«سعیدرضا فلاح» در گفتگو با خبرنگار شبستان در تربت حیدریه اظهار کرد: با توجه به افزایش بارندگیهای ۲ سال اخیر، هدف ما زادآوری عرصههای طبیعی است که در این راستا و در قالب قراردادهای بهره برداری سعی در کنترل و ضابطه مند کردن اصولی محصولات داریم.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تربت حیدریه ادامه داد: بر این اساس میطلبد متقاضیان بهره برداری نسبت به ایجاد تشکلها و تعاونیها بر اساس آيين نامه اجرايي بند (ب) ماده (۲۹) قانون احكام دايمي برنامههاي توسعه كشور، اقدامات اولیه را انجام دهند تا بتوانیم با کمک مردم و بخصوص جوامع محلی ضمن صدور پروانه چرای دام که البته بهرهبرداران بومی و محلی در اولویت خواهند بود، فرصتهای شغلی پایداری در مباحث اقتصادی، اجتماعی، و صنعت گردشگری طبیعی ایجاد کنیم.
فلاح افزود: بر این اساس حمل هر گونه گیاهان مرتعی و دارویی (آنغوزه ریواس، آویشن و کتیرا) باید دارای مجوز از ناحیه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری باشد و در غیر این صورت این اقدام آنها در زمره محصولات قاچاق تلقی و برخورد قانونی را در پی خواهد داشت.
وی مساحت اراضی منابع طبیعی شهرستان را ۲۵۵ هزار و ۴۵۱ هكتار عنوان كرد و گفت: این بدان معناست كه ۷۰ درصد مساحت كل شهرستان را عرصه های منابع طبیعی در بر گرفته كه به تفكیك ۸۱۱ هكتار بیشه زار و درختچه، ۹۷ هكتار مراتع خوب و متراكم، ۵۸ هزار و ۱۲۱ هكتار مراتع متوسط و نیمه متراكم، ۱۷۸ هزار و ۷۷۸ هكتار مراتع فقیر و كم تراكم، چهار هزار و ۲۲۸ هكتار بیرون زدگی سنگی و ۵۰۰ هكتار به صورت ذخیرگاه جنگلی گونه ارس میباشد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تربتحیدریه بیان کرد: مساحت حوزه های آبخیز شهرستان ۲۷۵ هزار هكتار شامل ۵۰ حوزه و زیرحوزه آبخیز است كه تا كنون ۱۰ درصد از اجرای عملیات آبخیزداری شامل عملیات مكانیكی از قبیل بند خاكی، سنگ ملات و گابیون و عملیات بیولوژیك و بیومكانیك از قبیل بذر كاری، كپه كاری، نهال كاری، تراس بندی و بانكت بندی انجام شده است.
فلاح گفت: با اجرای عملیات آبخیزداری در هر منطقه كه موجب استقرار پوشش گیاهی میشود، نفوذ آب در خاك حدود ۴۰ برابر مناطق بدون پوشش گیاهی افزایش مییابد و از وقوع سیلاب و فرسایش خاك در اثر بارشهای فصلی و بهاری جلوگیری میشود.
نظر شما