به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، « سید امین قاسمی» امروز(20 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران، با اشاره به اهمیت صیانت از منابع طبیعی، اظهار داشت: نبود اطلاعات کافی عمومی بستر تخریب دشت های لاله واژگون شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و میراث فرهنگی، ادامه داد:صیانت از منابع طبیعی نیازمند تقویت نگرش عمومی و فرهنگسازی در این زمینه است.
وی خاطرنشان کرد: آگاهی بخشی به آحاد مردم بستر صیانت از سرمایه های بومی و خدادادی است.
قاسمی با اشاره به وجود دشت های لاله واژگون در استان بیان کرد: فرهنگ سازی توسط رسانهها درآموزش و تغییر نگرش مردم نسبت به این گلهای زیبا میتواند تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه نقش عشایر کوچرو و گردشگران در پاسداری از این گل زیبا را انکار ناپذیر است، خاطرنشان کرد: باید با اطلاع رسانی صحیح مردم را آگاه کنیم تا موجب ماندگاری این دشت ها شویم.
قاسمی با اشاره به اینکه یشترین مساحت تعلق گرفته به گل های لاله واژگون در سطح استان به دشت دالانی شهرستان الیگودرز اختصاص دارد، ابراز کرد: با ثبت ملی این آثار بستر لازم برای صیانت از این دشت ها فراهم می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با بیان اینکه ثبت ملی لاله های واژگون شهرستان الیگودرز به منظور حفظ این منطقه زیبا صورت گرفته افزود: متاسفانه در کنار بازدیدهای صورت گرفته از گونه زیبای لاله واژگون در دشت دالانی این شهرستان و یا دیگر مناطق استان، به علت نبود اطلاعات کافی گاه شاهد تخریب این اثر ارزشمند هستیم.
قاسمی با اشاره به اهمیت ثبت ملی در صیانت از ظرفیت های گردشگری، اضافه کرد: در کنار ثبت ملی این اثر ارزشمند باید ملاحضات زیست محیطی مربوط به آن نیز مد نظر قرار گیرد.
وی با اشاره به نقش رسانه ها و فعالین فرهنگی و زیست محیطی در پاسداری از این گونه زیبا ملزوم و موثر است، ادامه داد: باید در حوزه فرهنگسازی اصحاب رسانه استان همکاری بیشتری داشته باشند.
۲ هزار و ۹۰۰ هکتار از دشتهای لرستان به گونه لالههای واژگون تعلق دارد، روستاهای دالانی، دورک، مور زرین، دره دایی، آب باریک، خلیلآباد، چغا گرگ، مورخشک، خاک بتیه، هندیله، تاپله، گلک، گیلان، ارژنک و گله مویه در برگیرنده بیشترین سطح این لاله های واژگون در استان هستند.
نظر شما