به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از لارستان، «جلیل حسنی» به همراه تعدادی از مسئولین شهرستان از طرح بیابانزدایی منطقه «کهنه» بخش مرکزی لارستان بازدید کرد و در جریان جزئیات این طرح قرار گرفت.
فرماندار ویژه لارستان ضمن مثبت ارزیابی کردن اقدامات انجام شده در حوزه بیابانزدایی و جنگلکاری منابع طبیعی، این اقدامات را زیربنایی و تأثیرگذار در جلوگیری از بیابانی شدن منطقه دانست و گفت: با حفظ و توسعه منابع طبیعی بستر مناسب برای رسیدن به توسعه پایدار مورد نیاز است که از این رو ضرورت دارد حفاظت و گسترش فعالیتهای منابع طبیعی به عنوان یک اولویت مهم در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: بهترین و مهمترین راه حفاظت از اراضی ملی با توجه به وسعت عرصههای ملی در سطح شهرستان، مشارکت مردم در حفاظت و هم در احیاء و بهرهبرداری، مورد نیاز جدی است که باید به آن توجه ویژه شود.
حسنی تصریح کرد: اجرای طرحها و پروژههای منابع طبیعی در جلوگیری از بیابانزدایی و کنترل ریزگردها، تخریب زمین، فرسایش آبی و بادی و همچنین بازگشت زندگی به روستاها نقش بسیار مهمی ایفا میکند.
«منصور رضایی» نیز در این بازدید به ارائه گزارشی از اقدامات صورتگرفته پرداخت و گفت: طرح بیابانیزدایی از سال ۱۳۸۴ تا کنون در منطقه لارستان در حال اجرا است که در «کهنه» بخش مرکزی، ۲۶ هزار هکتار اراضی منابع طبیعی مورد مطالعه و بررسی دقیق کارشناسی قرار گرفته و برای هر یک از نقاط این محدوده مطالعاتی، پروژههای مختلفی تعریف شده است که شاخصترین پروژه اجرا شده، عملیات نهالکاری «کهنه» بخش مرکزی است که با مشقت و سختی فراوان به میزان یکهزار هکتار جنگلکاری انجام، که بیش از ۴۰ هزار نهال در این منطقه کاشته شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری لارستان ادامه داد: برای جلوگیری از بیانزدایی، فرسایش خاک، مدیریت هرز آبها، احیا و ایجاد پوششهای گیاهی، جلوگیری از مهاجرت روستائیان، منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان، عملیات احداث هلالی و کاشت نهال را در سطح یکهزار هکتار از اراضی بیابانی با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال در منطقه «کهنه» بخش مرکزی لارستان شروع کرده است.
وی اضافه کرد: در این طرح نهالهای مختلفی همچون «کرت»، «استبرق»، «کهور»، «کنار»، «سمر»، «درمان عقرب»، «آکاسیا»، «ویکتوریا» و «گز شاهی» غرس شده است.
نظر شما