به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر کاووس حسنلی در مراسم اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان هشتمین دوره جشنواره نقد کتاب، که شب گذشته در سرای اهل قلم برگزار شد با بیان اینکه کشور ما طالب نوجویی و نوخواهی است، گفت: نوخواهی و نوجویی در بین برخی از جوانان به اندازه ای است که همه سنت ها را رها کرده اند و گاه نیز در بین برخی گرایش یه سنت ها افراطی است به گونه ای که به هر چیز نویی با دیده تلخ می نگرند در حالی که باید بین این دو نگاه تعادل ایجاد کرد.
وی با اشاره به اینکه ما درحوزه نقد ادبی معاصر مصرفکننده تولیداتی هستیم که از غرب صادر میشود، هستیم، عنوان کرد: در اینجا این سؤال مطرح است چرا ما با برخورداری از پیشینه ادبی باید تنها مصرفکننده باشیم واقعیت این است نظریههای گوناگون ادبی گرچه در بستر دیگری آفریده شده است اما به این معنی نیست که مصرف کننده صرف باشی بلکه می توانیم آنها را متناسب با شرایط و فرهنگ خودمان بومی سازی کنیم.
حسنلی ادامه داد: روشهای نقد ادبی همانند ابزاری است که میتوانیم از آنها استفاده کنیم و معتقدم اشکال اساسی در بسیاری از نقدها ثابت و خدشه ناپذیر تلقی کردن نظریههاست. بسیاری از نظریهها در ذات خودشان نسبی هستند و هرمتنی را بر هر روشی نمیتوان بازخوانی کرد.
وی در پایان گفت: ما در کشورمان انجمن نقد ادبی داریم که در این چند سال مجله نقد ادبی را منتشر کرده است و روز به روز به سمت شرایط مطلوب پیش میرویم اما تا رسیدن به شرایط مطلوب جای کار بسیار است.
در ادامه این مراسم از کتاب «نقد نامه» مجموعه مقالات نخستین همایش ملی نظریه و نقد ادبی در ایران که به کوشش محمود فتوحی جمعآوری و به نگارش در آمده است، رونمایی شد.
این کتاب دارای بخشهای مختلفی اعم از «مروری بر وضعیت نقد ادبی در ایران»، «جریان ترجمه نظریه و نقد ادبی»، «شیوه روایت ریزبین»، «شکلگیری جمعیت اخوانالصف»،«مصاحبههای مطبوعاتی» و«وجوه میانرشتگی نقد ادبی» است که توسط مؤسسه خانه کتاب منتشر و در اختتامیه هشتمین جشنواره «نقد کتاب» به مدعوین ارائه شده است.
همچنین در این مراسم از اثر دیگری که در آئین اختتامیه هشتمین دوره جشنواره «نقد کتاب» مورد رونمایی قرار گرفت، میتوان به کتاب «ارمغان نقد» تألیف «احد فرامرز قراملکی» و تهیه و تنظیم «فرشته ابوالحسنی نیارکی» اشاره کرد؛ این کتاب نیز دارای چهار فصل اعم از «نقدهای دکتر قراملکی بر آثار دیگران»، «نقدهای دیگران بر آثار دکتر قراملکی»، «منطق»، «روش شناسی» و «فلسفه و دینپژوهی» است.
در ادامه مراسم آئین اختتامیه هشتمین دوره جشنواره «نقد کتاب» از استاد «علیرضا ذکاوتی قراگزلو» یکی از پیشکسوتان نقد ادبی تجلیل بهعمل آمد.
پایان پیام/
نظر شما