به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین «کاظم صدیقی» به مناسبت ماه مبارک رمضان در حوزه علمیه امام خمینی(ره) به شکل مجازی سخنرانی کرده و گفت: گوش وسیلهی تکامل انسان با فراگیری حکمت، علم و شنیدن تسبیحِ الهی، دعا و نیایش است.
وی افزود: انسان با گوش بر معلومات خود میافزاید، واردات قلب از طریق گوش فراوان است بنابراین اهلِ مراقبه در مجالس گناه همچون غیبت، غنا، ساز و آواز، لهو و لعب حضور پیدا نمیکنند که آلوده نشوند.
حجتالاسلام والمسلمین صدیقی با بیان اینکه یکی از اصول روزهداری تمرینِ پرهیز گوش از شنیدن حرام است، عنوان کرد: گوش سرباز قلب است وقتی قلب شما در ماه رمضان مهمان خداوند متعال باشد باید سرباز آن هم چنین عمل کند و از شنیدن آنچه خداوند را ناراضی میکند پرهیز کند.
امام جمعه موقت تهران با استناد به روایتی از امیرمومنان امام علی(ع) ابراز کرد: گناه غیبت از زنا بیشتر و از گناهان کبیره است که انسان را به درکاتی از جهنم میبرد که افراد بیعفت آنجا قرار دارند.
وی با بیان اینکه غیبت لذت ندارد و خباثت است، اظهار کرد: غیبتکننده و شنوده غیبت هر دو به یک درجه گناه میکنند بر همین اساس بزرگان و علمای اسلام بر غیبت بسیار حساس بودند.
حجتالاسلام والمسلمین صدیقی افزود: همه ما باید در جامعه نسبت به غیبت ایجاد حساسیت کنیم.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان مراقب چشم خود باشیم، گفت: مظاهر طبیعت، زینتها و جاذبههای دنیا با چشم انسان را از خدا غافل میکند بنابراین انسان باید چشم خود را کنترل کند و آنچه را خدای متعال راضی است ببیند.
وی با بیان اینکه دست انسان باید بال پرواز او به سوی خدا باشد، ابراز کرد: دست نقشِ بسیار مهمی در پیشرفت روحی انسان دارد و هر میزان دست انسان گرهگشا، سخاوتمند، بخشنده دور از اعمال حرامها باشد به همان میزان میتواند بال پرواز انسان در سیر و سلوک به سوی خدا باشد.
حجتالاسلام والمسلمین صدیقی افزود: داد و ستد انسان با دست است که باید مراقب باشد حرام نگیرد و حرام ندهد، به عنوان مثال در روایت است که رشوه در حد کفر است، بنابراین گرفتنِ مال حرام آتش است.
نظر شما