نقش انکار ناپذیر فعالان شبکه های اجتماعی درمهار کرونا

زارع با بیان اینکه فعالان شبکه های اجتماعی در بحث تولید محتوا در پی شیوع کرونا گوی سبقت را از رسانه های رسمی ربودند، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که این شبکه‌ها در پر کردن اوقات فراغت مردم، آگاهی‌بخشی و اطلاع‎رسانی به جامعه مخاطب بیشتری جذب کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، «عباس زارع» امروز(12 اردیبهشت) در هجدهمین جلسه شورای اطلاع رسانی استان مازندران با محوریت کرونا سطح کمی و کیفی رسانه در استان را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و گفت: تعداد 493 رسانه دارای مجوز فعالیت در کل استان فعالیت می کنند که این تعداد شامل 17 روزنامه، 18خبرگزاری، 58هفته نامه و 156پایگاه خبری تحلیلی می شود.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران به تعطیلی رسانه های مکتوب در پی شیوع کرونا اشاره کرد و افزود: در این ایام 5هزار و 40 رسانه مجازی استان که 650 رسانه از این تعداد بالای 5هزار مخاطب در شبکه های اجتماعی تلگرام و اینستاگرام دارند سهم قابل توجهی از انتشار اخبار و تولید محتوا با محوریت کرونا را عهده دار شدند.

 

وی ادامه داد: رسانه های مجازی استان شامل خبرگزاری ها و پایگاه های خبری و تحلیلی نیز در بحث تولید و انتشار محتوای کرونایی خوب عمل کردند اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که شبکه‌های اجتماعی در پر کردن اوقات فراغت مردم، آگاهی‌بخشی و اطلاعرسانی به جامعه گوی سبقت را از رسانه‌های رسمی ربوده و مخاطب بیشتری جذب کرده‌اند.

 

زارع اذعان کرد: مازندران از روز های آغازین شیوع کرونا تقریبا بیشترین آمار و مبتلایان را داشت و فعالان مجازی و رسانه ای استان همکاری خوبی داشتند تا فضای روانی آرامی در جامعه حاکم شود.

 

وی با بیان اینکه استان مازندران از نظر تعدد رسانه ها رتبه سوم کشور را دراختیار دارد، اظهار کرد: خردجمعی در بین فعالان رسانه ای و مجازی زمینه ایجاد فضای روانی آرام را در جامعه فراهم کردند.

 

 زارع ضمن تشریح عملکرد کمیته آرامش بخشی و مدیریت افکار عمومی در بحث کرونا، از راه اندازی قرارگاه رسانه ای در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران  با همکاری خانه مطبوعات، سازمان فضای مجازی سپاه، بسیج رسانه و دانشگاه علوم پزشکی مازندران خبر داد و افزود: این قرارگاه وظیفه بررسی و رصد اخبار کرونایی در فضای مجازی استان و شبکه های معاند که آرامش روانی جامعه را برهم می زد را عهده دار است و این فعالیت تا ریشه کنی کرونا ادامه دارد.

 

وی به راه اندازی کمیته اطلاع رسانی در این اداره کل اشاره کرد و گفت: این کمیته با همکاری خانه مطبوعات، پلیس فتا، بسیج رسانه و  صدا و سیما در بخش تولید محتوا و بازنشر آن ها در شبکه های مجازی و رسانه ها فعالیت دارد.

 

زارع به  تهیه کلیپ های مختلف با موضوع «حافظان سلامت یاریگران ملت» و انتشار کلیپ ها در فضای مجازی با هدف تقدیر از کادر پزشکی و پرستاری اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به تعطیلی مراکز فرهنگی هنری استان و فعالیت های آموزشی و فرهنگی، پویش چهارشنبه آخرسال و پنجشنبه آخرسال راه اندازی شد تا مردم در خانه بمانند و با تولید محتوای مجازی از این مناسبت ها بهره برداری کنند.

 

وی افزود: کلیپ های ویدئویی با محوریت در خانه می مانیم و تبریک سال نو با استفاده از چهره های فرهنگی، ورزشی، هنری و دینی تهیه و در شبکه های اجتماعی در قالب فیلم کوتاه منتشر شد.

 

زارع از برگزاری مسابقه مجازی با هم درخانه خبر داد و گفت: همچنین پویش کتابخوانی نوروزی نیز با استقبال خوب مخاطبین در ایام کرونایی اجرایی شده است.

 

وی با بیان اینکه در این ایام 250 عکس نوشت و اینفوگرافی و 50 کلیپ  و موشن گرافی به همت هنرمندان استان تولید و بازنشر شده،یادآورشد: مسابقه «بهارواره» و «از پنجره ببینیم» نیز با موضوع عکاسی و محوریت در خانه بمانیم برگزار شد.

 

زارع از همت والای مراکز زیرمجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران شامل مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت، کانون های مساجد، انجمن مد و لباس و سایر هنرمندان استان برای تولید 150 هزار ماسک بهداشتی برای مقابله با کرونا خبر داد و افزود: این ماسک ها به صورت رایگان در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفته است.

 

وی به اقبال عمومی مردم از شبکه های اجتماعی اشاره کرد و گفت: برای اولین بار موسیقی بومی و محلی با حضور هنرمندان مازندرانی به صورت (لایو) زنده در شبکه های اجتماعی اجرا شد.

 

زارع از برگزاری مجازی برنامه های قرآنی ویژه ماه رمضان خبر داد و افزود: مسابقه مجازی نسیم قدر و مسابقه 30 شب، 30 سؤال و 30 جایزه  و ... نمونه ای از این برنامه ها است.

 

وی با بیان اینکه مردم شریف استان مازندران در کنار مسئولین برای لبیک به منویات رهبری مبنی بر دستگیری از اقشار دیده از کرونا در ماه رمضان خوش درخشیدند، اظهار کرد: تلاش داریم بسته های معیشتی در قابل طرح مواسات بین850 خبرنگار استان که در پی کرونا و تعطیلی مطبوعات دچار خسارت شدند، توزیع شود.

 

زارع به بند چ ماده 37  شورای اطلاع رسانی استان مبنی برتخصیص بخشی از اعتبارات دستگاه های اجرایی استان به صدا و سیمای مرکز مازندران اشاره کرد و گفت: حدود یک میلیارد و897هزار و 350 تومان مبلغ تخصیصی است که تاکنون228 میلیون تومان وصول شد و باقی مانده این مبلغ باید تاپایان سال مالی تخصیص یابد .

کد خبر 923535

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha