توجه به ابعاد شخصیتی حضرت خدیجه(س)ضرورت دارد

پیشنمازی با اشاره به اینکه جاهلیت امروز مدرن و بزک شده و به مراتب بدتر از زمان بعثت پیامبر(ص) است، گفت: جایگاه حضرت خدیجه(س)به خاطر عصمت نبود بلکه با تربیت به دست آمد و زیبنده نیست فقط یاد این بانو راگرامی داشت بلکه بایدابعاد شخصیتی ایشان معرفی شود.

خبرگزاری شبستان- مازندران؛ اشخاص بسیاری هستند که در جامعه و عرصه های مختلف، خدمات ارزشمندی را ارائه می دهند.

 

فعالیت های مفید و تاثیرگذار برخی از افراد تنها به یک مقطع و برهه زمانی، محدود نمی شود بلکه تا سالیان سال از برکات ارزشمند آنها، نسل های مختلف بهره مند می شوند.

 

لایه های پنهان و ناگفته های بسیاری از بزرگان و اندیشمندان، باقی است که با بازگویی و شناساندن آنها می توان به خروجی های تاثیرگذار و مفید، دست یافت.

 

دهم  ماه مبارک رمضان، سالروز وفات شخصی است که خداوند بر او سلام و درود فرستاد.

 

یکتاپرستی، عفت، ایثارگری، دوراندیشى، درایت، صبر و دفاع از امامت و ولایت معیار اصلی سنجش شخصیت این بزرگوار باید باشد اما متاسفانه از روی غفلت و عدم آگاهی لازم، ثروت و دارایی برای سنجش شخصیت  وی بسیار مورد توجه است و ابعاد دیگر، مورد غفلت و کم توجهی قرار گرفت.

 

وی، 25 سال از عمر خویش را برای  خدمت به رسول گرامي(ص) و دين مبين اسلام  به ویژه پرورش دختری که مادر و الگوی نمونه برای همگان است یعنی حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها)، صرف کرد.

 

آری، سخن گفتن از حضرت خدیجه(سلام الله علیها) و بیان خدمات ارزشمند و شخصیت وی که هنوز به خوبی معرفی نشده و آن بانوی بزرگوار در مظلومیت هستند یک وظیفه بزرگ برای کارشناسان دینی به شمار می آید.

 

«سیده زهرا پیشنمازی»، ظهر امروز (14 اردیبهشت) درخصوص ویژگی های حضرت خدیجه (سلام الله علیها) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت:مسئله ای که حضرت خدیجه (سلام الله علیها)را می شناسیم به عنوان اولین زنی که اسلام آورد و اطلاعاتی که داریم به اندازه عامه مردم است نظیر اینکه آن حضرت، سرمایه خود را در احیای دین و در اختیار رسول اعظم(ص)، قرار داد و اولین زن مکه و صاحب نافذ بود و فقط توجه به این موارد در شان وی نیست.

 

مدیر حوزه علمیه حضرت نرجس(سلام الله علیها) ساری اظهار کرد: سرمایه برای یک زن، نخست نشانگر استقلال شخصیت وی است و در زمان جاهلیت، زنانی صاحب نفوذ در جامعه و حتی اینکه اقتدار در مسئله اقتصادی، صاحب سرمایه های کلان بودند، وجود داشت.

 

وی با اشاره به رابطه حضرت خدیجه(سلام الله علیها) و رسول اکرم(ص)، بیان کرد: محمد امین جز مردان پاک زمان خویش، جوان، مجرد و متعهد بود که در این مسئله، ورود پیدا کرد و با یک خانم، ارتباط اقتصادی داشت.

 

پیشنمازی ابراز کرد: نیاز است که در روابط بین زن و مرد با توجه به حفظ عفاف و سلامت اجتماعی، توجه و رعایت شود و ارتباط اجتماعی بین دو جنس مخالف که اتفاق می افتد به صورت عفیفانه باشد.

 

وی گفت: پیامبران از شروع بلوغ عقلی و اجتماعی، بندگان خالص خدا بودند و شایستگانی بودند که خدا، رسالت پیامبری را بر عهده آنها گذاشت.

 

پیشنمازی با اشاره به اینکه جاهلیت امروز، بدتر و بیشتر از زمان بعثت پیامبر(ص) است، افزود: جاهلیت امروز، جاهلیت مدرن و بزک شده است و این مسئله در فضای مجازی و ارتباط دو جنس مخالف بسیار وجود دارد.

 

وی اظهار کرد: آنچه که باید باشد،مدیریت خود بر خویش است و هنگامی اتفاق می افتد که اعتقادات را برای خویش، درست تعریف کرده باشیم بنابراین باید در مرحله نخست، خود را متعهد و سالم کنیم و در اینصورت در هر مکانی که حرکت کنیم، سلامتی را با خود به همراه داریم و اگر انسان دوچهره و دارای نفاق باشد و بیرون و درون را جدا از یکدیگر ببیند حتی اینکه معرفت بسیار و مسجدی و لباس اولیا هم  داشته باشد بنابراین خود، ظرفیت ندارد.

 

پیشنمازی بیان کرد: چه مرد و چه زن باید به مدیریت اقتدار و بندگی خالص خدا بودن، رسیده باشند و توجه صرف به تولد و وفات حضرت خدیجه(سلام الله علیها)، زیبنده آن حضرت نیست بلکه باید به نوع و چگونگی شخصیت وی، توجه لازم صورت گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه حضرت خدیجه(سلام الله علیها) در کنار احمد امین، زن بسیار مقتدر بود،ابراز کرد:همچنین آن بانوی بزرگوار، صاحب مکنت و سرمایه ای که به راحتی به دست نمی آید، بود و استقلال اقتصادی داشت.

 

پیشنمازی گفت: قرآن در آیه 32 سوره نساء با این قضیه، مخالفت نکرد و حق و حقوق افراد چه زن و چه مرد برای کسب حقوق را که با زحمت، کسب کردند را برای خودشان دانست و همان حقی که به مرد در مالکیت داد همان حق مالکیت را به زن هم می دهد.

 

وی اظهار کرد: روانشناسان و همچنین آیه 46 سوره کهف بر این مطلب اذعان دارند که مال و فرزند، دو موردی هستند که علقه زیادی را بوجود می آورند و مال را بر فرزند، مقدم شمرده شده که زینت زندگی ماست و زینت را به معنای زیبایی و دلبستگی، بیان می کنند.

 

پیشنمازی بیان کرد: حضرت خدیجه(سلام الله علیها)، صاحب مال بود و طبیعت انسان به کسب مال، علاقه مند است اما نکته اینجاست که آن حضرت، معرفت و مکنت بسیار داشت و هنگامی که اهداف احمد امین را درک واقعی کرد، وی را به عنوان کارگزار خویش، انتخاب نمود.

 

وی ابراز کرد: صاحب مسئولیت الهی شدن این زن از جهت مکنت، شعور، معرفت اجتماعی، عرفانی، وی را متوجه کرد که بدون پشتوانه مالی، موفق نمی توان بود و ارتقای فرهنگ و دین، سرمایه و ثروت می خواهد و حضرت خدیجه(سلام الله علیها)، تمام مال خویش را به احمد امین برای کار فرهنگی و دینی و ارتقای مبانی دینی، صرف کرد.

 

پیشنمازی گفت: اقتدار عقلانی آن حضرت و شعور عقلی حضرت خدیجه(سلام الله علیها)، خیلی بالا بود و به مسائل اجتماعی، احاطه داشت و نخستین زنی بود که به پیامبر(ص) و دین اسلام، ایمان آورد و پذیرفت.

 

وی اظهار کرد: متاسفانه با تمام ظرفیت بالای این زن، وی بسیار غریب است و می توان از وی حتی الگو گرفت و حضرت خدیجه(سلام الله علیها)، شهروند حجازی و مکی بود و در عصر جاهلیت، مکنت و شعور اجتماعی داشت.

 

پیشنمازی بیان کرد: جاهلیت در آن دورانی که به جاهلیت معروف بود و در جامعه ای که دختر را زنده به گور می کردند، جاهلیت صرف نبود بدون تردیدحضرت خدیجه(سلام الله علیها)، صاحب نفوذ بود.

 

وی با تاکید بر اینکه ما نیز می توانیم همانند حضرت خدیجه(سلام الله علیها) باشیم، ابراز کرد: آن حضرت، جایگاه رفیعش به خاطر عصمت نبود بلکه با تربیت، آن را کسب کرد و یکی از ملزومات تربیت، مدیریت خود بر خویش است.

 

پیشنمازی گفت: قبل از قیامت به ویژه در این فرصت ماه رمضان می توان به محاسبه اعمال خویش، بپردازیم تا قبل از اینکه قیامت برسد و به حساب ما، رسیدگی شود و از حضرت خدیجه(سلام الله علیها) و چنین الگوهایی هر چند بیش از هزار سال قبل زندگی کردند، الگو گرفت.

 

وی اظهار کرد: مسائل تربیتی و معرفتی، زمان ندارد چرا که یک انسان یک میلیارد سال گذشته و یک میلیارد سال آینده همیشه عدالت طلب و عدالت را دوست دارد و از دروغ و نفرت، خوشش نمی آید و طالب سخاوت است.

 

پیشنمازی بیان کرد: کهنگی در رشد انسان، معنا ندارد و امکان تغییر مدل است نظیر خوردن غذا با قاشق یا وسیله دیگر اما همواره به غذا خوردن، نیاز دارد.

 

وی ابراز کرد: در مناسبت ها نظیر وفات حضرت خدیجه(سلام الله علیها) بیشتر به زمان تولد، ازدواج و وفات آن حضرت، توجه می شود و این، ظلم در حق این بانوی بزرگوار است و بهتر است که به ابعاد شخصیتی که چنین اشخاصی را شاخص کرد، عنایت لازم صورت گیرد و الگو بگیریم و از خدای متعال، رشد و ارتقای خویش با توجه به زیبایی های چنین آفرینش هایی را خواستار باشیم.

 

کد خبر 924291

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha