ستاد مبارزه با ملخ های صحرایی در خراسان جنوبی تشکیل شود

بیکی با بیان اینکه ملخ های صحرایی نهبندان، تمام مناطق خراسان جنوبی را آلوده خواهند کرد، گفت: اولین درخواست ما از جهاد کشاورزی و مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی، تشکیل جلسه ستادی برای مبارزه جدی تر با ملخ های صحرایی نهبندان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «مجید بیکی» امروز چهارشنبه (10 اردیبهشت) در دیدار با کارشناس مبارزه با ملخ در گروه برنامه‌ریزی و نظارت بر مبارزه با آفات عمومی سازمان حفظ نباتات کشور و مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی، اظهار کرد: دو جلسه در راستای دغدغه ورود ملخ های صحرایی در سال گذشته برگزار شد که این دغدغه امسال به واقعیت پیوست.

 

فرماندار نهبندان افزود: امسال نسبت به سال های گذشته برای دامداران و کشاورزان نهبندان به دلیل بارندگی های خوب بهاره، سالی خوب رقم خورد، ولی ورود ملخ های صحرایی شرایطی را ایجاد کرد که باید با جدیت بیشتر مبارزه صورت گیرد.

 

فرماندار نهبندان بیان کرد: اولین درخواست ما از جهاد کشاورزی این است که برای مبارزه با ملخ های صحرایی در نهبندان جلسه استانی تشکیل شود و مسئولان واقعیت ها را از نزدیک ببینند تا برنامه های مبارزه با جدیت بیشتری دنبال شود.

 

بیکی عنوان کرد: از امکانات اداراتی مانند منابع طبیعی و دامپزشکی برای سم پاشی مناطق آلوده به ملخ صحرایی استفاده شده است ولی با بالا رفتن سطح آلوده به نوع ملخ از سایر امکانات موجود شهرستان استفاده خواهد شد.

 

وی تصریح کرد: جلسات مستمر با بخشداران، شوراها و دهیاری ها در روستاهای آلوده به ملخ صحرایی برگزار خواهد شد تا مبارزه جدی تری را آغاز کنیم.

 

فرماندار نهبندان با بیان اینکه این نوع ملخ در شهرستان نهبندان، ورودی مرکز استان پیدا شده است، گفت: حجم ملخ های صحرایی از این شهرستان حرکت و تمام استان را درگیر خواهند کرد، لذا با افزایش وسعت مناطق آلوده به ملخ کار مبارزه با ملخ هم زیاد خواهد شد.

 

وی تصریح کرد: کانون های ملخ در شهرستان نهبندان، نسبت به شهرستان های زیرکوه و سربیشه زیاد است، گرچه این شهرستان ها هم بیشتر درگیر ملخ های بومی شده اند.

 

فرماندار نهبندان گفت: دغدغه مبارزه با ملخ های صحرایی به عنوان یکی از فعالیت های سالیانه استان نبوده است و تاکنون مورد مشابه ای نداشته ایم، لذا تجهیزات و امکانات مبارزه حداقلی است، پس هم اکنون شهرستان نهبندان و استان باید برای مبارزه با ملخ تجهیز شود.

 

بیکی بیان کرد: سال گذشته 400 هکتار از اراضی کشاورزی برای جلوگیری از ورود ملخ ها سم پاشی شدند، و امسال نیز برای مبارزه با ملخ های صحرایی در نهبندان، باند فرودگاه برای سم پاشی هوایی ملخ ها مشخص می شود، لذا راهداری باید شرایط این باند را فراهم کند.

 

وی گفت: آفت ملخ در منطقه ای آمده که 20 سال درگیر خشکسالی بوده و امسال اندکی چشم مردم منطقه به سرسبزی افتاده است، لذا آسیب ها و خسارت های کشاورزان باید مد نظر مدیریت بحران استانداری باشد و این مهم از طریق جهاد کشاورزی باید مساعدت شود چراکه جمعیت زیادی از مردم منطقه با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم می کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: سابقه مبارزه با ملخ در شهرستان نهبندان را نداشته ایم ولی سعی می شود از ظرفیت های موجود شهرستان مانند سم پاش ها استفاده شود ولی ظرفیت ها باید تقویت شود.

 

در این جلسه «محمد احمدی‌فر»، ‌کارشناس مبارزه با ملخ در گروه برنامه‌ریزی و نظارت بر مبارزه با آفات عمومی سازمان حفظ نباتات کشور، اظهار کرد: ورود ملخ های صحرایی به منطقه نهبندان بسیار خطرناک است و احتمال دارد که کل استان را درگیر کند.

 

وی افزود: این ملخ های صحرایی می توانند ۳۰۰ کیلومتر پرواز کنند، لذا با توجه به طوفانی بودن شهرستان، این ملخ ها تا تیرماه مهمان خراسان جنوبی هستند.

 

احمدی فر با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت دهیاری ها و شوراها برای مبارزه با ملخ های صحرایی استفاده کرد، گفت: همچنین باند فرودگاه باید برای سم پاشی منطقه آماده شود.

 

 

 

 

کد خبر 922972

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha