«محمدحسین عربشاهی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند در خصوص هجوم ملخ های صحرایی به زیرکوه اظهار داشت: با توجه به مشاهده ملخ های صحرایی در نهبندان جلسه مدیریت بحران استان برگزار و طی آن تصمیم گرفته شد که شهرستان های مرزی به خصوص زیرکوه برای مقابله با این ملخ ها آماده شوند.
فرماندار زیرکوه در ادامه بیان کرد: یکی از اقدامات اولیه مدنظر در این جلسه برای مقابله با ملخ های صحرایی پرداختن به بحث اطلاع رسانی و تشکیل زنجیره آگاه کردن مردم از هجوم ملخ ها بوده است و در این راستا برای تهیه سم و رصد منطقه نیز اقدام کردیم.
وی با اشاره به اینکه از 11 اردیبهشت تاکنون سه کانون مورد هجوم ملخ های صحرایی در زیرکوه شناسایی شده است، افزود: این کانون ها را با همکاری مامورین حوزه نباتات جهاد کشاورزی بخش زیرکوه سم زدایی کردیم و از وجود این ملخ های صحرایی پاک شده اند.
عربشاهی با توجه به اینکه بخشداران و دهیاران بخش زیرکوه باید نسبت به شناسایی حوزههای در معرض خطر هجوم ملخهای صحرایی اقدام کنند، ادامه داد: خوشبختانه هنوز خسارتی به حوزه کشاورزی بخش زیرکوه توسط ملخ های صحرایی وارد نشده است و احتمال اینکه ملخ های صحرایی در مرحله تخم گذاری باشند زیاد است و این موضوع 12 روز دیگر مشخص می شود.
فرماندار زیرکوه با بیان اینکه هشدارهای لازم به کشاورزان و بومیان محلی در خصوص هجوم ملخ های صحرایی داده ایم، گفت: آمادگی هر نوع مقابله با هجوم ملخ های صحرایی را داریم و برای مقابله با هجوم ملخ های صحرایی پیشنهاد شده که کشاورزان امکان برداشت در مناطق سم زدایی شده نداشته باشند و به عشایر زیرکوه نیز اطلاع رسانی کرده ایم که در مناطق سم زدایی شده از تردد دام جلوگیری کنند.
وی گفت: با توجه به اینکه زیرکوه دارای اقلیم و گونههای متنوعی است و چون احتمال دارد در راستای این سم زدایی آسیب ببینند تصمیم گرفتیم که از سمی استفاده شود که ماندگاری چندانی نداشته باشد و تنها در جهت رفع ملخ های صحرایی استفاده شود و امیدواریم با مدیریت، اطلاع رسانی و کمک های مردم بتوانیم کانون ملخ های صحرایی را در ابتدای تشکیل از بین ببریم.
نظر شما