کاهش نسبی قیمت طلا و دلار/فهرست مشاغل آسیب دیده از ویروس کرونا به روز شد

رونق بازار بورس، پیشرفت کشور را در پی دارد، فهرست مشاغل آسیب دیده از ویروس کرونا به روز شد، کمک یک میلیارد یورویی به وزارت بهداشت به خزانه واریز شد، کاهش نسبی قیمت طلا و دلار برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه شبستان به شرح زیر است:

رونق بازار بورس، پیشرفت کشور را در پی دارد

«علی آقامحمدی» شب گذشته (سه شنبه 16 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به ارائه توضیحاتی درباره بورس و سودی که از این بازار می توان کسب کرد، پرداخت و با اشاره به اینکه سود بلندمدت بورس از همه بازار‌ها بیشتر و میانگین چند سال اخیر آن ۳۲ درصد بوده است، گفت: در آینده، بازار سرمایه بازدهی بهتری دارد.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام رونق بازار بورس، پیشرفت کشور را در پی دارد، افزود: زمانی که بورس رونق می‌گیرد افزون بر بازار ثانویه، وضع تولید نیز با تأمین منابع بهبود می‌یابد.

 

وی در ادامه به ارائه توضیحاتی درباره عرضه سهام عدالت در بورس پرداخت و با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه شورای عالی بورس، ۳۳۰ تعاونی سهام عدالت می‌توانند از کارگزاران بورس، نمایندگی بگیرند، آنها می توانند به سهامداران در محلشان آموزش دهند. برای آموزش دیگر شرکت‌های استانی سهام عدالت و سهامداران آن در آینده نزدیک یکی از شرکت‌های استانی را که کار‌های آن در حال انجام است وارد بورس می‌شود.

 

آقامحمدی از صدور ۶۸۰ هزار کد بورسی در سال گذشته خبر داد و با اشاره به اینکه قرار است از 20 اردیبهشت به مدت یک ماه، میلیون‌ها کد بورسی صادر شود، گفت: زیرساخت‌های آن برای دریافت غیر حضوری کد بورسی به وسیله سهامداران انجام شده است این در حالی است که 16 اردیبهشت هم حدود ۱۵۰ هزار کد بورسی صادر شد که از 20 اردیبهشت این روند سرعت می‌گیرد.

 

کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی هزینه‌های مالی با استفاده از سککوک

«فرشاد کهیاری» درباره فعالیت سامانه سککوک، گفت: این سامانه روش‌های جدید تأمین مالی را از طریق برات الکترونیکی برای واحدهای صنعتی و تولیدی انجام می‌دهد، زیرا معتقدیم که نوسازی و بازسازی فقط نباید در حوزه سخت‌افزاری انجام شود.

مدیر تأمین منابع مالی و سرمایه‌گذاری سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی با بیان اینکه باید در هر شرایط اقتصادی واحدهای صنعتی و تولیدی باید با یکدیگر ارتباط مستمر داشته باشند و برای بهره‌وری بالا با تعامل و هم‌افزایی به فضای کسب و کار یکدیگر کمک کنند، گفت:  به خصوص در شرایط فعلی که در جنگ اقتصادی و تحریم‌ها هستیم باید در حوزه‌های مختلف در این زمینه نقش اساسی ایفا کنند تا دستاوردهای مثبتی برای همه به ارمغان بیاورد.

کهیاری افزود: طرح‌های نوین و روش‌های جدید به صورت مستمر در سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران رصد می‌شود و هر طرحی که به فضای کسب و کار بتواند کمک کند قطعاً عملیاتی و اجرا خواهد شد.

وی تصریح کرد: واحدهای صنعتی و تولیدی که در روش‌های تأمین مالی مشکلاتی دارند و شرایط استفاده از سامانه را دارند حتما از این سامانه استفاده کنند و از مزایای مطلوبی که دارد بهره ببرند قطعاً ۳۰ تا ۴۰ درصد هزینه‌های مالی آن‌ها کاهش می‌یابد.

 

کمک یک میلیارد یورویی به وزارت بهداشت به خزانه واریز شد

«محمدباقر نوبخت» در توئیتی در پاسخ به گلایه وزیر بهداشت مبنی بر مضیقه مالی کادر درمان در بحث مقابله با کرونا  گفت: نخستین بخش از معادل ریالی یک میلیارد یورو امروز توسط بانک مرکزی به حساب خزانه واریز شد.

 

رییس سازمان برنامه و بودجه افزود: از وزیر محترم بهداشت دعوت کرده ام فردا برای تعیین اولویت های تخصیص آن در جلسه سازمان برنامه و بودجه شرکت کنند.

نخستین بخش از معادل ریالی یک میلیارد یورو به حساب خزانه واریز شد

هر گرم طلای ۱۸ عیار ۶۴۵ هزار و ۳۰۰ تومان/دلار ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان

امروز (چهارشنبه 17 اردیبهشت) هر گرم طلای 18 عیار 645 هزار و 300 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1701 دلار، هر گرم طلای 24 عیار 860 هزار و 400 تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 6 میلیون و 400 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 6 میلیون و 528 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 3 میلیون و 300 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 880 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 980 هزار تومان و سکه گرمی 980 هزار تومان ارزشگذاری و معامله می شود.

 

امروز (چهارشنبه 17 اردیبهشت) در بازار آزاد ارز دلار 15 هزار و 600 تومان، یورو 17 هزار و 103 تومان، پوند 20 هزار و 137 تومان، درهم امارات 4432 تومان، یوان چین 2301 تومان و لیر ترکیه 2289 تومان معامله می شود.

 

این در حالی است که روز گذشته (سه شنبه 16 اردیبهشت) هر گرم طلای 18 عیار 646 هزار تومان، هر انس طلا در بازار های جهانی 1698 دلار و هر گرم طلای 24 عیار 861 هزار و 300 تومان ارزشگذاری شده بود. همچنین سکه بهار آزادی طرح جدید 6 میلیون و 400 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 6 میلیون و 522 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 3 میلیون و 300 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 880 هزار تومان و سکه یک گرمی 980 هزار تومان بود.

 

روز گذشته (سه شنبه 16 اردیبهشت) در بازار آزاد ارز دلار 15 هزار و 607 تومان، یورو 17 هزار و 100 تومان، پوند 20 هزار تومان، درهم امارات 4433 تومان، یوان چین 2301 تومان و لیر ترکیه 2301 تومان بود.

 

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز (چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت) اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۴ ارز از جمله یورو و پوند کاهش، نرخ ۱۵ واحد پولی دیگر افزایش و نرخ دلار و ۷ ارز دیگر نیز ثابت ماند.

 

فهرست مشاغل آسیب دیده از ویروس کرونا به روز شد

پیرو بخشنامه شماره ۹۸.۴۴۱۸۷۵ مورخ ۲۱ اسفند ماه ۱۳۹۸، موضوع ابلاغ مصوبه جلسه مورخ ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ «کارگروه بررسی و مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا»‏‏ در خصوص عناوین بخش‌ها و رسته‌های کسب وکارهایی که به طور مستقیم از بیماری کرونا دچار بیشترین آسیب شده‌اند، بدین وسیله به استناد تصویب‌نامه هیأت وزیران و همچنین ابلاغیه معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری، فهرست جدید رسته‌های آسیب‌دیده به همراه دستگاه‌های اجرایی تشخیص‌دهنده مصادیق رسته‌ها به شرح  زیر اعلام می شود:


۱.مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستوران‌ها، بوفه‌ها، طباخی، تالارهای پذیرایی، قهوه‌خانه‌ها، اغذیه فروشی‌ها (وزارت صنعت، معدن و تجارت)؛

۲.مراکز مربوط به گردشگری شامل هتل‌ها، هتل‌آپارتمان‌ها، مجتمع‌های جهانگردی و گردشگری، مهمان‌پذیرها، مهمانسراها، مسافرخانه‌ها، زائرسراها، مراکز بوم‌گردی، مراکز اقامتی، پذیرایی، تفریحی، خدماتی بین‌راهی و موزه‌ها (وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)؛

۳.حمل و نقل عمومی مسافر برون شهری اعم از هوایی، جاده‌ای، ریلی و دریایی (وزارت راه و شهرسازی)؛

۴.حمل و نقل عمومی مسافر درون شهری (وزارت کشور)؛

۵.دفاتر خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی (وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سازمان حج و زیارت حسب مورد)؛

۶.تولید و توزیع پوشاک (وزارت صنعت، معدن و تجارت)؛ 

۷.تولید و توزیع کیف و کفش (وزارت صنعت، معدن و تجارت)؛

۸.مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه (وزارت صنعت، معدن و تجارت)؛

۹.مراکز، باشگاه‌ها و مجتمع‌های ورزشی و تفریحی (وزارت ورزش و جوانان)؛

۱۰.مراکز و مجتمع‌های فرهنگی، آموزشی، هنری و رسانه‌ای (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حسب مورد)؛

۱۱.مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی (وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)؛

۱۲.مؤسسات خصوصی دارای پروانه بهره‌برداری از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در حوزه‌های درمانی و تشخیصی اعم از آزمایشگاهی و پاراکلینیکی فعال هستند؛

۱۳.آموزشگاه‌های رانندگی، آرایشگاه‌ها، سالن‌های زیبایی و گرمابه (وزارت صنعت، معدن و تجارت).

همچنین به استناد نامه شماره ۱۱۰۱۱۱ مورخ ۱۳۹۹.۰۲.۱۰ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مصادیق تشخیصی آن وزارتخانه در خصوص بند (۱۰) مشتمل بر کتابفروشان، ناشران، موزعان (کتاب، کتاب‌های هنری، پوستر) و کارت‌پستال فروشان است. 

گفتنی است، با توجه به مراتب مورد اشاره و ضمن اعلام این‌که فهرست رسته‌های اعلام شده در این بخشنامه جایگزین بخشنامه قبلی در این ارتباط است، مراتب به قید تسریع و با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۱۴۹۱۵۳‏‏‏‏‏‏.۹۶ مورخ ۱۶‏‏‏‏‏‏.۵‏‏‏‏‏‏.۱۳۹۶ به تمام واحدهای آن بانک ها و مؤسسه اعتباری غیربانکی ابلاغ و بر حسن اجرای آن نظارت دقیق به عمل آید.‏

 

نحوه پرداخت مالیات علی الحساب پزشکان مشخص شد

«امیدعلی پارسا»، رئیس کل سازمان امور مالیاتی براساس قانون بودجه سال ۹۹ شیوه‌نامه پرداخت مالیات علی الحساب پزشکان توسط مراکز درمانی را به ادارات مالیاتی ابلاغ کرد.

در متن بخشنامه پارسا آمده است:

«پیرو بخشنامه شماره ۲۰۰/۹۹/۷ مورخ ۱۳۹۹.۰۱.۱۹ در خصوص ابلاغ احکام مالیاتی قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور، به منظور ایجاد وحدت رویه در اجرای مقررات بند (ح) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور مبنی بر اینکه کلیه مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، وابسته به نهاد‌های عمومی، نیرو‌های مسلح، خیریه‌ها و شرکت‌های دولتی مکلفند ده درصد (۱۰%) از حق الزحمه یا حق العمل پزشکی پزشکان که به موجب دریافت وجه صورتحساب‌های ارسالی به بیمه‌ها و یا نقدی از طرف بیمار پرداخت می‌شود به عنوان علی الحساب مالیات کسر کنند و به نام پزشک مربوط تا پایان ماه بعد از وصول مبلغ مورتحساب به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند.

مالیات علی الحساب این بند شامل کلیه پرداخت‌هایی که به عنوان درآمد حقوق و کارانه مطابق جزء (۲) بند (الف) تبصره (۱۲) این قانون پرداخت و مالیات آن کسر می‌شود، نخواهد بود.

حکم ماده (۱۹۹) قانون مالیات‌های مستقیم در اجرای این بند جاری است. موارد ذیل را مقرر می‌دارد:

۱- کلیه مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، وابسته به نهاد‌های عمومی، نیرو‌های مسلح، خیریه‌ها و شرکت‌های دولتی مکلف به اجرای مقررات بند (ح) تبصره (۶) قانون فوق الذکر هستند.

۲- مقررات بند مذکور صرفأ ناظر بر حق الزحمه یا حق العمل پزشکی پزشکان می‌باشد که به موجب صورتحساب‌های ارسالی به بیمه‌ها دریافت و با مبالغی است که نقد از بیمار دریافت می‌شود و شاغلان سایر حرف پزشکی از جمله دکتر‌های داروساز و دکتر‌های علوم آزمایشگاهی، مشمول حکم این بند نخواهند بود.

۳- پزشکانی که دارای رابطه استخدامی با مراکز درمانی هستند، مشمول حکم بند (ج) تبصره (۶) قانون فوق الاشاره نبوده و کلیه دریافت‌های پزشک، مشمول مقررات فصل مالیات بر درآمد حقوق است.

 

دلایل اصلاح دو روز گذشته قیمت‌ها در بازار سهام

«علی زارعی» با اشاره به رشدهای پیاپی و مداوم شاخص بورس و قیمت سهام شرکت‌ها از ابتدای امسال تا کنون گفت: رشد چند صد هزار واحدی و بدون وقفه شاخص بورس در این مدت بدون اصلاح و استراحت صورت گرفته است، بنابراین این امر طبیعی است که در یک مقطع زمانی این روند آهسته و متوقف شود.

 

کارشناس بازار سرمایه افزود: از سوی دیگر شاخص بورس به مرز روانی یک میلیون واحد نزدیک شده و این موضوع نیز امری طبیعی است که شاهد مقاومتی در این ارتفاع از سوی شاخص بورس باشیم.

 

وی ادامه داد: از سوی دیگر از ابتدای امسال تاکنون برخی از سهامداران و سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه سودهای خوبی را کسب کرده‌اند که با توجه به عوامل یاد شده، در یکی دو روز گذشته تصمیم به فروش سهام خود و ذخیره کردن سود کسب شده کردند.

 

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که آیا روند اصلاحی کلیت بازار سهام طولانی و عمیق خواهد بود یا خیر؟ اذعان داشت: با توجه به نقدینگی خوبی که در این بازار حضور دارد و همچنین رکود حاکم بر سایر بازارها، بنظر نمی‌رسد کلیت بازار سرمایه شاهد اصلاح و سقوط عمیقی باشد.

 

وی ادامه داد: نکته مهم دیگر این که با توجه به برنامه دولت برای فروش سهام شرکت‌های دولتی به عموم مردم و نیز آزادسازی سهام عدالت، بدون شک جو منفی حاکم بر این بازار می‌تواند برنامه‌های دولت را در این زمینه تحت تاثیر قرار دهد.

 

این کارشناس بازار سرمایه اذعان داشت: این در حالی است که کماکان در صحبت‌های مقامات کشور حمایت از بازار سرمایه کماکان ادامه دارد. بنابراین سهامداران و فعالان بازار سرمایه نگرانی بابت اصلاح شاخص و قیمت سهام شرکت‌ها نداشته باشند./

 

 

کد خبر 925303

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha