هر آنچه عقل به آن حکم کند شرع نیز به آن حکم می‌کند

حجت الاسلام‌والمسلمین مومنی گفت: هر چیزی که عقل به آن حکم کند شرع نیز آن را حکم می‌کند و هر چیزی که شرع حکم می‌کند عقل آن را رد نمی‌کند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام‌والمسلمین «سید حسین مومنی» استاد حوزه علمیه، شامگاه دوشنبه ۲۹ اردیبهشت در مراسمی که به صورت مجازی در مهدیه تهران برگزار شد، گفت: امام علی(ع) پیش از شهادت وصیتی به فرزندان گرامی خود می‌کنند که اگر جوانان از همین دوران جوانی آن وصایا را در وجود خود نهادینه کنند تا آخر عمر از این مطالب ارتزاق خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه فرمایشات ائمه اطهار(ع) سراسر خیر است، ادامه داد: انسان اگر دستورات اولیای الهی را نصیب‌العین قرار دهد و به آن عمل کند به فلاح و رستگاری دنیا و آخرت دست می‌یابد.

حجت الاسلام‌والمسلمین مومنی با استناد به حکمت 37 کتاب شریف نهج البلاغه، ابراز کرد: حضرت حضر نبی فرمودند چهار توصیه و چهار هشدار را از من حفظ کن؛ مقصود از حفظ در این کلام عمل کردن و باور داشتن است؛ برای مثال بسیاری از انسان‌ها می دانند که دروغ حرام است اما چون به باور نرسیدند عمل نمی کنند.

استاد حوزه علمیه گفت: زمانی که امام علی(ع) فرزند گرامی را مورد خطاب قرار دادند فرمودند یا بنی؛ این نوع خطاب قرار دادن در فرهنگ عرب اوج محبت و مهربانی است؛ والدین باید با فرزندانشان درست صحبت کنند و از ادبیات صحیح در کلام استفادده کنند و باید برای فرزندانشان وقت بگذارند تا فرزندشان به دیگران جذب نشوند.

وی افزود: امیرمومنان امام علی(ع) به امام حسن مجتبی(ع) نامه می‌نویسند که الفاظ آن سراسر محبت دارد، والدین از وضعیت آموزشی و اوضاع فرزندشان نباید بی‌اطلاع باشند، منافقین به این دلیل توانستند جوانان را جذب کنند که برای جوان ایرانی یک اعتبار کاذب قائل شدند و برای هر یک از جوانان مسوولیت بیهوده تعیین می‌کنند، به ظاهر برای آنها مسوولیت یا حکم صادر می‌کردند و جوانان فکر می‌کردند آنان هویت و توانایی او را درک کردند برای همین جذب آنان می‌شدند.

حجت الاسلام‌والمسلمین مومنی با استناد به روایتی از امیرمومنان امام علی(ع) فرمودند بالاترین ثروت عقل است، عنوان کرد: انسان هر کاری که می خواهد انجام دهد باید به تایید عقل برساند اگر عقل آن را تایید کرد می‌تواند انجام دهد در غیر این صورت نباید به انجام آن اهتمام داشته باشد و چه امتیاز انسان از حیوان همین وجود قوه عقل است.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه انسان هر گناهی را به عقل ارجاع دهد می‌بیند که هیچ گناهی به تایید عقل نمی‌رسد و انسان عاقل هرگز مرتکب گناه نمی شود، اظهار کرد: برای مثال آیا برهنگی و بدحجابی به تایید عقل می‌رسد که اسم حجاب را حجاب اجباری تغییر می‌دهند امروز همان مدعیان بدحجابی برای سگشان لباس می دوزند در حالی که خودشان حجاب ندارد.

وی افزود: هر چیزی که عقل به آن حکم کند شرع نیز آن را حکم می‌کند و هر چیزی که شرع حکم می‌کند عقل آن را رد نمی‌کند، بدترین فقر برای انسان حماقت و بی‌توجهی به سرمایه خدادای عقل است.

 حجت الاسلام‌والمسلمین مومنی ابراز کرد: اگر با جوانان با ادبیات درستی صحبت شود و برای شخصیت آنان احترام قائل شود بسیاری از آنان از رفتار هنجار شکنانه برمی‌گردند.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه انسان اگر با وادی بندگی دور شود هرگز به لذت واقعی دست نمی‌یابد، عنوان کرد: خدمت به مردم عزت انسان را بالا می‌برد، اگر مسوولین اعتباری کسب کرده‌اند به اعتبار مردم است و نباید بر سر مردم منت بگذارند، امام خمینی(ره) با آن مقام و منزلت فرمودند امیدوارم خداوند از عذر و تقصیر من بگذرید.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تکبر و خودبرتر بینی عمل انسان را نابود می‌کند، خوش اخلاقی بهترین چیزی است که انسان می‌تواند از خود به یادگار بگذارد.

کد خبر 930218

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha