به گزارش خبرنگار شبستان، سید صولت مرتضوی، رییس ستاد انتخابات کل کشور در حاشیه جلسه علنی امروز سه شنبه 29 آذر مجلس با حضور در جمع خبرنگاران در رابطه با جلسه غیرعلنی مجلس گفت: به استناد تکلیفی که مجلس بر عهده وزارت کشور گذاشته است و وزارت کشور مکلف است انتخابات را به روز رسانی کند و از امکانات نو به ویژه در برگزاری انتخابات به صورت رایانه ای استفاده کند.
وی با اشاره به طراحی سامانه رای گیری الکترونیکی اظهار کرد: این سامانه تولید شده است تا ما بتوانیم بخشی از انتخابات را به صورت صددرصد رایانه ای در سراسر کشور برگزار کنیم.
مرتضوی درباره جلسه غیرعلنی امروز مجلس با حضور وی بیان کرد: در این جلسه نمایندگان توضیحاتی را درباره برگزاری رایانه انتخابات از بنده خواستند که بنده نیز توضیحات لازم را به آنها ارایه دادم و قرار شد کمیته ای مشخص کنند که اگر احیاناً سوال ابهام و شبهه ای وجود دارد آن را برطرف کنیم و متعاقب آن با استفاده از این سامانه از همه نمایندگان اخذ رای شود و بررسی شود که اگر شبهه ای در این رابطه وجود دارد مرتفع شود.
معاون سیاسی وزیر کشور در پاسخ به سوالی که به نظر شورای نگهبان در رابطه با برگزاری انتخابات به صورت رایانه ای اشاره داشت گفت: شورای نگهبان موافقتش را اعلام کرده است و ما پیش از این نیز توضیحات کافی را در این زمینه به شورای نگهبان ارایه کرده ایم و آنها متعاقب شده اند که باید این کار از جایی شروع شود که انشاءالله مقدمات برگزاری انتخابات رایانه ای از همین انتخابات یعنی انتخابات مجلس نهم فراهم می شود.
مرتضوی با بیان اینکه تا سقف 10 درصد از حوزه انتخابیه انتخاباتشان به صورت رایانه ای برگزار می شود اظهار کرد: استانها و مراکز حوزه های انتخابی که قرار است انتخابات رایانه ای در آنها برگزار شود هنوز مشخص نیستند.
رییس ستاد انتخابات کل کشور در پاسخ به این سوال که تعدادی از نمایندگان اظهار کرده اند که از توضیحات شما در جلسه غیرعلنی قانع نشده اند گفت: من چنین برداشتی را از این موضوع ندارم.
وی در عین حال در پاسخ به اینکه چرا جلسه مجلس برای ارایه توضیحات درباره انتخابات رایانه ای غیرعلنی برگزار شد خاطرنشان کرد: من مسئول جلسه نیستم اما این آمادگی را داریم که در هر جلسه علنی و حتی با حضور در تلویزیون به مردم در این باره توضیح دهیم.
وی در پاسخ به این سوال که یکی از نگرانی های نمایندگان این بوده است که شما رییس سازمان زندانها بوده اید گفت: نمایندگان در این زمینه نگرانی نداشته اند بلکه سوالاتی داشته اند که من به آنها پاسخ داده ام و اما در مورد اینکه من رییس سازمان زندان ها بوده ام اینگونه نیست این اتهام نیست زیرا من متولی کودکان بی سرپرست و موسس انجمن های حمایت از کانون های اصلاح و تربیت بوده ام و چندین دوره نیز بخشدار، فرماندار و استاندار و در زمانی هم نیز معلم بوده ام.
مرتضوی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه قرار بود امروز در مجلس از سامانه رای گیری الکترونیکی رونمایی شود چرا این کار نشد گفت: این سامانه موجود است و ما متعاقب تشکیل کمیته مجلس در این رابطه آن را برای اخذ رای نمایندگان آماده می کنیم.
معاون سیاسی وزیر کشور در پاسخ به سوالی که به ضریب خطای این سامانه اشاره داشت گفت: این سامانه اصلاً ضریب خطا ندارد و پیش از این نیز تست شده است.
وی همچنین در رابطه با توسعه سامانه رای گیری الکترونیکی یادآور شد: در گام نخست ده درصد انتخابات به شکل رایانه ای برگزار می شود و در انتخاباتهای بعدی این درصد به مرور زمان افزایش می یابد.
رییس ستاد انتخابات کل کشور در رابطه با تمهیدات لازم برای مقابله با هکرها یادآور شد: هر کسی که کار نرم افزاری انجام می دهد برای هکرها نیز برنامه دارد.
وی در پاسخ به سوالی که به احتمال برگزاری رایانه ای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم اشاره داشت نیز گفت: انتخابات علاوه بر قانون مجری و ناظر دارد و در این زمینه نیاز به هماهنگی و چنانچه بسترها را فراهم کنیم حتماً به این سمت می رویم که انتخابات ریاست جمهوری هم به شکل رایانه ای برگزار شود.
اما در حال حاضر آنچه برای ما به عنوان دستگاه اجرایی قطعی است این است که رای گیری الکترونیکی در انتخابات مجلس نهم تا ده درصد انجام می شود.
وی ادامه داد: امکان استفاده از سامانه رای گیری برای همه وجود دارد اما به کسانی که قادر نیستند سه یا 4 شماره را وارد کنند توصیه می کنیم افراد امینی را همراه خود داشته باشند.
مرتضوی با بیان اینکه سامانه رای گیری الکترونیکی در نمایندگان الکامپ هم وجود داشته است یادآور شد: این سامانه پس از این در تلویزیون در معرض دید مردم قرار می گیرد.
وی در پایان در رابطه با سوالی که به عدم تصویب فوریت لایحه افزایش تعداد نمایندگان و حوزه های انتخابیه اشاره داشت گفت: ما قطعاً به لایحه ای که فرستادیم اصرار داریم اما ما حقی هم داریم و مجلس نیز در این زمینه حق دارد ما به استناد وظایف قانونی مان لایحه می دهیم و مجلس نیز حسب تشخیص و صلاحیتش به آن رسیدگی می کند.
وی از نمایندگان خواست به این لایحه رای دهند و در عین حال تاکید کرد: اگر هم کسی به این لایحه رای ندهد خاطر ما مکدر نمی شود.
پایان پیام/
نظر شما