تفکیکی بین حوزه و دانشگاه وجود ندارد

امام جمعه بیرجند با تاکید بر اینکه علم واقعی و ایمان از یکدیگر جدا نیستند، اظهار داشت: تفکیکی بین حوزه و دانشگاه قائل نیستیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام علی رضایی، امام جمعه بیرجند، در نشست صمیمی اساتید و اعضای هیئت علمی حوزه علمیه و دانشگاه های خراسان جنوبی با بیان اینکه ریشه وحدت را باید در قرآن جستجو کرد، گفت: مبنای دین و انبیا نوآوری بوده است، لذا مومن اهل نوآوری است و این کافران هستند که به دلیل غرور و خودخواهی از نوآوری ترس دارند.

 

وی عواملی مانند آزادی بیان، استقبال از نقد اندیشه، پژوهش محوری نه آموزش محوری را زمینه ساز نوآوری عنوان کرد و گفت: وحدت میان حوزه و دانشگاه به معنی گام برداشتن در عرصه فکری است.

 

دکتر احمد امیرآبادی زاده، رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند نیز در این جلسه گفت: به منظور ایجاد وحدت بین حوزه و دانشگاه کمیته ای باید تشکیل شود تا اصول وحدت در آن کمیته بررسی شود.

 

وی همچنین خواستار حضور مشاوران اسلامی از حوزه به دانشگاه شد.

 

حجت الاسلام مختاری نیز در این جلسه بر لزوم پرهیز از مدرک گرایی در حوزه و دانشگاه تاکید و اظهار کرد: متاسفانه آن ور که باید عشق به تحصیل در حوزه و دانشگاه نیست.

 

وی بر احساس نیاز متقابل حوزویان و دانشگاهیان تاکید کرد و اظهار داشت: برای ایجاد وحدت ابتدا باید پایه های وحدت محکم شوند و آن اسلامی شدن طلبه و دانشجو است.

 

وی ادامه داد: به منظور ایجاد وحدت بین حوزه و دانشگاه باید اساتید حوزه و دانشگاه جلساتی را با یکدیگر تشکیل دهند.

 

محمد زاده از اساتید دانشگاه پیام نور نیز با اشاره به موضوع اسلامی شدن دانشگاه، نهضت توزیع علم و بومی شدن علوم انسانی و طرح ضیافت اندیشه در دانشگاه ها از سوی مقام معظم رهبری، گفت: این طرح باید در تمام سال تحصیلی ولی با تغییرات محتوایی و نحوه اجرا در دانشگاه برگزار شود.

 

حجت الاسلام علیجان دلدار از اساتید حوزه نیز یادآور شد: باید مجموعه ای از مسئولان بلند پایه استان و فرهیختگان حوزه و دانشگاه تشکیل شود تا گامی موثر درحوزه علوم لنسانی برداشته شود و عقب افتادگی ها جبران شود.

 

حجت الاسلام محمد هادی شهاب، استاد حوزه و دانشگاه در این جلسه با بیان اینکه یکی از مشکلات امروز بشر فاصله گیری از برخی مولفه های انسانی است، ادامه داد: متاسفانه امروزه عناونین دست و پا گیر بعضی از افراد شده است، در حالی که این عناوین گذراست و باید به مولفه هایی مانند عدالت، احسان و محبت توجه شود.

  

دکتر عابدی، استاد دانشگاه بیرجند در این جلسه با بیان اینکه اختلافی میان حوزه و دانشگاه وجود ندارد، اظهار کرد: پس از گذشت 30 سال گذاشتن عناوینی مانند وحدت در این جلسات متناسب این دو نهاد نیست، چراکه گذشت این 30سال خود یک بار منفی نسبت به این نامگذاری افزوده است.

 

وی خواستار تشکیل کمیته هایی تخصصی بین حوزه و دانشگاه به منظور تبادل افکار شد و گفت: باید از نگاه جمعی پرهیز شود و به صورت فردی پرونده ای برای افراد در نظر گرفته شود تا نقاط ضعف و استعدادهای افراد شناخته شود و متناسب با آن برای آن ها جلسات گذاشته شود.

 

محمد نجفی سمنانی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی در این جلسه با بیان اینکه دشمنان با طرح مسائلی مانند اینکه مبانی فکری حوزه و دانشگاه از یکدیگر جداست و وحدت حوزه و دانشگاه عملی نیست، به سخنان مقام معظم رهبری اشاره کرد و خاطرنشان کرد: از نظر مقام معظم رهبری وحدت حوزه و دانشگاه باید در سه اصل وحدت در دفاع از نظام، نگاه دینی به گذاره های علمی و وحدت در تامین نیازمندی این دو نهاد باشد.
 

پایان پیام/

کد خبر 92398

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha