به گزارش خبرگزاری شبستان، مهدی تندگویان، فرزند ارشد محمدجواد تندگویان نخستین وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران در مراسم یاد بود آن شهید درجمع دوست داران فرهنگ ایثارو شهادت گفت: شهید تندگویان رساترین پیام آزادگان و تنها ترین آزاده است. درحقیقت وی با الگو پذیری از امام حسین(ع) شخصیتی آزاده داشت.
تندگویان با یادآوری لحظات دیدارش با پدر، خاطرنشان کرد: از روزی که جنازه مطهر شهید تندگویان پس از 11 سال به ایران منتقل شد. 20 سال می گذرد. در زمان ملاقات آرزویم برآورده شد و توانستم پای پدر را ببوسم. حنجره شهید بر اثر فشارهای شکنجه گران بعثی خرده شده بود.
تنها پسر شهید تندگویان بااشاره به شجاعت های پدر در زندان های عراق، تصریح کرد: یکی از مواردی که مسئولان عراقی را به شدت تحت فشار قرار داده بود، شعارها و صوت قرآن شهید تندگویان بود. به طوری که جمله معروف آن ها خطاب به شهید یعنی "ساکت باش" در ذهن هم بندی های وی به یادگار مانده است.
وی در ادامه با خطاب قرار دادن دوستان پدر، گفت: آرزو می کردم ای کاش در آن زندان همراه شما شکنجه می شدم. آرزو می کردم در زمان اسارت همراه شما در کنار شما در زندان درودل می کردم.
تندگویان شهدا را پیام دارو عاشق توصیف کرد و درخصوص پدر گفت: شهید تندگویان غریب رفت اما دلیر و شجاع و رشید بود.
دولت و ملت ما باید به شهید تندگویان افتخار کند
بنابراین گزارش بهروز بوشهری از شاهدان عینی اسارت شهید تندگویان و یکی از همرزمان و دوستان قدیمی شهید در این مراسم بااشاره به مدت زمان آشناییش با شهید گفت: افتخار داشتم تا در مقاطع مختلف زندگی همراه شهید تندگویان باشم. از 18 سالگی که ایشان وارد دانشگاه شد و بعد از فارغ التحصیلی و حتی زمانی که وارد صنعت نفت شد که در آن مقطع به خاطر فعالیت هایش دستگیر و به درجه سرباز صفر تنزل پیدا کرد تا زمانی که به وزات نفت منصوب شد که این دوستی تا زمان اسارت ادامه داشت.
به گفته وی شهید تندگویان شخصیتی پایدار و قوی داشت که پستی و بلندی های زندگی خللی در آن ایجاد نکرد. هیچ گاه از زبان دوست و دشمن کلام ناهنجار منتسب به شهید شندیده نشد.
وی افزود: در زمان مبارزات انقلابی بهترین هدیه ما اعلامیه هایی بود که شهید تندگویان به دستمان می رساند.
بوشهری با بیان خاطراتی از دوران اسارتش اظهارکرد: در سال های ابتدایی اسارت از طریق شعارها و صوت قرآن از وضعیتش با خبر می شدم اما بعد از 10 سال، در سال 69 درارودوگاه بعقوبه که تمام ازادگان در محوطه برای اقامه نماز به مرحوم حجت الاسلام ابوترابی اقتدا کردیم، آرزو داشتم تندگویان را در میان جمع نمازگزاران ببینم. اما بعد از مدتی متوجه شدم حتی دیگر اسرا هم از حال او بی خبرند.
این دوست و همرزم شهید بااشاره به راه شناخت شهدا، گفت: راه شناخت شهدا از 2 طریق امکان پذیر است. دوستان یا دشمنان. باید توجه کرد هرچه قدر از شهدا بدانیم بیشتر می آموزیم.
بوشهری با اشاره به بشارت های قرآن پیرامون زندگی و رزق الهی، تأکید کرد: باید توجه کنیم شهدا نیازی به برگزاری این یادبودها ندارند و نیازمند واقعی ما هستیم. ما نیازداریم تا بدانیم از کجا آمده ایم، برای چه آمده ایم و به کجا می رویم. ما به دنبال روی از شهدا افتخار می کنیم و از خدا می خواهیم در این راه بمانیم.
هم بند دوران اسارت شهید تندگویان گفت: شهید که خود یکی از دانشجویان بورسیه سال های 56 بود، به شدت دغدغه اتکا به نیروی داخلی را داشت.
شایان ذکر است، مراسم یادبود محمدجواد تندگویان نخستین وزیر شهید نفت انقلاب اسلامی با حضور خانواده و همرزمان آن شهید و همچنین تعدادی از دوستداران فرهنگ ایثارو شهادت و مردم قدرشناس و مسئولان لشکری و کشوری، سه شنبه 30 آذر در سالن سوره معاونت هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما