توپ وضعیت قرمز فاروج در زمین مردم یا مسئولان؟

جهش آمار مبتلایان به کرونا در فاروج، بعد از روزها ثبات، این شهرستان را در وضعیت قرمز قرار داد و حالا توپ رسیدن به این وضعیت از سوی مردم در زمین مسئولان و از سوی مسئولان در زمین مردم است.

 خبرگزاری شبستان _ خراسان شمالی؛ این روزها اگر از کنار تجمع دو تا سه و گاهی متاسفانه بیش از این افراد در شهرستان بگذرید، قطعا یکی از واژه های پربسامد در این گفتگو ها، علل افزایش بیماران مبتلا به کرونا ویروس و و بررسی دلایل آن است. شهرستان فاروج در ابتدای شیوع این ویروس در استان جز شهرستان های سفید بود و بعد از کرونایی شدن هم، شمار بیماران محدود و روزها رقم آن ثابت می ماند اما از هفته دوم اردیبهشت کم کم بر تعداد بیماران افزوده شده به شکلی که  حالا در لیست شهرستان های وضعیت قرمز قرار گرفته است.

 

پای حرف های مردم 

سراغ بازاریان می رویم که  این روزها از سوی مردم یکی از عوامل موثر بر افزایش شمار بیماران مطرح می شوند.

 

یکی از بازاریان شهر فاروج گفت: اینکه بازار عامل افزایش تعداد مبتلایان به کرونا ویروس مطرح شود، کارشناسی شده نیست.

 

«علی احمدی» افزود: بیشتر از دوماه  واحدهای تجاری شهر تعطیل بود، حرف های خوب زیادی مبنی بر بخشیدن اجاره بهای مغازه ها و تسهیلات و کمک ها مالی زده شد اما در عمل شاهد حرکتی نبودیم و بیشتر واحدهای تجاری فاروج استیجاری است، آنهم با کرایه های بالا، اگر همچنان تعطیلی ادامه می یافت مشکلات اقتصادی برای خانواده ها بیشتر از ویروس آسیب می زد.

 

وی گفت: اگر مردم در زمان تردد در شهر رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را داشته باشند، افزایش بیماری نخواهیم داشت.

 

احمدی افزود: هر روز شاهدیم که شمار بسیاری از شهروندان بدون استفاده از ماسک و دستکش  و عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی در شهر تردد می کنند! آیا نباید در این خصوص برنامه ای اجرایی شود؟

 

یک بانوی فرهنگی هم گفت: جز در موارد ضروری از خانه خارج نمی شوم و به فرزندانم هم اجازه خروج نمی دهم اما وقتی وارد خیابان های شهر می شوم انگار کرونا ویروس رفته و ما بی اطلاع بوده ایم.

 

«ناهید صبوری» افزود: در مراجعه به مرکز بهداشت برای دریافت واکسن فرزندم شاهد تردد افراد مشکوک به کرونا در فضای مرکز بودم که این روند چندان با اقدامات پیشگیرانه همسو نیست.

 

وی گفت: با توجه به  اینکه انجام تست از ساعت 11 هر روز انجام می شود، افراد مشکوک در فضای محوطه و مرکز در تردد هستند و آیا این خود نمی تواند عاملی بر افزایش تعداد مبتلایان باشد؟

 

صبوری با اشاره به اینکه مسئولان به جدا بودن اتاق واکسن نوزادان از سایر بیماران بسنده می کنند، بیان کرد: معاینه کودکان در همان اتاقی  انجام می شود که گاها بیماران مشکوک ویزیت می شوند.

 

این بانو افزود: دو نفر از شورای شهر پزشک هستند که البته در شهر ساکن نیستند شاید اگر ساکن بودند و خانواده هایشان نیازمند استفاده از خدمات مرکز بهداشت می شدند، به جای توجیه سهل انگاری ها در نحوه ساماندهی فعالیت های مربوط به گرفتن تست کرونا و  سایر خدمات بهداشتی، برای برطرف شدن مشکلات تلاش بیشتری می کردند.

 

شهروند دیگری گفت: چرا استفاده از ماسک با توجه به فعالیت کارگاه های تولید ماسک در شهرستان اجباری نمی شود؟

 

«وحید مسعودی» افزود: از سویی افراد مبتلا هم باید قرنطینه را جدی بگیرند.

 

شهروند دیگری گفت: آمار مبتلایان در دستگاهی که بیشترین ارتباط را با مردم دارد، بالا است وقتی در دستگاه اجرایی دستورالعمل ها رعایت نمی شود، چه توقعی از مردم می رود؟

 

«محمد حسنی» افزود: ظاهرا وزنه مسئولان در تاثیرگذاری بر روند افزایشی آمار مبتلایان نسبت به مردم با توجه به انجام تست این بیماری در مرکز بهداشت و مجزا نبودن فضای این فعالیت ها سنگین تر است!

 

شهروند دیگری گفت: چرا روستایی که شمار بیمارانش بیشتر است، قرنطینه نمی شود؟ چرا زباله گردها که آسیبی برای بهداشت عمومی هستند به جای جمع آوری شدن روز به روز بر تعدادشان افزوده می شود و هر روز شاهد تردد آنان در گوشه و کنار شهر هستیم؟

 

«صابر قربانی» افزود: همه واحدهای تجاری زیر مجموعه یک صنف هستند چرا روسای اصناف با مسئولان واحدهایی که اصول بهداشتی تاکید شده را رعایت نمی کنند، برخورد ندارند؟

 

وی گفت: نانوایی ها یکی از فضاهایی هستند که فاصله گذاری اجتماعی در آن رعایت نمی شود و هنوز هم شاهد استفاده از پول و مشترک بودن شخص دریافت کننده پول و تحویل دهنده نان هستیم.

 

مسئولان چه می گویند؟

 

شهردار فاروج گفت: با کمک نیروهای سپاه و بسیج، ضدعفونی و گندزدایی شهر یک شب در میان انجام می شود.

 

«مجتبی حسین پوران» افزود: با توجه به مبتلا شدن شماری از کارکنان فضای سبز و یکی از نیروهای اداری، فضای شهرداری روزانه ضد عفونی شده و  محدودیت تردد ایجاد شده است.

 

وی با اشاره به اینکه دورکاری نیروهای اداری بیشتر می شود، گفت: برای استمرار قرنطینه خانگی بیماران، تامین نان خانواده های دچار شده از سوی شهرداری بر اساس لیست ارائه شده روزانه انجام می شود و  استفاده از ماسک هم در فضای شهرداری اجباری شده است.

 

 

نمونه گیری ها دقیق است

رییس مرکز بهداشت شهرستان فاروج هم گفت: دقت بالای نمونه گیری، زمینه ساز تشخیص بیشتر بیماران شده است.

 

«دکتر خلیل ذوقی» با اشاره به اینکه بعد از مثبت اعلام شدن نمونه گیری بیمار، فضای زندگی فرد از سوی شبکه بهداشت ضد عفونی می شود، افزود: مشاوره و آموزش های لازم به فرد بیمار و خانواده بیمار ارائه می شود تا در مدت درمان و دوران نقاهت با ماندن در خانه به قطع زنجیره بیماری کمک شود.

 

وی افزود: در مرکز بهداشت، پنج پزشک در اتاق های مختلف به مراجعان خدمات می دهند و نمونه گیری از افراد مشکوک در فضای باز انجام می شود.

 

ذوقی گفت:  آخرین فوتی ناشی از کرونا ویروس در شهرستان مربوط به اول اردیبهشت بوده و تاکنون مورد جدیدی اتفاق نیفتاده است و تعداد نمونه های مثبت به نسبت جمعیت، ملاک اعلام شدن وضعیت قرمز برای شهرستان بوده است.

 

مردم برای سفید شدن وضعیت شهرستان به کمک بیایند

فرماندار فاروج گفت: مشارکت مردم  در مراحل اولیه شیوع این بیماری بالاتر بود که ثبات تعداد نمونه های مثبت را به همراه داشت.

 

«مسعود صادق» افزود: بعد از بیماریابی، ارائه بسته های غذایی به این خانواده ها، توزیع بسته های بهداشتی برای همه به ویژه این خانواده ها در پیشگیری و ثبات آمار کمک می کرد.

 

فرماندار فاروج گفت: اکیپی هر روز به صورت ویژه مبتلایان را رصد  و نیازها و مشکلات آنان را برای ماندن در قرنطینه خانگی، برطرف می کند.

 

وی افزود: در روزهای اخیر آمار مبتلایان به کرونا در شهرستان ما افزایش پیدا کرده که مایه نگرانی است.

 

وی با اشاره به اینکه در مواردی همه اعضای یک خانواده به این بیماری مبتلا شده اند، بیان کرد: این روند نشان دهنده رعایت نشدن اصول قرنطینه خانگی است.

 

صادق با اشاره به برگزاری نشست های مختلف برای تغییر وضعیت شهرستان از قرمز به سفید در حوزه این بیماری گفت: شهرداری فاروج هم تامین نان خانواده هایی که کرونای اعضای آن مثبت شده را به صورت بهداشتی برعهده گرفته است تا در منزل آنان تحویل داده شود.

 

وی گفت: با توجه به بالا بودن شمار نمونه های مثبت شده نیروهای یکی از ادارات شهرستان، جدی تر شدن رعایت پروتکل های بهداشتی در این دستگاه در دستور کار  قرار گرفته تا این روند کاهش یابد.

 

فرماندار فاروج گفت: رسیدن به وضعیت سفید در سایه مشارکت مردم در فاصله گذاری اجتماعی  اتفاق می افتد که امیدواریم این همراهی صورت گیرد.

 

 

بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تا ظهر جمعه 26 اردیبهشت ماه، مجموع آمار مبتلایان کرونا ویروس به هزارو 526 نفر و تعداد فوتی ها به 104 نفر رسیده که از این تعداد 99 مورد ابتلا مربوط به شهرستان فاروج است.

 

 

کد خبر 928395

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha