به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، ظهر امروز نشست خبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اصحاب رسانه در سالن اجتماعات فاطمیه این دانشگاه برگزار شد.
«اصغر مکارم» در این نشست گفت: قریب ۸۶ درصد از مبتلایان به کرونا در جنوب کرمان بین ۱۵ تا ۶۴ سال سن دارند و این زنگ خطری برای این گروه های سنی می باشد زیرا این بیماری در سن فعال زندگی اتفاق افتاده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بیان کرد: از ۷۹۳ مورد بستری در کل مراکز درمانی این منطقه تاکنون ۷۳۷ مورد ترخیص شده اند و از ۷۴۴ مورد آزمایش بیماران مشکوک تاکنون نتیجه آزمایش ۶۳۸ مورد منفی و ۷۳ مورد نیز مثبت شده است و بیشترین میزان آمار ابتلا مربوط به ۲ هفته اخیر است.
وی افزود: متاسفانه با مثبت شدن ۱۲ مورد در یک روز و ۱۰ مورد در روز دیگر، بیشترین آمار ابتلا در سطح استان کرمان مربوط به جنوب بود که این امر نشان از بی توجهی مردم نسبت به رعایت نکات بهداشتی است.
مکارم بیان کرد: علی رغم این که درصد مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا ۱ تا ۲ درصد است اما متاسفانه در جنوب کرمان و برخی از نقاط کشور میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری ۶ و ۸ دهم است و این آمار نگران کننده ای می باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ابراز کرد: ۴۶ درصد از مبتلایان کارمندان اداره ها هستند و تاکنون ۱۶ نفر نیز از پرسنل حوزه پشتیبانی و بخشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت به این بیماری مبتلا شده اند و از میزان کل مبتلایان ۴۰ نفر مرد و ۳۳ نفر خانم هستند.
وی عنوان کرد: تاکنون ۵ نفر در اثر ابتلا به کرونا در جنوب کرمان جان خود را از دست داده اند، ۳ مورد مرگ ناشی از کرونا در کهنوج افراد بالای ۸۰ سال بوده اند که بیماری های زمینه ای داشته اند و همچنین کودک ۸ ماهه ای نیز در عنبرآباد فوت بر اثر این بیماری فوت شد.
مکارم اظهار کرد: کودکان، افراد بالای ۶۵ سال، بیماران قلبی، سرطانی و زنان باردار جزو گروه های پر خطر ابتلا به کرونا هستند به همین دلیل اگر گرفتار این بیماری شوند میزان مرگ و میر آنها نسبت به افراد عادی بیشتر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت اضافه کرد: به منظور آگاهی مردم از آخرین وضعیت بیماری کرونا در جنوب کرمان، روزانه آمار و اطلاعات آن از طریق روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت به جامعه ارائه داده می شود و در همین راستا مصاحبه هایی نیز انجام شده است.
وی بیان کرد: اولین موارد مثبت ابتلا به کرونا در جنوب کرمان در پایان اسفند گزارش شد و ما در مدت ۲ الی ۳ هفته ای که مورد مثبتی در جنوب گزارش نشد از این فرصت برای بستر سازی و آمادگی لازم برای مبارزه با این بیماری استفاده کردیم.
مکارم اظهار کرد: برای مبارزه با کرونا با همکاری نمایندگان جنوب کرمان در مجلس شورای اسلامی و با همکاری وزارت بهداشت قریب ۱۲ میلیارد تومان اعتبار جذب شد و همچنین تجهیزات مختلفی در حوزه درمان برای آی سی یو و تخت های بستری دریافت کردیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت خاطرنشان کرد: طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا با همکاری وزارت بهداشت، در جنوب کرمان اجرا شد و این اقدام بزرگی بود زیرا موجب همراهی تاثیرگذاران و سیاست گذاران جامعه با ما شد.
وی تاکید کرد: رهنمودهای مقام معظم رهبری و همراهی بسیج، سپاه، فرمانداران، ائمه جمعه و جماعات، شورای های شهر و شهرداران و حتی کشاورزان با مجموعه های درمانی، کمک بسزایی در کنترل این بیماری در سطح کشور نسبت به سایر کشورها داشته است.
مکارم بیان کرد: سال ۹۸ سال پر از فراز و نشیب برای نظام جمهوری اسلامی بود و در حوزه سلامت نیز علی رغم مشکلات متعددی از جمله تحریم ها که توسط دشمنان این نظام و انقلاب اسلامی برای کشور طراحی شده بود اما ما به لطف خداوند توانستیم خدمات قابل قبولی را ارائه دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات بسیار خوبی که سال گذشته در جنوب کرمان انجام شد، تکمیل و تجهیز بیمارستان های جنوب کرمان از جمله بیمارستان های امام خمینی (ره)، بیمارستان ۱۲ فروردین کهنوج و بیمارستان های دیگر شهرستان ها بود که امکانات ضروری خوبی در طول سال یا از طریق منابع مالی دانشگاه خریداری شد و یا با رایزنی هایی که با همکاری نمایندگان جنوب کرمان در مجلس شورای اسلامی صورت گرفت اعتبار اتی جذب شد.
وی ادامه داد: جزو معدود دانشگاه های سطح کشور هستیم که از سال ۹۸ هیچگونه بدهی نداریم حتی بدهی دارویی، به طوری که سال گذشته با کمبود دارویی به ندرت مواجه بودیم.
مکارم عنوان کرد: در حوزه های پشتیبانی و ساختمانی سال گذشته از ۶۰ پروژه در حال ساخت، قرار بود ۲۰ پروژه آماده بهره برداری تا پایان اسفند با حضور وزیر بهداشت افتتاح شود، متاسفانه با شیوع کرونا این امر محقق نشد اما در نظر داریم با موافقت وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی این پروژه ها را از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تصریح کرد: یکی از اقدامات بسیار خوبی که سال گذشته در حوزه بهداشت انجام شد اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بود که براساس این طرح نزدیک به صدرصد جمعیت جنوب استان غربالگری شده است و افراد پر خطر شناسایی و اقدامات درمانی برای آنها آغاز شد و بر همین اساس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت جزو هفت دانشگاه برتر کشور مورد تشویق قرار گرفت.
وی در خاتمه تاکید کرد: تنها راه در امان ماندن از این بیماری پرهیز از ترددهای غیر ضرور، استفاده از ماسک، دستکش، شستشوی منظم دست ها و رعایت فاصله اجتماعی است و عدم رعایت این نکات موجب افزایش آمار مبتلایان می شود.
نظر شما