حجت الاسلام محمد حسن اختری، رییس جمعیت مسجدسازان در رابطه با اهداف شکل گیری جمعیت مسجد سازان به خبرنگار شبستان گفت: در حال حاضر ساخت و اسلوب معماری مساجد از یک نظام هماهنگ پیروی نمی کند، ضمن این که مساجد در بعضی روستاهای کشور بی دقت ساخته شده و نیازمند بازسازی و بهسازی است، بنابراین جمعیت مسجدسازان برای ایجاد این هماهنگی سال 88 به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.
وی با اشاره به اینکه با بررسی های صورت گرفته تعداد زیادی از مناطق روستایی و محروم کشور فاقد مسجد هستند، ادامه داد: براین اساس فکر تاسیس جمعیت مسجدسازان پایه گذاری شد تا به برخی از این مناطق محروم خدماتی ارایه شود. البته با توجه به اینکه سرمایه خاصی برای حمایت از مساجد وجود ندارد از این رو کارها به کندی پیش می رود. این یک نقیصه بزرگ در کشور ما است و جمعیت مسجدسازان با کمک خیرین درصدد رفع آن است.
حجت الاسلام اختری تهیه نقشههای یکسان و هماهنگ برای مساجد را از دیگر اقدامات و وظایف این جمعیت عنوان و اظهار کرد: برخی از مساجدی که در کشور ساخته شدهاند از لحاظ شکل، ظاهر با نقشههای ساخت مساجد هماهنگی ندارند، از این رو یکی از برنامههایی که جمعیت مسجدسازان با کمک مهندسان دنبال میکند تهیه نقشههای هماهنگ است.
وی افزود: بر این اساس برای مساجد روستا و محلات نقشه ای تهیه و ارایه میشود و نظارت و مراقبت بر ساخت مسجد با کمک مهندسان متعهد و دلسوز صورت میگیرد.
وی درباره تعامل و همکاری این جمعیت با مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور گفت: تاکنون جلسات مشترکی با مسئولان مرکز رسیدگی به امور مساجد برای تقویت همکاری و تعامل برگزار شده اما هنوز نتیجه مطلوبی حاصل نشده است.
رییس جمعیت مسجدسازان با بیان اینکه جمعیت مسجدسازان شامل دو کمیته خیرین و فنی است، گفت: علاقهمندان به رونق مساجد میتوانند عضو کمیتههای این جمعیت شوند تا در بخش های مختلف خدمات ارایه دهند. این جمعیت بنا دارد بهزودی جمعیتهای استانی مسجدسازان را برای بهبود و تسریع روند مسجدسازی در کشور راهاندازی کند.
وی یکی از وظایف جمعیت مسجد سازان را اعلام فراخوان به معماران دانست و ادامه داد: معمارانی که تمایل دارند با جمعیت مسجد سازان همکاری داشته باشند می توانند با ارایه طرح و نقشه های اصیل ایرانی و اسلامی برای مساجد با این جمعیت همکاری کنند.
وی با اشاره به سایر فعالیت های جمعیت مسجد سازان که بیش از 10 سال سابقه فعالیت غیر رسمی و بیش از دوسال سابقه فعالیت رسمی دارد، اذعان کرد: جمعیت مسجدسازان مناطقی که فاقد مسجد هستند را می شناسد و در صورت فراهم شدن امکانات در این مکان ها اقدام به ساخت مسجد می کند.
حجت الاسلام اختری با بیان اینکه این جمعیت در حال حاضر در حوزه خارجی فعالیتی ندارد، اذعان کرد: در حال حاضر مجمع جهانی اهل بیت (ع) و ارگان هایی که در بخش خارج از کشور فعالیت می کنند، تلاش می کنند که مناطقی که در خارج کشور نیازمند مسجد هستند، شناسایی و با حمایت از خیرین اقدام به ساخت مسجد در این مکان ها کنند.
پایان پیام/
نظر شما