«هادی قهرمانیان» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهارداشت: برداشت گل محمدی در شهرستان از نيمه ارديبهشت ماه آغاز شده است.
مدیر جهاد کشاورزی مانه و سملقان بیان کرد: ميزان برداشت گلبرگ تازه به طور متوسط حدود ٢ تُن در هكتار است چرا كه هنوز سال هاى اول باردهى اين مزارع مى باشد.
وی سطح زيركشت اين محصول را ٥٧ هكتار عنوان کرد و افزود: قسمت اعظم آن هنوز به باردهى اقتصادى نرسيده و در سال هاى آينده و با بارور شدن مزارع جوان، شرايط اقتصادى كشاورزان شهرستان بهبود مى يابد.
قهرمانیان، قيمت هر تُن گلبرگ تازه برداشت شده را بين ٨٠ تا ١٢٠ ميليون ريال عنوان کرد.
وی تصریح کرد: از مزاياى گلستان گل محمدى مى توان به كم آب طلب بودن، سازگارى با انواع خاك ها كه از نظر مواد غذايى فقير هستند، هزينه نگهدارى پايين و محصول اقتصادى قابل عرضه به نزديك ترين بازارهاى موجود در داخل و خارج از استان اشاره كرد.
وی بیان کرد: با افزايش سطح زيركشت اين محصول امكان ايجاد تاسيسات و زيرساخت هاى فرآورى محصول نظير گلاب گيرى و حتى استحصال اسانس گل محمدى كه محصولى لوكس، گران قيمت و صادراتى است و در كشورهاى پيشرفته موارد استفاده بسيار زيادى دارد، برنامه ريزى کرد.
مدیر جهاد کشاورزی مانه و سملقان گفت: غنچه هاى گل محمدى كه قبل از شكوفا شدن برداشت و به صورت دم كرده استفاده مى شود، داراى خواص دارویی بى نظيرى است و در بازار تا كيلويى ١٥٠ هزارتومان به عنوان آرامش بخش، تنظيم كننده ضربان قلب، رفع كننده يبوست و بالابردن سطح ايمنى بدن مورد استفاده قرار مى گيرد.
شهرستان 110 هزار نفری مانه و سملقان به عنوان قطب کشاورزی استان خراسان شمالی محسوب می شود.
نظر شما