حجت الاسلام «نورالله ولی نژاد» به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: زندگی امام حسن(علیه السلام) به سه بخش سیاسی، معیشتی و فرهنگی و دینی تقسیم شده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان ادامه داد: امام حسن(علیه السلام) در بخش دینی نزدیکترین فرد به پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) است، آن حضرت، پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) و دوران حکومت حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) را دیده بود و اگر کسی به دنبال شنیدن سخنان ناب و زلال پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) بود امام حسن(علیه السلام) بعد از حضرت علی(علیه السلام) بهترین منبع بود.
وی امام حسن(علیه السلام) را منبع دین ناب و موثق ترین شخصیت دانست و افزود: این خاندان در تبیین، تفسیر، ترجمه و تبلیغ قرآن کریم صاحب نظر هستند و خود سرچشمه زلال علم و معرفت محسوب می شوند.
حجت الاسلام ولی نژاد متذکر شد: امام حسن(علیه السلام) در حوزه فرهنگی برای تبیین و انتقال سخنان پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) و قرآن کریم به مردم تلاش کردند و از خرافات، پیرایه و تحریف جلوگیری می کردند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان با بیان اینکه امام حسن(علیه السلام) در کمک و دستگیری از فقرا و مستمندان مشهور بود، گفت: خانه حضرت مأمن فقرا و بیچارگان بود و بارها همه اموال و چندین بار بخشی از اموال خود را بین فقرا توزیع کردند.
وی اضافه کرد: بیچارگان و فقرا از درب خانه امام حسن(علیه السلام) ناامید برنمی گشتند و دستگیری از فقرا و آسیب مندان اجتماعی از جمله برجستگی های زندگی امام حسن(علیه السلام) است، گرچه همه ائمه(علیه السلام) اینطور بودند اما اقتضای زمان و مکان برخی شاخصه ها را برجسته کرده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان به صلح امام حسن(علیه السلام) اشاره کرد و افزود: حضرت در بخش سیاسی تصمیم بزرگی گرفت که به صلح امام حسن(علیه السلام) مشهور است، با وجود آنکه شرایط آن زمان حساس بود و بخشی از یاران حضرت موافق جنگ و بخشی دیگر مخالف این اتفاق بودند امام حسن(علیه السلام) با بررسی همه اتفاقات و مؤلفه ها، در نهایت به یک تصمیم بزرگ رسیدند و ترجیح دادند جنگ خاتمه یابد و منجر به صلح شود.
حجت الاسلام ولی نژاد، اسلام را دین صلح و آرامش دانست و ابراز داشت: دین اسلام در صلح جهانی پیشگام است و امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) مصلح جهانی و آرامش بخش اجتماع است.
وی یادآور شد: برخی از صاحب نظران معتقدند اگر امام حسن(علیه السلام) صلح نمی کردند اساس دین آسیب می دید و ممکن بود بسیاری از نیروها که سرمایه اجتماعی بودند از دست بروند و خسارت های وارده به مسلمان قابل جبران نباشد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان با بیان اینکه تمامی ائمه(علیه السلام) نور واحد هستند و تصمیم متفاوت آنها به اقتضای زمان و مکان بوده است، تأکید کرد: براساس دیدگاه برخی صاحب نظران صلح امام حسن(علیه السلام) موجب شد تا قیام امام حسین(علیه السلام) از جلوه و برجستگی برخوردار شود.
حجت الاسلام ولی نژاد خاطرنشان کرد: تصمیم متفاوت به معنای تفاوت توان و سلایق نیست بلکه اقتضای زمان و مکان موجب شد تا امام حسن(علیه السلام) برای صلح، امام حسین(علیه السلام) برای جنگ و امام صادق(علیه السلام) برای دانش تلاش کند.
نظر شما