردیبهشت در تقویم شمسی روز جهانی موزهها نامگذاری شده است؛ هدف از بزرگداشت این روز تاکید بر اهمیت موزههاست، شورای بینالمللی موزهها (ایکوم) امسال شعار «موزهها برای برابری: گوناگونی و فراگیری» را به عنوان شعار سال انتخاب کرد، خانه موزه «استاد شهریار» از جمله موزه های زیر مجموعه سازمان توسعه گردشگری شهرداری تبریز است، همزمان با روز موزه با «الناز زمانی» ، مسئول خانه موزه استاد شهریار درباره این خانه موزه به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:
گفته می شود خانه موزه استاد شهریار در سال های گذشته در شورای بین المللی موزه ها رتبه برتر بازدید و بخش آموزشی را کسب کرده است؟
بله، خانه موزه استاد شهریار حائز رتبههای برتر از سوی شورای بین المللی موزه ها (ایکوم ) برای بیشترین آمار بازدید و شاخصه های آموزشی شده است .
موزه ها از زمان شیوع کرونا تعطیل شده اند مهمترین اقدامات شما در این مدت برای علاقمندان به بازیدید از خانه این شاعر شهیر چه بوده است؟
ما در دوران شیوع کرونا از جمله اقداماتی که برای علاقمندان به استاد شهریار انجام دادیم تهیه پادکستی با موضوع زندگی نامه این شاعر بلند آوازه شعر پارسی و اشعار ایشان است که مراحل پایانی را سپری می کند. یکی دیگر از برنامه های ما راه اندازی تور گردشگری مجازی از خانه موزه شهریار است، همچنین طرح «کارت گردشگری» را بر اساس الگویی از کشور امارات و ترکیه به مدیرعامل سازمان توسعه گردشگری شهرداری تبریز ارایه کرده ایم که در صورت موافقت ایشان این کارت تهیه می شود و در اختیار بازدید کنندگان قرار خواهد گرفت.
آیا در زمان تعطیلی خانه موز برای صیانت بیشتراز اموال و اشیاء این خانه اقدامی هم صورت گرفته است؟
در فاصله زمانی شیوع کرونا به دلیل تعطیلی موزه ها در خانه موزه استاد شهریار کارهایی برای حفظ و نگهداری اصولی از اشیای خانه انجام شده است.
خانه موزه استاد شهریار تا پیش از شیوع کرونا از جمله مکان های پر بازدید شهر تبریز بود، فکر می کنید این تعطیلی چه اثراتی بر موزه خواهد داشت؟
متاسفانه از اواخر بهمن ماه به دلیل شیوع کرونا خانه موزه استاد شهریار همانند سایر موزه های کشور تعطیل شد و این تعطیلی باعث شد که بر آمار بازدیدکنندگان از خانه تاثیر بگذارد و تعداد بازدیدکنندگان از خانه موزه استاد شهریار بسیار کمتر از سال های پیش شود.
برای استاندارد سازی خانه موزه استاد شهریار چه اقداماتی صورت گرفته است؟
اشیاء، لوازم شخصی استاد شهریار و هدایا در بخش های جداگانه ای طبقه بندی می شوند و سپس چیدمان اصولی صورت می گیرد که نمایی از زندگی شهریار بازسازی شود که وقتی بازدیدکنندگان وارد خانه موزه می شوند، حس بودن استاد شهریار به آنها دست دهد. در واقع ما با این کار می خواهیم موزه را استاندارد سازی کنیم.
خانه موزه استاد شهریار ازچه زمانی راه اندازی شده و چه زمانی به ثبت ملی رسیده است؟
خانه موزه استاد شهریار از سال 1371 با عنوان خانه موزه ادبی شهریار کار خود را آغاز کرد و در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۲۷۲۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
استاد شهریار از چه زمانی در این خانه ساکن بوند؟
استاد شهریار 19 سال اخر زندگی خود را در این خانه سپری کرده است، پس از درگذشت استاد شهریار در سال 1367 شهرداری تبریز در سال 1370 این خانه را از فرزندان استاد خریداری می کند و از سال 1371 با عنوان خانه موزه ادبی شهریار کار خود را آغاز می کند.
نظر شما