آفت مدیران لوکس بر جامعه

بای گفت: مدیران لوکس و به اصطلاح لاکچری که با رانت و اختلاس ویژه خواری به ثروت نجومی دست یافته اند. آفت رفاه زدگی ترویج پیدا کرده و جامعه را دچار مشکلات فراوانی می کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، کلمه «آقازاده» را در چند سال اخیر بسیار شنیده ایم. فیلم های در شبکه های اجتماعی از تالار های مجلل، سینمای اختصاصی، ویلاهای خاص، ماشین های چند میلیاردی  منتشر می شود که مربوط به آقازاده ها است. آقا زاده هایی که ساده زیستی را به ورطه فراموشی سپرده اند و تجمل گرایی و مصرف گرایی را ترویج می کنند.

 

این مسایل آسیب هایی برای جامعه نیز به همراه دارد که «جعفر بای» آسیب شناس اجتماعی  به بررسی آن پرداخته است و در زیر می خوانید:

 

از نظر جامعه شناسی از مهمترین ویژگی های انقلاب اسلامی چیست؟

یکی از ویژگی های اساسی انقلاب اسلامی، مردمی بودن آن است. مهمترین مختصات انقلاب عدم تعلق آن به طبقه خاصی است. اگر انقلاب های مهم را در تاریخ مورد مطالعه قرار دهیم کمتر انقلابی را با فراگیری همه اقشار مردم جامعه در خواهیم یافت.

 

 چون برخی از انقلاب ها تعلق به گروه یا طبقه و قشر خاصی داشته و از سوی آن ها به وقوع پیوسته و وامدار آن هاست. ولی در انقلاب اسلامی همه توده های مردم حضور داشته و نقش یکسانی در شکل گیری و پیروزی آن داشته اند، بی شک یکی از مردمی ترین انقلاب های تاریخ بشریت است.

 

تاکنون با حضور مردم توانست است از  پیج های خطرناکی عبور کند و این از افتخارات انقلاب اسلامی است که در همه موفقیت های آن مردم نقش بی بدیلی داشتند.

 

فرهنگ قالب بر انقلاب اسلامی چه فرهنگی می بینید؟

نهادهای مردمی بسیاری از فعالیت های مهم و موثر انقلاب را به عهده داشته و تاکنون در بحران های شدیدی موفقیت های شایان توجه ای را کسب کرده اند. حضور مردم در همه عرصه های انقلاب به گونه ای بود که فرهنگ حاکم بر انقلاب، فرهنگ عمومی است و بدون تردید تمامی انقلاب ها تحت تاثیر آفت های جدی هم قرار می گیرند.

 

مهمترین آفت های انقلاب ها چه می تواند باشد؟

 از مهمترین آنها که آفت همه انقلاب ها در طول تاریخ بوده، اشرافیت گری و حاکمیت قشر مرفه اجتماعی است.

 

 اگرچه همه انقلاب های مردمی عموما توسط قشر متوسط جامعه شکل می گیرد و حاکمیت قشر مرفه اجتماعی است و انقلابیون در حمایت از طبقه تهیدست جامعه با طبقه مرفه در تعارض و ستیز هستند.

 

طبقه اشراف که از بازماندگان نظام پیشین هستند یا با رانت خوری و سوء استفاده های مالی محصول نظام انقلابی بوده است به تدریج مدیریت کلیدی جامعه را عهده دار می شود که از نکات حساس است که اکثر انقلاب ها دچار انحراف و شکست شده اند.

 گروه مرفه و اشراف در تضاد با فرهنگ عمومی با سبک زندگی خاص خود مشروعیت یافته و با بهره گیری از روش های مختلف به تدریج به مدیریت کلان نظام انقلابی نفوذ کرده و آنها را از درون پوک نموده و مسیر حرکت آنها را منحرف می سازد.

 

 مدیران لوکس و به اصطلاح لاکچری که با رانت و اختلاس ویژه خواری به ثروت نجومی دست یافته اند و با ویلاهای چهارفصل و ماشین های چند میلیاردی از مردم فاصله گرفته و زندگی متفاوتی دارند.

 

 مدیران مرفه اشرافی ماهیت مردمی بودن انقلاب را صرفا حفظ کرده و با پیروی از سبک زندگی اشرافیت عروسی های خود را در هتل های چند ستاره برگزار کرده و با اخذ چندین محافظ زندگی پر هزینه ای دارند، آنان برخلاف ساده زیستی انقلابیون ریخت و پاش های فراوانی دارند، لباس های مارک دار می پوشند و از فرهنگ توده های مردم فاصله می گیرند.

 

 با املاک فراوان و کارخانه های متعدد به ثروت نجومی دست می یابند که با فرهنگ شهدا همخوانی ندارد. غلبه حضورشان موجب دگرگونی در نظام ارزش های اجتماعی شده و اهداف انقلاب را به انحراف می کشانند و شعارهای طبقه متوسط به ورطه فراموشی سپرده می شود.

 

این رفتارها چه تاثیری بر توده مردم دارد؟

 بسیاری از الگوهای رفتاری اشرافیت مشروعیت یافته و در جامعه مقبول می شود. آفت رفاه زدگی ترویج پیدا کرده و جامعه را دچار مشکلات فراوانی می کنند. انقلابیون وفادار به حاشیه رانده می شوند و آرمان های انقلاب برای دست یابی به آنها به وجود آمده از بین می رود و قطعا اگر نظام انقلابی این آفت مهم را درمان نکند، دچار مشکل خواهد شد.  

 

کد خبر 924597

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha