«حسن وحید» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مانه و سملقان اظهارداشت: پروژه توسعه جنگلهای کشور با محوریت جنگلکاری اقتصادی یکی از سیاستهای سازمان جنگلهاست که در سطح ۷۵ هکتار از مراتع مانه و سملقان بر مبنای حفاظت از سرمایههای ملی و با مشارکتهای مردمی انجام میگیرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی افزود: تخصیص زمین، تأمین نهادههای بذر و نهال از وظایف این ادارهکل و تأمین هزینههای اجرایی بر عهده مردم است.
وحید با بیان اینکه گونههای درختی مورد کاشت، باید از نوع جنگلی و الزاماً بومی، اقتصادی و چند منظوره باشد، افزود: در این طرح با تلفیق عوامل اکولوژیکی، فاکتورهای اقلیمی، خاک، شناسایی مناطق مناسب، تعیین گونه و اجرای نقشه، روشهای کاشت متناسب با وضعیت هر منطقه تعیین و سپس اقدام به کاشت میشود.
وی با اشاره به مزایای این طرح گفت: طرح های جنگل کاری اقتصادی که با مشارکت مردم اجرا می شود به توسعه جنگلها و حفظ و افزایش تنوع گونههای جنگلی می انجامد که در نتیجه آن افزایش بیلان تولید آب، احیاء جنگل های مخروبه و بازسازی اکوسیستمهای جنگلی در نهایت افزایش سرانه فضای سبز در اکثر استانها را در پی دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: طرح جنگل کاری ﻣﺸﺎرﮐﺘﯽ قشلاق کاستان با هدف احیاء رویشگاههای طبیعی و جنگل های تخریب یافته، از سال 1395 با مشارکت جوامع محلی در قالب شرکت تعاونی و با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی اجرا شده است.
وحید افزود: سامان عرفی کاستان قشلاق با وسعت ۷۵ هکتار تقریباً در قسمت جنوب غربی شهرستان مانه و سملقان استان خراسان شمالی واقع شده است.
وی تصریح کرد: مساحت پیش بینی شده جهت اجرای کاشت گونه های اقتصادی و دو منظوره در هنگام تهیه این طرح 190 هکتار در نظر گرفته شده است.
وحید بیان کرد: از کل مساحت پیش بینی شده طرح، تاکنون 75 هکتار با گونه های زرشک به مساحت ۱۷.۵ هکتار، گل محمدی به مساحت 43 هکتار، بادام به مساحت 8 هکتار، یونجه 5 هکتار و صنوبر به مساحت ۱.۵ هکتار کشت شده و همچنین به منظور تامین آب گونه های کشت شده، دو باب استخر در نظر گرفته شده است.
شهرستان مانه و سملقان با وسعت 6هزار مترمربع، پر وسعت ترین شهرستان استان است.
نظر شما