به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، پاسخ روابط عمومی مجلس به گزارشی درباره حقوق نمایندگان مجلس، جوابیه دفتر رییسجمهوری به نامه وزیر سابق صمت، رسیدگی به ابعاد حادثه شناور کنارک و تجسس و نجات مصدومین با جدیت ادامه دارد، نحوه برخورد غرب با کرونا از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه است.
پاسخ روابط عمومی مجلس به گزارشی درباره حقوق نمایندگان مجلس
اداره کل فرهنگی و روابط عمومی مجلس به انتشار فیش حقوقی نمایندگان مجلس در یکی از روزنامهها واکنش نشان داد. در توضیحات روابط عمومی مجلس آمده است: در پی انتشار گزارشی خلاف واقع با عنوان "تصویر فیش حقوقی مجلسیها " در یکی از رسانهها و بازنشر آن در فضای مجازی، اداره کل فرهنگی و روابط عمومی با انتشار توضیحاتی بر انطباق حقوق نمایندگان با قانون نظام هماهنگ پرداخت، برابری حقوق ماهیانه آنان با همطرازانشان در دیگر دستگاهها و بارگذاری دریافتی نمایندگان در سامانه سازمان اداری و استخدامی وفق قانون برنامه ششم توسعه تاکید کرد. متن این توضیحات به این شرح است:
۱. پرداخت حقوق به نمایندگان مجلس شورای اسلامی براساس قانون نظام هماهنگ پرداخت به کارکنان دولت است.
۲.سرشکن کردن هزینههای مجلس شورای اسلامی بر تعداد نمایندگان، روش درستی برای محاسبه حقوق ماهیانه نمایندگان نیست.
۳. نمایندگان حداکثر مانند همطرازان خود در سایر قوا و دستگاه ها حقوق دریافت میکنند.
۴. آنچه در گزارشی با عنوان "تصویر فیش حقوقی مجلسیها" آمده، تصویری صحیح و واقعی نیست به خصوص که نقل و تخمین اعداد و ارقام به صورت جسته و گریخته صورت گرفته و از صحت و اتقان محاسباتی برخوردار نیست.
پیام روحانی به امیر کویت به قائم مقام وزارت خارجه این کشور تحویل شد
محمد ایرانی در دیدار با خالد جارالله ضمن تسلیم پیام حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی به امیر کویت، بر سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در تقویت روابط دوجانبه و اهتمام تهران به گسترش همکاری در سایر زمینهها با کشورهای همجوار تاکید کرد.
در این ملاقات مقام کویتی با اشاره به پیگیری اقدامات ایران در کنترل شیوع کرونا، تصمیمات و اقدامات دولت ایران و کادر درمانی کشورمان را قابل توجه خواند و خواهان ادامه رایزنی دو کشور همسایه در مورد مسائل منطقهای و بینالمللی شد.
دفتر رییسجمهوری به نامه وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت پاسخ داد
روابط عمومی دفتر رییسجمهوری با صدور جوابیه ای در واکنش به نامه وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت خطاب به ملت شریف ایران نوشت: اولا به هیچ وجه از جناب آقای رحمانی خواسته نشده از لایحه دولت حمایت کنند، بلکه تاکید شده از فعالیتها و رایزنیهای فشرده سه نفر از نزدیکانشان- که در صورت لزوم نام آنها اعلام خواهد شد - در مجلس و رسانهها علیه لایحه دولت، ممانعت بعمل آورند؛ همچنین از طرف رییسجمهوری به ایشان گوشزد شد که تداوم این روند تخلف است و قطعا با این تخلف برخورد خواهد شد.
این جوابیه می افزاید: ثانیا امروز نیز بر خلاف آنچه ادعا شده، از ایشان خواسته نشده استعفا دهند، بلکه تصمیم رییسجمهوری برای جایگزینی به ایشان اطلاعرسانی و از وی درباره نحوه اعلام این خبر استمزاج شد که درخواست ملاقات حضوری داشتند و نهایتا نامه مذکور را منتشر کردند.
در این جوابیه آمده است: در پایان لازم به ذکر است که دلایل تصمیم رییسجمهوری به تغییر در وزارت صنعت، معدن و تجارت نه فقط منحصر به تلاش وزیر سابق برای رد لایحه دولت در مجلس، که مربوط به موارد متعدد دیگری نیز بود که افکار عمومی، فعالان اقتصادی، صاحبان کسب و کار و تجارت به خوبی از آن آگاهند. ضمنا این تصمیم اگرچه به دلیل برآورده نشدن انتظارات رییسجمهوری اتخاذ شده اما نافی تلاشهای مجموعه همکاران وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت طی ماههای گذشته در مقابله با تحریمها و همیاری در مبارزه با کرونا نیست و دولت قدردان این تلاشهاست.
ایران ادعای آمریکا در مورد تعلل در تبادل زندانیان را تکذیب کرد
«سید عباس موسوی» در پیامی توییتری نوشت: گزاف گویی را پایان دهید! از سپتامبر ۲۰۱۸، آقای دکتر ظریف، موضوع «تبادل سراسری زندانیان» را روی میز گذاشته اند و از آمریکا خواسته اند که در قبال ایرانیان گروگان در آمریکا و دیگر کشورها، مسئولانه اقدام کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: رژیم شما تاکنون با بی توجهی واکنش نشان داده و جان آن ها را به خطر انداخته است. جهان به اقدام شما و نه حرفتان مینگرد. هموطنان ما را آزاد کنید!
«کن کوچینلی» معاون وزیر امور امنیت داخلی آمریکا در پاسخ به توییتر اخیر محمد جواد ظریف در پیامی توییتری، ایران را به تعلل در انجام تبادل زندانیان متهم کرد.
رسیدگی به ابعاد حادثه شناور کنارک و تجسس و نجات مصدومین با جدیت ادامه دارد
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به شهادت تعدادی از دریادلان نیروی دریایی ارتش در حادثه شناور کنارک، تصریح کرد: با بسیج کلیه امکانات و منابع انسانی و فنی رسیدگی به ابعاد حادثه و تجسس و نجات مصدومین با جدیت ادامه دارد. متن پیام امیر دریادار حسین خانزادی به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
من المومنین رجال صدقوا ما عاهدوالله علیه فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلا
شهادت پاداش ارزشمند مجاهدتهای مومنانه، خدمت خالصانه و همت شجاعانه دریادلانی است که با عشق وافر و بینش عمیق برگرفته از ایمان الهی و حب وطن پا در مسیر سربازی ولایت و حفاظت از این آب وخاک گذاشته و با پوشیدن جامه سپید نیروی دریایی راهبردی، راه امام حسین (ع) را در پیش گرفته و عزت خدمت در زیر لوای علوی و پرچمداری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را در آبهای سراسر جهان برگزیدند.
حضور قدرتمندانه این سربازان جانفدای ولایت در همه صحنه های عملیاتی اگر چه دلیلی بر ولایتمداری و مجاهدت شبانهروزی همه سربازان غیور این نیرو و تضمینی بر بقای نظام مقدس اسلامی و دوام کشور عزیزمان ایران است لکن تاثر عمیق اینجانب در حالیکه در زمان شهادت در کنار همرزمانم حضور داشته و شاهد پرواز ملکوتی شهدای ارجمند روزه دار ناو ج.ا .ا کنارک و پیوستن آنان به خیل شهدای مدافعان حریم و عزت و اقتدار ایران اسلامی بوده، اندوه عظیمی را برای این حقیر و خانواده بزرگ نیروی دریایی در پی داشت که در قالب واژه ها و جملات نمیگنجد. از این رو با بسیج کلیه امکانات و منابع انسانی و فنی رسیدگی به ابعاد حادثه و تجسس و نجات مصدومین با جدیت ادامه دارد. امید است که در پرتو برکات این ماه مبارک و دعای همه ملت عظیم الشان این تلاشها بتواند منجر به کاهش این تألمات و اخذ نتایج مثبت در نجات بازماندگان این سانحه گردد.
بخشی از گروهها در فضای مجازی برای دستکاری بازار ایجاد شده اند
«محمدرضا پورابراهیمی» شب گذشته (دوشنبه 22 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به بررسی روند آزادسازی سهام عدالت پرداخت و با بیان اینکه باید بر فضای خارج از مجموعه شرکتها و گروههایی که در فضای مجازی فعالند در بحث قیمت سهام نظارت شود، گفت: در یک ماه ۸۰ گروه جدید در فضای مجازی درباره بورس ایجاد شده که ۱۶ میلیون پیام درباره بازار سرمایه ارسال کرده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بر این موضوع تاکید داشت که بخشی از گروهها در فضای مجازی برای دستکاری بازار ایجاد شده اند، گفت: مدیریت بازار سرمایه باید درباره آنها اقدام کند تا موجب اشکال در قیمت گذاری نشوند.
وی با بیان اینکه ضوابط، آیین نامهها و قوانین موجود متناسب با شرایط کنونی بازار سرمایه نیست، تاکید کرد: باید تغییرات جدی در آن انجام شود.
پورابراهیمی در ادامه از عدم همخوانی ارزش درصدی از سهام شرکتهای بورسی و فرابورسی گفت و افزود: اگر این مسئله استمرار یابد به جای استفاده از فرصت بازار سرمایه برای جذب نقدینگی و هدایت آن به سمت تولید، فرو ریختن قیمتها را خواهیم دید و این برای مردم و شرکتها نگران کننده است.
وی با تصریح این نکته که با افزایش حجم بازار و کدهای معاملاتی و نهادهای مالی باید ساز و کارهایی برای جلوگیری از انحصار و تسهیل کارها انجام شود، گفت: اکنون بهترین زمان برای عرضه سهام شرکتهای وابسته به بانکها که در قالب شرکتهای سرمایه گذاری هستند است با این حال این شرکتها با رویکرد خرید وارد بورس شده اند به جای اینکه سهام خود را عرضه کنند.
نحوه برخورد کشورهای غربی با ویروس کرونا
«مجتبی قاسمزاده» شب گذشته (دوشنبه 22 اردیبهشت) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به بررسی عملکرد کشورهای غربی در مواجهه با ویروس کرونا پرداخت و با اشاره به اینکه دولت جانسون، ویروس کرونا را زیاد جدی نگرفت، گفت: به دلیل این عدم جدیت جامعه انگلیس از کرونا آسیب جدی دید.
خبرنگار صدا و سیما در انگلیس با بیان اینکه 2 ماه بعد از شیوع کرونا، امکانات بهداشتی در شهرهای انگلیس کم یاب است، گفت: از 2 سال پیش پزشکان تظاهرات و به کمبود اقلام بهداشتی اعتراض کردند و نیازهای مراکز مراقبتی با کمبود محسوس اقلام بهداشتی از جمله دستگاه تنفسی مواجه شده است.
وی با بیان اینکه براساس آمار دولتی ۳۲ هزار نفر به علت کرونا فوت کرده اند، گفت: این در حالی است که برخی رسانهها آمار فوتیها را تا ۵۵ هزار نفر هم اعلام کرده اند.
در ادامه این برنامه «کامران نجف زاده»، خبرنگار صدا و سیما در آمریکا با بیان اینکه با کرونا نارضایتی در آمریکا بیشتر شده است، گفت: امنیت غذایی در آمریکا دچار آسیب شده است و بیشتر از ۸۰ هزار نفر در آمریکا به علت کرونا فوت کرده اند و رسانههای طرفدار دموکراتها از واقعیتهای میدانی ضد ترامپ نمیگذرند.
همچنین «کاملی»، خبرنگار صدا و سیما در ترکیه نیز با اشاره به اینکه بحران کرونا در غرب موجب انتقاد ترکیه از رفتار غرب شده است، گفت: ترکیه معتقد است بهتر از غربیها با کرونا مقابله کرده است. اقتصاد ترکیه از کرونا تاثیر پذیرفته است و دولت ترکیه برخی بانکهای اروپایی را محدود کرده است.
رفتار کشورهای غربی در آزمون مقابله با کرونا نشان داد که مشکلات ساختاری حل نشدهای دارند
«فواد ایزدی» شب گذشته (دوشنبه 22 اردیبهشت) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به بررسی عملکرد کشورهای غربی در مواجهه با ویروس کرونا پرداخت و با اشاره به اینکه رفتار کشورها در آزمون مقابله با کرونا نشان داد که مشکلات ساختاری حل نشدهای در برخی کشورهای غربی وجود دارد، گفت: مدیریت ساختاری در برخی کشورهای غربی رها شده است.
کارشناس روابط بینالملل با تاکید بر اینکه مشکل غرب تنها مشکل مدیریتی ترامپ و جانسون نیست، گفت: مشکل در غرب بحث مشکلات ساختاری است که در برخی کشورها وجود دارد. صفهای غذا، نداشتن بیمه و کمبود اقلام بهداشتی نشان دهنده وجود این مشکلات است.
وی با بیان اینکه این مشکلات باعث ایجاد احساس ناامنی در شهروندان این کشورها شده است، ادامه داد: هر فردی اگر احساس کند که مایحتاج خود را می تواند تامین کند هیچ وقت به فروشگاهها هجوم نمیبرد
ایزدی در ادامه با اشاره به کمک های آمریکا به اروپا در بحرانهای اقتصادی قبلی گفت: این در حالی است که در سال ۲۰۲۰ مقامات کاخ سفید ادعای رهبری هم ندارند و این نشان دهنده افول آمریکاست. در غرب تفکر داروین که همان راز بقا بود در بعد اجتماعی در رابطه با کرونا اجرا شد و در فرهنگ غرب افراد مسن جایی در سیستم سرمایه داری ندارند./
نظر شما