به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در مقاله «توانمندیها و دستاوردهای ایران در مقابله با کرونا» در روزنامه نایادیگانتا، چاپ داکا، 3 می آمده است: با آنکه ویرورس کرونا (کووید-19) اولین بار در چین پدید آمد اما هم اکنون این بیماری کشنده به سراسر جهان سرایت پیدا کرده است. هر روز وضعیت بدتر میشود. چین تاکنون توانسته تا حدودی به این اوضاع سر و سامان دهد اما وضعیت بسیاری از کشورهای دیگر از جمله ایالات متحده آمریکا، انگلیس، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا وخیم گزارش شده است. هر لحظه بر تعداد جان باختگان افزوده می شود. در سطح جهان تعداد مبتلا شدگان نیز به سرعت بالا میرود.
در بخشی دیگر اشاره دارد: خبرگزاری رویترز گزارش داده، در اسپانیا در اثر ویروس کرونا 268 نفر جان باختند. این از روز 20 مارس تاکنون در یک روز کمترین تعداد مرگ و میر در این کشور بوده است. طبق آمار «ورلدومتر» تا پنج شنبه، 30 آوریل، در اسپانیا دویست و 39 هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند. از این تعداد صد و 38 هزار نفر بهبود یافتند. یعنی 57 ممیز 58 دهم در صد بیمار در اسپانیا بهبود یافتند. طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، در ایتالیا در روز پنج شنبه 285 بیمار کرونا جان سپردند. تا این روز در ایتالیا 27 هزار و 967 بیمار کرونا فوت کردند. در ایتالیا تاکنون دویست و 5 هزار نفر به این ویروس مبتلا شدند و از میان آنان 76 هزار نفر بهبود کامل یافتند. یعنی در این کشور اروپایی نرخ بهبود بیماران کرونا تقریبا 35 در صد است. فرانسه کشور دیگر اروپایی است که با این بیماری کشنده در حال نرم کردن دست و پنجه است و در این کشور 29 در صد بیماران مبتلا به کرونا بهبود یافتند. در این کشور تا پنج شنبه جان 24 هزار انسان از دست رفته است.
این مقاله میافزاید: البته قبل از شیوع گسترده ویروس کرونا در اروپا، کشوری که بزرگترین قربانی این بیماری پس از چین شد، ایران بود. می شود گفت ویروس کرونا ایران را غافلگیر کرد و مسئولین این کشور هیچ فرصتی برای آماده کردن خود پیدا نکردند. لذا در اوائل تا مقامات ایران به خود بیایند، این ویروس جان هزاران نفر را گرفت. اما به زودی این کشور منطقه خاورمیانه توانست به خود سر و سامان دهد. ایران با وجود مشکلات مالی ناشی از تحریمهای اقتصادی آمریکا توانست با مهارت خاص بر اوضاع مسلط شود و تاسیس مراکز درمانی زیاد صحرایی در این کشور به وضوح این امر را ثابت میکند.
در ادامه این مقاله آمده است: این مراکز درمانی بسیار مجهز و مرتب هستند. زمانی که انگلیس پس از ماهها هنوز در کار تهیه لباس مخصوص برای کادر پزشکی خود در تکاپو بود، ایران اصلا با اینگونه کمبود روبرو نشد. ایران در کنترل کردن مرگ و میر نیز نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکا بسیار موفقتر عمل کرده است. این در حالی است که ایران به خاطر مانع تراشی آمریکا نتوانست برای مقابله با ویروس کرونا از صندوق بین المللی پول وام دریافت نماید. با آنکه در ایران تعداد مبتلایان به سرعت افزایش می یافت اما نسبت به آن تعداد جان باختگان بسیار کمتر بوده است. در خانههای سالمندان کشورهای اروپایی و آمریکا تعداد کثیری از افراد سالخورده درمانده و کشته شدند. اما این صحنه اصلا در ایران دیده نشد. تعداد درمان نیافتگان نیز در ایران نسبت آن کشورها کمتر بوده است.
نویسنده در این مقاله میافزاید: نسبت به تعداد جمعیت نیز وضعیت ایران بهتر از کشورهای غربی بوده است. در اسپانیا نسبت به هر هزار بیمار 482 نفر جان باختند، در آمریکا 158 نفر و در آلمان 69 نفر جان خود را از دست دادند. در حالی که در ایران از هر هزار بیمار فقط 66 نفر جان باختند. یعنی ایران نسبت به آلمان نیز که کمترین مرگ و میر در بین کشورهای اروپایی را ثبت کرد، موفقتر بود. از این می شود نتیجه گیری کرد که با وجود مشکلات اقتصادی ناشی از تحریمهای آمریکا، ایران از لحاظ کیفیت سیستم خدمات درمانی نسبت به کشورهای اروپایی دست برتری را دارا است. جالب این است که اینگونه موفقیت و خودکفایی ایران نیز با مقابله کردن تحریمهای آمریکا حاصل شده است. اما آمریکا در این وضعیت بحرانی نیز نسبت به ایران سیاست دوگانه اعمال کرد. دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا بارها اعلام کمک به ایران کرده است. در حالی که او درست برعکس گفته های خود عمل کرد. ایران بارها اعلام کرده است که این کشور نیازی به کمک آمریکا ندارد بلکه می خواهد تحریمهای غیر قانونی و ظالمانه و یکطرفه آمریکا برداشته شود. ترامپ به این خواسته ایران جواب رد داده و حتی در این بحبوحه ویروس کرونا بر تحریمهای ایران افزوده است. در این میان سعید نمکی، وزیر بهداشت و درمان ایران اعلام کرده است: «دولت آمریکا در مبارزه با ویروس کرونا ناتوانی های زیادی از خود نشان داده است. لذا ایران حاضر است از این وضعیت درماندگی، دولت آمریکا را نجات دهد و به مردم آمریکا کمک کند.
در ادامه این مقاله میخوانیم: کشورهای زیادی از جمله روسیه، ایتالیا و اسپانیا برای تهیه این دستگاه به ایران مراجعه کرده اند. متخصصان ایرانی کیتهای شناسایی ویروس کرونا در بدن انسان را تولید کردند و در حال حاضر ظرفیت ایران در تولید این کیت هفتهای 100 هزار عدد است. ایران در مبارزه با کرونا به قدری موفق شده است که متخصصان این کشور کیت تست سریع آنتی بادی نیز تولید کرده اند. از طریق این کیتها می توان هم سریع و هم تعداد بیشتری از مردم را آزمایش کرد.
نظر شما