رزمایش مواسات، رأفت و محبت جامعه اسلامی را به منصه ظهور رساند

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه جوادالائمه(ع) خراسان شمالی گفت: رزمایش مواسات، خیلی ارزشمند است، چرا که این کمک های مردمی را هیچ کجای دنیا نداریم و این فضاست که تفاوت بین نظام مردم‌سالاری دینی با نظام تمدن غربی را نشان می دهد.

خبرگزاری شبستان- آرزو یوسفی؛ رزمایش مواسات، همدلی و کمک مومنانه در راستای فرمایش مقام معظم رهبری، با توجه به لزوم استمرار همدلی و مشارکت همه جانبه مردم و دستگاه‌های اجرایی برای کاهش بخشی از اثرهای مخرب شیوع ویروس کرونا و افزایش تاب‌آوری جامعه با امدادرسانی معیشتی و کمک به نیازمندان در شهرستان ها آغاز شد.

 

این رزمایش که در راستای جلب مشارکت همگانی، ایجاد انسجام و سازمان‌دهی کمک‌های مردمی با در نظر گرفتن آسیب‌های اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا برگزار می‌شود، به ویژه در تامین مایحتاج ضروری افراد آسیب‌پذیر جامعه از جمله در ایام ماه مبارک رمضان اهمیت ویژه‌ای دارد. 

 

با توجه به اهمیت این موضوع به سراغ «حجت الاسلام والمسلمین حسین زحمتکش»، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه جوادالائمه(ع) خراسان شمالی رفته ایم تا در خصوص اهمیت این موضوع بیشتر جویا شویم. در ادامه این مطلب سوالات شبستان و صحبت های ایشان را می خوانیم.

 

 

* تعریف کامل و جامعی از مواسات بیان فرمایید و اینکه چه فرقی بین مواسات با همدلی و ایثار وجود دارد؟

ماه مبارک رمضان ماه انس با قرآن، ماه نزول قرآن، دعا و مناجات، استغفار، کسب فیض و معرفت و خودسازی است و در کنار همه زیبایی‌هایی که این ماه دارد، شاید به‌ جرأت بتوان گفت، یکی از آموزه‌های ارزشی ماه مبارک رمضان، مواسات و همدلی و ایثار و ازخودگذشتگی است.

مواسات یعنی اینکه انسان از ماه مبارک رمضان، درس همنوعی و همدلی را می آموزد، چرا که خاصیت روزه گرفتن این است که انسان‌ها همه در یک مسیر قرار می‌گیرند و با هم یک نوع می شوند. انسان‌های غنی در کنار انسان‌های فقیر و همه به یک سمت حرکت می‌کنند و درس‌ها و پیام‌های آن در این است که انسان با روزه گرفتن و یا نخوردن و نآشامیدن همه در کنار هم یک عبادت را دارند. در کنار همه زیبایی‌هایی که ماه مبارک رمضان دارد، یکی از زیبایی‌هایش توجه به هم نوعان است. خود ماه مبارک رمضان یکی از برکاتش این است که، ایجاد مواسات، همدلی و همنوعی می کند.

بنا براین جدای از این مسائل که امروز در جامعه بروز و ظهور پیدا کرده، در طول سالیان سال، هر جا که ماه مبارک رمضان مردم سر سفره افطار و سحری می نشستند، یکی از توجهات ویژه آن ها کمک به همنوعان، فقرا و مستمندان بود، اغنیا با روزه گرفتن خودشان به یاد مستمندان و فقرا می افتادند و با کسب فیض معرفتی که از عبادت و معنویت ماه مبارک رمضان کسب می کردند، به همنوعان خودشان کمک می کردند.

اصل کمک در دین مبین اسلام از جایگاه ویژه ای برخوردار است، خداوند باری‌تعالی در قرآن در اولین آیات سوره بقره به نشانه های انسان های متقی، اشاره می کند « الم﴿١﴾ ذَٰلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ ۛ فِيهِ ۛ هُدًى لِلْمُتَّقِينَ ﴿٢﴾ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ ﴿٣﴾ ، در حقّانیّت این کتابِ هیچ شکی نیست؛ سراسرش برای پرهیزکاران هدایت است. آنان که به غیب ایمان دارند و نماز را بر پا می دارند و از آنچه به آنان روزی داده ایم، انفاق می کنند.» در واقع انفاق کنندگان، ایمان به غیب دارند، اقامه نماز می‌کنند و از آنچه خداوند به آن ها داده، در راه خدا می‌بخشند و به دیگران انفاق می کنند.

انسان هایی که توانایی دارند از لحاظ مالی به انسان های ضعیف‌ترکمک کنند و این امر موجب مواسات و همدلی می شود و این جز آموزه‌های دینی ما است، ماه مبارک رمضان یک فرصتی را برای این دسته از انسان‌ها فراهم کرده که بیشتر به فکر فقرا، مستمندان و نیازمندان باشند و از آنچه که خداوند به آن ها رزق و روزی کرده، انفاق کنند.

انفاق گاهی از مال است که بستر و زمینه ها در این جاها فراهم می شود، گاهی انفاق، انفاق جانی است که در راه خدا در راه دفاع از دین الهی و ارزش‌های دینی و موارد دیگری از انفاق داریم. بنا براین در جامعه اسلامی نباید فاصله بین فقیر و غنی باشد.

 

*اجرای طرح مواسات از کجا و چگونه  کلید خورد؟ و چطور می توانیم منویات مقام معظم رهبری را جامه عمل بپوشانیم؟

تفاوتی که ماه مبارک رمضان امسال با سال‌های گذشته داشت این است که به ‌صورت مستیقیم با توجه به درگیری که جامعه بشریت با ویروس کرونا و بیماری کرونا ایجاد شد، جوامع اسلامی و بالاخص نظام جمهوری اسلامی ایران، ما هم درگیر شدیم و از همان ابتدا احساس می‌شد که ما اگر بخواهیم از این امتحان الهی یا بلایی که بر مردم نازل شده، جان سالم به‌در ببریم یا عزت‌مندانه با او مبارزه کنیم و کنارش بگذاریم، قطعاً باید در این مسیر کمک به دیگران و همنوعان خود را در دستور کار قرار دهیم، بر این اساس مقام معظم رهبری قبل از ماه مبارک رمضان در سخنرانی‌ که داشتند یکی از فرامینی که صادر کردند این بود که رزمایش بزرگ همدلی، مواسات و کمک مومنانه در جامعه اسلامی شکل بگیرد.

با توجه به صحنه‌های بسیار زیبا و خوبی که تا قبل از این فرمان هم در بحث مبارزه با ویروس در جامعه شکل گرفت، این فرمان سبب شد که در بعضی از سازمان‌ها و ادارات یک انسجام خاصی به وجود آید و برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشند که بتوانند این فرصت را، هم برای خودشان و هم برای کسانی که واقعاً می‌توانند در این عرصه کمک کنند، را فراهم کنند،  ب راساس این فرمان مقام معظم رهبری، لبیک گویی در بین سازمان‌ها، ادارات، مسئولان و آحاد مردم شکل گرفت و امروز می بینیم که یک عزم ملی در این عرصه در کشور شکل گرفت و لبیک گویی به این ندا را جزء واجبات، وظائف و تکالیف خود می دانند.

و خوشبختانه این رزمایش بزرگ در سراسر کشور شکل گرفت و سازماندهی خودش را پیدا کرد، اگرچه قرار نیست که این رزمایش به‌ صورت اداره و سازمانی دنبال شود، بلکه جرقه‌ای ایجاد شد و همه انسان‌هایی که توانمندی دارند و می‌توانند به نیازمندان کمک کنند و رأفت و محبت را در جامعه اسلامی به نمایش بگذارند و در ماه مبارک رمضان، سفره‌ای نداشته باشیم که حداقل تفاوتی با سفره‌های دیگر داشته باشد، همه یکدل و یکسان باشیم.

الحمدلله این مواسات و همدلی و کمک مؤمنانه شکل گرفت و جلوه‌های بسیار زیبایی قبل و بعد از شروع ماه مبارک رمضان به نمایش گذاشته شد و شاهد بودیم که به همت و همراهی آحاد مردم و بالاخص نهادهای انقلابی پای کار آمدند و برنامه‌ریزی دقیقی صورت گرفت و یک کار بسیار ارزشمندی قبل از ماه مبارک رمضان به نمایش گذاشته شد که هزارها خانواده از این تنعمی که درحقیقت بنیان و پایه گذار آن مقام معظم رهبری بودند، بهره‌مند شدند.

 

* چه دستگاه هایی در اجرای این طرح همکاری دارند؟

ائمه جمعه، جماعات و روحانیت الحمدالله خوب در این عرصه درخشید و بسترهای خوبی را در این عرصه پهن کردند و نهاد های دولتی در این عرصه کمک کردند و اما نهاده هایی که نقش بسیار خوبی را ایفا کردند و نقش مستقیمی با این جریان داشتند، از جمله بنیاد مستضعفان، کمیته امداد، سازمان بهزیستی و در کنار آن ها مجموعه سپاه و بسیج بود.

بسیج و سپاه همان طوری که در طول سال‌های انقلاب در تمام وظائف و مأموریت‌ها و مسئولیت‌هایی که در حوزه‌های مختلف به دوشش گذاشته شده بود، به نحو احسن ادای تکلیف کرد، در این شرایط نیز به خوبی ورود پیدا کرد و شاهد هستیم که اولین بسته‌های معیشتی را مجموعه سپاه در بین نیازمندان توزیع کرد.

تا کنون در مجموعه استان خراسان شمالی، 6 هزار و چهارصد و پنجاه بسته معیشتی به صورت مستقیم از سوی این نهاد در بین نیازمندان تقسیم شد و این در کنار آن کمک‌هایی است که تشکل های مردمی در همه مناطق، شهرها و حتی خیلی از روستا ها، حسینیه ها، مسجدها و خیلی از جاهایی که واقعاً بستر حضور مردم فراهم است، از هیچ کمکی دریغ نمی‌کنند، چه در کمک‌های بهداشتی، غذایی و بسته‌های معیشتی، امروز جلوه‌های بسیار زیبایی را می‌بینیم.

مجموعه سپاه و بسیج این راه را قطع نخواهد کرد و تا پایان ادامه خواهد داشت که امیدواریم سهمی که برای مجموعه استان در نظر گرفته‌شده که بیش از بیست و دو هزار بسته معیشتی به ارزش هر بسته سیصد هزار تومان است، ان‌شاءالله در مرحله بعدی بین نیازمندان توزیع شود.

همچنین بعضی از نهادها از جمله نهاد مقدس آستان قدس هم کارهای خیلی خوبی را انجام داده است که از سوی این نهاد 5 هزار بسته با مشارکت پایگاه مقاومت بسیج آماده کردند که توزیع خواهد شد.

 

*افرادی که شامل دریافت کمک های مومنانه می شوند، چگونه شناسایی می شوند؟

در بحث شناسایی کسانی که نیازمند دریافت این بسته معیشتی هستند، مجموعه سپاه و بسیج ورود جدی پیدا کرد. در مرحله اول نیازمندان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، مورد هدف بسته های حمایتی هستند و در مراحل بعدی کسانی که واقعاً تحت تاثیر این بیماری و ویروس قرار گرفتند، خیلی از کسبه و افراد در حوزه اقتصادی واقعاً دچار خسارت و کسب و کارشان تعطیل شد و یا بعضی از کار برکنار شده‌اند، شناسایی این افراد از طریق مجموعه پایگاه‌های مقاومت بسیج، شوراها، دهیارها انجام شد.

 

* کمک های مردمی را چگونه در این زمینه ارزیابی می کنید؟

یک عزم بسیار جدی در مجموعه استان ما شکل گرفت و همه اقشار از کسبه بازار، روحانیت، مسئولان، تشکلات مردمی، هیئات و ... پای کار آمدند و این جلوه زیبا را به نمایش گذاشتند و انسان احساس افتخار می کند به این بسترها و ارزش‌هایی که وجود دارد.

این فضا خیلی ارزشمند است و این کمک های مردمی را هیچ کجای دنیا نداریم و این فضا است که تفاوت بین نظام مردم‌سالاری دینی را با نظام تمدن غربی را ایجاد می کند و مشاهده می‌کنید که چه همدلی و همنوعی و مواسات در جامعه شکل گرفه است و همه این ها به برکت حضور معنوی مردم در ماه مبارک رمضان و سایه ارزشمند و پربرکت ولایت‌فقیه در نظام جمهوری اسلامی ایران است.

 

* با توجه به اینکه افراد متضرر از شرایط فعلی، تا چندین ماه درگیر اوضاع اقتصادی به وجود آمده هستند، آیا این طرح بعد از ماه رمضان نیز ادامه خواهد یافت؟

قبل از آمدن این ویروس هم باتوجه به تحریم‌ها و تورم‌هایی که به وجود آمده بود، مردم در فشار معیشتی و اقتصادی بودند، اما با آمدن این ویروس، فشارها مضاعف شد و امیدواریم که به برکت ماه مبارک رمضان هرچه زودتر این ویروس منحوس از بین برود و مردم بتوانند زندگی عادی خودشان را دنبال کنند.

در این راستا همت دولتمردان و مسئولان ما را هم می‌طلبد، همان‌طوری‌که تا به حال واقعاً مردم را رها نکردند و همانطوری هم که مردم تا به حال آن ها را در تمامی عرصه ها همراهی و کمک کردند، امروز هم بنا به فرمایش مقام معظم رهبری مسئولین باید در کنار مردم و همراه مردم باشند و همگام با مردم حرکت بکنند و وضعیت معیشتی مردم را رصد کرده و تا جایی که امکان دارد به مردم کمک شود و تا از زیر تنگناهای اقتصادی بیرون شوند.

 

 

کد خبر 925911

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha