نظر آیت‌الله هادوی تهرانی در مورد نحوه ادای نذر در ایام کرونایی

آیت‌الله هادوی تهرانی نظر خود را در مورد این سؤال که «برخی از مردم مال خود را برای اطعام و مراسم عزا در ماه رمضان نذر کرده‌اند. امسال به دلیل شرایط کرونا و فاصلۀ اجتماعی این پول‌ها به چه نحو باید خرج شود» اعلام کرد.

خبرگزاری شبستان،گروه قرآن و معارف، به نقل از روابط عمومی دفتر آیت‌الله مهدی هادوی تهرانی، این استاد سطح عالی فقه و اصول حوزه نظر خود را در  پاسخ به سؤالی در مورد اطعام و ادای نذر در ایام کرونا اعلام کرد. متن سؤال و پاسخ این استاد سطح عالی فقه حوزه به شرح زیر است:

 

سؤال

برخی از مردم مال خود را برای اطعام(ماه رمضان) و مراسم عزا نذر کرده‌اند. امسال به دلیل شرایط کرونا و فاصلۀ اجتماعی این پول‌ها به چه نحو باید خرج شود؟.

در بین شیعیان مرسوم است که در ماه مبارک رمضان به ویژه در ایام سوگواری شهادت مولای متقیان مجالس عزاداری برگزار می‌کنند و به نذر و نیاز و اطعام اهتمام می‌ورزند و برخی از مردم مال خود را برای این کار وقف نموده‌اند. امسال به دلیل شرایط سخت و دشوار و شیوع ویروس کرونا و رعایت فاصلۀ اجتماعی برگزاری مراسم عزاداری به صورت معمول مقدور نیست. حال پول‌هایی که برای نذر و اطعام جمع می‌شود، به چه نحو باید خرج شود؟ آیا می‌توان برای کمک‌رسانی به مردم مستمند صرف کرد و برای آن‌ها بسته‌های معیشتی خرید؟

پاسخ

باسمه تعالی

۱. در صورتی که این نذر‌ها با صیغۀ شرعی نباشد، عمل به مفاد آن‌ها واجب نیست؛ البته بهتر است مطابق آن عمل شود؛ بنابراین می‌توانید با اجازه صاحبان پول‌ها، آن‌ها را برای امور خیر از جمله مورد سؤال مصرف کنید. اما اگر نذر با صیغه باشد، حتماً باید به مفاد نذر عمل شود.

 

۲. اگر نذرکننده در هنگام نذر، شرایط خاصی را ملاحظه کند که از ابتدا می‌داند امکان تحقق ندارد، نذرش منعقد نمی‌شود و مثلاً در شرایط شیوع کرونا شرط کند در همین ایام کرونا فقرا را به صورت دسته جمعی و در مجالس عزا اطعام کند. در این فرض می‌توانید با اجازه صاحبان پول‌ها، آن‌ها را برای امور خیر از جمله مورد سؤال مصرف کنید.

 

۳. اگر نذرکننده در گذشته نذری کرده و شرایطی را در نذرش ملاحظه کرده است که الآن تحقق آن شرایط فعلاً ممکن نیست، ولی در آینده مقدور خواهد شد، باید برای اجرای آن تا زمان تحقق شرایط صبر کرد؛ بنابراین اگر نذر‌های مورد سؤال از این قبیل باشد، نمی‌توانید پول‌های مزبور را به مصرفی غیر از مورد نذر برسانید.

 

۴. اگر نذرکننده در گذشته نذری کرده و شرایطی را در نذرش ملاحظه کرده است که الآن تحقق آن شرایط فعلاً ممکن نیست و نذرش مخصوص همین زمان بوده است، نذرش منعقد نمی‌شود؛ بنابراین اگر نذر‌های مورد سؤال از این قبیل باشد، می‌توانید پول‌های مزبور را با رضایت صاحبان آن‌ها به مصرفی غیر از مورد نذر برسانید.

 

کد خبر 924993

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha