به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، دکتر علی نیک یار در گردهمایی خانواده در محله مهدیه شهر آبیک در سالن اجتماعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اطلاعات افراد جامعه را در زمینه زندگی خانوادگی، بسیار ناچیز ذکر کرد و افزود: این کمبود زمانی که سعی می شود الگویی در جهت و حفظ پایداری خانواده بیان شود، بیشتر احساس می شود.
وی ادامه داد: خانواده در طول تاریخ، تغییرات زیادی پیدا کرده تا به شکل امروزی رسیده که این تغییرات تحت تاثیر دگرگونی شرایط اجتماعی بوده است.
این روان پزشک خاطر نشان کرد: در ایران نگرش مثبتی نسبت به خانواده وجود دارد که آن را بهترین مکان برای زندگی افراد می دانند و تدابیری در جهت آن می اندیشند.
دکتر نیک یار، گذر سریع زمان، دگرگونی و تحولات سریع اجتماعی ،افزایش روز افزون ارتباطات و تهاجم وسیع فرهنگی را از عوامل ایجاد آسیب های اجتماعی در جامعه برشمرد و افزود: محو و نابود شدن سریع مرزها در راستای جهانی شدن در ابعاد اقتصادی، فرهنگی و نقایص عملکردی و عدم توجه مسئولان به مسائل اجتماعی از دیگر عوامل است.
وی نرخ رشد آسیب های اجتماعی را 15تا20درصد عنوان کرد و گفت: آیا ما سیاه نمایی یا بزرگ نمایی می کنیم؟اینطور نیست بلکه افراد جامعه باید وضعیت فعلی جامعه را بپذیرند و با تدبیر و سیاست خاص در راستای رفع مشکلات خانوادگی گام بردارند.
این روان پزشک، بیکاری، فرار از منزل، مشاغل کاذب، ارتشاح و رشوه خواری، تکدی گری، قاچاق، اعتیاد و اختلاف طبقاتی را از عوامل مهم سست شدن بنیان خانواده ها در جامعه ذکر کرد و افزود: زمانی می توانیم یک جامعه سالم داشته باشیم که همه افراد جامعه از سلامت روان برخوردار باشند و در عرصه های اجتماعی فعال باشند.
دکتر نیک یار یادآورشد: نهاد خانواده از جمله عمومی ترین نهادهای اجتماعی است که در جوامع وجود دارد و مهم ترین تکیه گاه و محور زندگی اجتماع است.
وی خانواده را از نهادهای مهم و موثر در تکوین شخصیت و تربیت نوجوانان ذکر و خاطر نشان کرد: با توجه به تاثیر عمیقی که رفتار والدین بر رشد شخصیت و سلامت روان نوجوانان دارد، لازم است پدر و مادر و حتی اعضای خانواده به صورت های مختلف آموزشی ببینند و سطح اطلاعات و آگاهی خود را در برقراری ارتباط با نوجوانان افزایش دهند.
این روان پزشک ادامه داد: با آغاز دوره نوجوانی و رشد احساس استقلال طلبی در نوجوانان یکی از درگیری های جدی والدین با فرزندان است لذا والدین باید با تغییر و اصلاح رفتار خود به جای تغییر رفتار فرزندان به بهبود و اصلاح نسبی ارتباط خود با فرزندان بپردازند.
دکتر نیک یار افزود: شرایط و فرزندان امروز با شرایط و فرزندان گذشته تفاوت دارد لذا رفتارهای والدین باید متفاوت باشد چرا که فرزندان امروز از آگاهی و اطلاعات زیادی برخوردار هستند.
وی یادآورشد: متاسفانه در جامعه ما در زمینه رفع مشکلات به جای مسئولیت پذیری و عذرخوهی، بیشتر فرافکنی و انکار پذیری می شود لذا خانواده ها باید با کسب مهارت های زندگی از طریق مطالعه کتب مختلف،حضور در همایش ها و کلاس های آموزشی نهادهای مختلف از آموزش های لازم بهره مند شوند.
این روان پزشک تصریح کرد: والدین باید اعتماد به نفس، گفتگو، ارتباط، مذاکره و رضایت خود را با فرزندانشان، افزایش و تقویت کنند.
پایان پیام/
نظر شما